obsluga mda I z plikami muzycznymi z DRM

• 2 Odpowiedzi
  • 726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 06, 2004, 14:33:15 »
Szanowni...
mam nadzieje ze podobny temat nie pojawil sie wczesniej. P{opularnosc plikow muzycznych z legalnego zrodla w Polsce jest znikoma, a jeszcze temat poswiecony ich sluchaniu na MDA I jest raczej egzotyczny...
Kupilem pliki w sklepie Interii, z zaszytym DRM. Licencja pozwala na wypalenie 2 razy i 2 kopie na portable device... Windows Media Player 9, zaciagniety ze strony Interii pozwala dokonywac podobnych cudow, jednak widzi moje mda jako dwie czesci: device i storage card... Na karte pamieci nie pozwala kopiowac plikow muzycznych tlumaczac ze ma problem z dystrybucja licencji...
Do rozumu podstawowego dziala, ale jego jest malo (32mb)
Czy ktos z Szanownych zna sposob na oszukanie tego stanu? zeby maszynka myslala ze ma tylko jedna pamiec?
Przy okazji DRM dziala tak ze dostaje sie dwa pliki: muzyczke i licencje do niej, ale licencja jest tworzona w oparciu o indywidualny numer urzadzenia... i stad problemy
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
Jerzy Karney

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2004, 15:34:53 »
Chodzi o to ze jak wrzucisz to na karte... to karte mozesz sobie przeniesc do innego PDA. Jesli dobrze pamietam to jest to znany problem, a raczej znane ograniczenie. Nie wiem czasem czy WMP10 nie pomagal w tej sytuacji...

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2004, 15:51:43 »
chyba pomaga ale chodzi tylko z XP... Interia udostepnia WMP 9, byc moze trzeba popracowac nad SDK, ze strony wystawcy plikow... myslalem ze jest taki soft ktory zmienia wyglad pamieci, wszystko w jednym...
sam DRM pozwala, ale niestety w innych przypadkach na to ze plik z licencja znajduje sie w innym miejscu a muzyczka w innym...
poza tym doszedlem, przez strone Microsoftu (fui) ze cos moze byc na rzeczy z PPC2002, wszystkie opisane urzadzenia sa z PPC 2003...
i jeszcze jedno. Sam WMP dopuszcza instalacje specjalnych driverow do takich przypadkow... ale skad? moze strona producenta? QUTEK?

[Dodano: 2004-12-06 20:13:01]
z WMP !) tez nie dziala...:(
????