problem z MDA (1) !!!

• 6 Odpowiedzi
  • 824 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z MDA (1) !!!
« dnia: Marzec 06, 2005, 18:16:00 »
dostalem Era MDA, ale zanim trafil w moje raczki ktos go skonfigurowal itp. problem: ekranik dotykowy zostal zle skalibrowany - miejsce nacisniecia zupelne nie odpowada temu co sie 'naciska' i wydaje mi sie, ze jest pomieszana 'góra' z 'dołem' (cos jakby lustrzane odbicie) ale to bylo by zbyt piekne.. w zaden sposob nie moge kliknac w zadna funkcje ktora jest ok 1 - 2 cm od dolnej krawedzi (wiec takze w 'align the touch screen'). przeszukalem forum ale nic nie znalazlem (lub przeoczylem) co zrobic?

problem z MDA (1) !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2005, 18:30:23 »
Spróbuj zróbić hard reset :) Moze pomoze.

problem z MDA (1) !!!
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2005, 18:33:52 »
a myslisz ze inaczej sie nie da? a jesli hard to jak go zrobic (power + reset?), bo nie mam instrukcji

*

Offline rafi

• **
  • 128
  • Sprzęt: to było kiedeś: e72,MDA III, Archos 101,570q etc
problem z MDA (1) !!!
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2005, 18:38:16 »
tak
hard reset to; power+reset
Chaos zawsze pokonuje porządek, gdyż jest lepiej zorganizowany.

problem z MDA (1) !!!
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2005, 18:41:30 »
dzieki ludziska :)

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
problem z MDA (1) !!!
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 07, 2005, 15:07:56 »
Cytat: rafi
tak
hard reset to; power+reset
Z ktorej strony? Hardreset w MDA robi sie wciskajac szpikulec (trzeba rozkrecic pisadlo) w dziurke znajdujaca sie po prawej stronie urzadzenia (obok portu sluchawkowego). To ze bawiac sie opcjami dostepnymi po resecie+power takze niechybnie doprowadzi do hard resetu to prawda ale tutaj chyba nie do konca o to chodzilo :)

problem z MDA (1) !!!
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2005, 11:34:18 »
wiem,wiem.. pytalem sie(a moze raczej upewnialem) bo wczesniej nigdy nie mialem mda. a w menu(reset+power) tez probowalem cos zdzialac (touch test) ale jak bym nie probowal nic nie pomagalo. i skonczylo sie na hard reset..i dziala