MDA I problem z instalacjami w Palmie

• 8 Odpowiedzi
  • 702 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 26, 2006, 20:41:36 »
Witam, pisze w imieniu kolegi, ktoremu koparka ciachnela kabel do netu ... i nie tylko ;(.
Problem wyglada tak, w MDA I byl Windows 2002, zrobil "upgrade" do 2003 ale z jakimis dodatkowymi nakladkami i innymi smieciami, a po 3 miesiacach wystapil problem. Chcial zainstalowac AutoMApe i ... instalacja przebiega prawidlowo, ale po zakonczeniu nie uruchamia sie a komunikat jest taki "Cannot find 'AutoMapaPCC ........ "  i tak dalej (taki sam jak u mnie gdy wyjme karte SD z AM), malo tego nie ma ikonki przy pliczku wykonawczym.
Dla ulatwienia dodam iz dokladnie takie same zachowania MDA wystepuja jak instaluje soft i moja AM z mojego laptopa, z ktorego na swoim takim samym MDA I zainstalowalem sobie rozne softy
Instalacje innych programow przebiegaja z bledami i komunikatami typu " nie mozna zainstalowac czegos tam" i obsrywa sie wszystko.
By nie byle zbyt latwo, dodam iz byl robiony "twardy" reset MDA.
... i jeszcze jedno, ma moze ktos loadera i jakiegos luznego Windowsa 2003 dla MDA I, badz wie gdzie mozna takie cos znalezc, by na nowo wpruc system do palma..... chyba ze macie jakies inne propozycje.
...a i jeszcze jedno, czy istnieje soft, ktory pozwoli mi na backup mojego romu i trzymanie go np na CDku, wraz z loaderem.

Duzo jak na jeden raz co ?? ale juz koniec ....

Pozdrawiam

*

Offline daro86

• 257
    • .
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2006, 21:40:03 »
-a czy kolega ma oryginalna wersje automapy??
-Rom dla MDA I mozna znalezc na www.xda-developers.com.
-Najlepszym programem do robienia kopii zapasowych (oczywiscie to jest moje zdanie) jest Sprite Software Backup

hmmmm.....
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2006, 21:59:49 »
... wlasnie oblookalem te stronke i nie znalazlem Windowsa 2003 ani loadera, byc moze moj angielski nie potrafil znalezc ;)

*

Offline daro86

• 257
    • .

*

Offline daro86

• 257
    • .
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2006, 22:56:08 »
http://forum.xda-developers.com/viewforum.php?f=19 przeszukaj ten watek moze sie czegos dokopiesz 8)

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2006, 00:02:32 »
Cytat: "daro86"
-Najlepszym programem do robienia kopii zapasowych (oczywiscie to jest moje zdanie) jest Sprite Software Backup

Sprite Backup nie backupuje romu.

*

Offline indian

• 823
Re: MDA I problem z instalacjami w Palmie
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2006, 00:05:58 »
Cytat: "SZAFRAN"

... i jeszcze jedno, ma moze ktos loadera i jakiegos luznego Windowsa 2003 dla MDA I, badz wie gdzie mozna takie cos znalezc, by na nowo wpruc system do palma....

A co to ten loader? Romy do mda sa na ftp xda-developers albo tutaj mozesz sobie zrobic z dodatkami http://www.romkitchen.de/

*

Offline indian

• 823
Re: MDA I problem z instalacjami w Palmie
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2006, 00:08:38 »
Cytat: "SZAFRAN"

...a i jeszcze jedno, czy istnieje soft, ktory pozwoli mi na backup mojego romu i trzymanie go np na CDku, wraz z loaderem.

Backup romu robi sie tym samym programem ktorym sie ten rom wgrywa - Xdatools

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2006, 05:10:18 »
mozesz sobie sam ugotowac romik wiecej masz tutaj http://www.romkitchen.de/ milego gotowania