MDA i dual-sim

• 52 Odpowiedzi
  • 4869 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MDA i dual-sim
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 27, 2006, 21:15:22 »
ciach
SDTV team

MDA i dual-sim
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 28, 2006, 10:42:49 »
przeflashowałem qtekiem 1377 pelny rom, radio 1.11 i wciąż to samo, dualsim  widziany, ale poprawnie "gada" tylko z jedna kartą.
Próbowałem kombinacji karty orange i simdata, przyjmuje pin tylko z jedej, w zaleznosci  która jest obsadzoenoa w slocie lewym duala, zainstalowalem sim switchera, to samo. Żeby było śmieszniej  kupiłem starter z heyah (bez pinowy jak wiadomo) obsadziłem go w prawym  slocie duala, sim switcher poprawnie ją widzi bo rozpoznaje numer ale nie pozwala z niej korzystać

BTW czym można importowac wpisy do rejestru?
mam pliczek przykladowy_wpis_do_rejestru.reg niestety w PHM REGEDIT ale opcja import jest "wyszarzona"
SDTV team

*

Offline nius

• *
  • 71
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 31, 2006, 22:01:11 »
bartula podaj mi maila to wysle ci foty bo znalazlem opakowanie z tego duala

MDA i dual-sim
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 31, 2006, 22:23:33 »
bartula@isp.net.pl___wytnijspam
SDTV team

*

Offline nius

• *
  • 71
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 31, 2006, 22:42:14 »
poszlo

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 02, 2006, 17:41:53 »
Witam !
chciałbym sie podzielić wrazeniami.....
do zeczy!
kupiłem adapter dual sim za 9PLN taki najprostszy,
starter heyah 5PLN założyłam do mdaIII, wgrałem zakupiony programik SIM Status Switcher.....(FULL) i co????

DZIAŁA!!!!

aplikacja wyświetla na bierząco jaką karte uzywa, aplikacja pozwala na zmiane karty bez reset-u i trybu lotu!!!

Jestem Bardzo Zadowolony!!!

p.s potrzebuje jedynie coś do automatycznego przełączania kart sim
np: co pare minut, raz jedna raz druga.

Pozdrawiam!
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

MDA i dual-sim
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 02, 2006, 19:55:13 »
Cytat: "Padi"
DZIAŁA!!!!

aplikacja wyświetla na bierząco jaką karte uzywa, aplikacja pozwala na zmiane karty bez reset-u i trybu lotu!!!

Jaki ten dual SIM, gdzie kupiony i jaki program używasz?
CHyba ze to jakas tajemnica, ale w takim razie po co bys o tym wspominał.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

ROM: PDACornerUltimate.V21-21032
RADIO: 1.71.09.01

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 02, 2006, 19:59:14 »
Cytat: "esselite"
Cytat: "Padi"
DZIAŁA!!!!

Jaki ten dual SIM, gdzie kupiony i jaki program używasz?
CHyba ze to jakas tajemnica, ale w takim razie po co bys o tym wspominał.

Poczytaj do końca mój wątek tam wszystko pisze!!!!!!!
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

MDA i dual-sim
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 02, 2006, 20:53:23 »
no to ja musze miec wyjątkowego peha ;)
rozmawiałem z włascicelem hurtowni gsm,  właśnie wycofał się ze sprzedaży daulsimów ze względu na loteryjność.. z tej samej seri tego samego chinczyka  potrafil działac co trzeci egzemplarz a pozostałe albo nie czytają jednej karty, albo nie przyjmuja pina z którejś, albo wogóle nie są widziane przez telefon, niezalęznie czy to Nokia, MDA czy insza motorolka
SDTV team

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 02, 2006, 21:00:49 »
Cytat: "bartula"
no to ja musze miec wyjątkowego peha ;)
rozmawiałem z włascicelem hurtowni gsm,  właśnie wycofał się ze sprzedaży daulsimów ze względu na loteryjność.. z tej samej seri tego samego chinczyka  potrafil działac co trzeci egzemplarz a pozostałe albo nie czytają jednej karty, albo nie przyjmuja pina z którejś, albo wogóle nie są widziane przez telefon, niezalęznie czy to Nokia, MDA czy insza motorolka

ja na obydwu kartach nie zakladalem pin-u, sprzedawca tez mowil ze z mda on wogole nie ruszy. Zeby dostac duala objezdzilem caly lublin, nikt juz tym nie handluje wlasnie z tego powodu!!!

*

Offline adamzet

• *
  • 89
  • Sprzęt: MDA Compact, SD 2GB-S, GPS G-Space R238
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 06, 2006, 19:28:25 »
A w MDA Compact ktoś używa? Bardzo potrzebne...

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 07, 2006, 09:41:19 »
Cytat: "adamzet"
... Bardzo potrzebne...

SimDATA przyjacielem twoim jest  :?:      :lol: :D   :lol:

Ja mam duala w Compact'cie z alledrogo  ->  "hxxp://allegro.pl/item97770745_nowa_generacja_dualsim_hit_na_allegro_tylko_38zl.html".
Ma to samo na innej aukcji taniej.

Działa z kartami Tak-Tak i SimDATA, bez większych problemów.
Za to z jednym małym - używam MagicButtons, i przy próbie zamknięcia (nie minimalizacji) programu zawiesza się aplikacja do przełącznia kart, trzeba  pamiętać żeby ten wynalazek minimalizować i z głowy.

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 07, 2006, 13:02:49 »
Ja korzystam z takiego samego (lub podobnego) w MDA PRO z tomem od Qtek-a wszystko bez problemów. Przy zamykaniu aplikacji nic mi sie nie wiesza :D

*

Offline adamzet

• *
  • 89
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 07, 2006, 15:09:58 »
Cytat: "voydac"
... Bardzo potrzebne...

SimDATA przyjacielem twoim jest  :?:      :lol: :D   :lol:

Ja mam duala w Compact'cie z alledrogo  ->  "hxxp://allegro.pl/item97770745_nowa_generacja_dualsim_hit_na_allegro_tylko_38zl.html".
Ma to samo na innej aukcji taniej.

Działa z kartami Tak-Tak i SimDATA, bez większych problemów.
Za to z jednym małym - używam MagicButtons, i przy próbie zamknięcia (nie minimalizacji) programu zawiesza się aplikacja do przełącznia kart, trzeba  pamiętać żeby ten wynalazek minimalizować i z głowy.

A czego używasz do przełączania się między kartami SIM?

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 09, 2006, 15:19:06 »
Cytat: "literat"
... przy zamykaniu aplikacji nic mi sie nie wiesza :D

Chyba przy minimalizacji, bo normalnie system tylko to robi, i wtedy jest OK. Problem pojawia się jak masz coś co naprawdę zamyka programik od obsługi karty (czyli u mnie MagicButton, ale pewnie to samo będzie z Wisbar, vBar, ... itp.).

A czego używasz do przełączania się między kartami SIM?

Programik jest na dualsimie.
Nie jestem pewien, ale chyba podmienia SIMMenu z nowszych kart, ponieważ po jego zainstalowaniu orginalne SIMMenu z kart plusa i ery mi sie nie pokazuja.

*

Offline adamzet

• *
  • 89
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 10, 2006, 17:02:56 »
W MDA też? Do MDA chyba potrzebny jest jakiś programik, za pomocą którego można taką operację wykonać...

*

Offline voydac

• *
  • 53
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 11, 2006, 00:56:58 »
W najnowszej generacji dual-simów programik jest na chipie w samym dual-simie.
Nie potrzebujesz żadnej dodatkowej aplikacji, ani zabaw typu włącz/wyłącz moduł telefonu.
Działa tak jak simmenu na nowszych kartach, czyli w telefonie pojawia się dodatkowe menu do obsługi tego wynalazku, w mda pojawia się w programach dodatkowa ikona "dual sim card" robiąca to samo.

mda pro , xda exec dualsim dziala
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 11, 2006, 14:21:35 »
witam zakupilem juz pare dualow i wreszcie trafilem na takiego co dziala mi w mda pro niema on menu do przelaczania kart nalezy wlaczyc tryb offline i ponownie wlaczyc online i wszystko dziala bez problemu karta sie przelancza tak wiec jest taki dual ktory dziala na xda exec czego moj exec jest dowodem
pozdrawiam

*

Offline adamzet

• *
  • 89
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:10:26 »
Kupiłem tego duala o którym pisze Voydac, po włożeniu do MDA Compact wyświetla mi komunikat że karty nie ma bądź karta jest uszkodzona. Czy karta musi mieć ustawiony kod PIN? W Nokii nie ma z tym samym dualem problemu...

*

Offline voydac

• *
  • 53
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:38:10 »
U mnie na obu kartach wyłączyłem piny (wpisywanie było lekko upierdliwe) i chodzi bez problemu.
Może chodzi o wersje sim'ów ? U mnie są obie nowsze z większą pamięcią (chyba na 250? numerów, starsze łykają tylko do 100).

Możesz spróbować też zamienić je miejscami.

*

Offline adamzet

• *
  • 89
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:43:52 »
A próbowałeś z włożoną jedną kartą SIM?

*

Offline voydac

• *
  • 53
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:50:28 »
Jeden sim w dualu  :shock: ?

O ile dobrze pamietam to w takim przypadku zależy którego gniazda użyjesz, w jednym zadziała w drugim nie, albo odwrotnie.

Sprawdził bym ci to  :oops:  ale sposób mocowania kart w compact'cie jest taki, że jak działa to lepiej nie ruszać.

*

Offline adamzet

• *
  • 89
MDA i dual-sim
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:57:37 »
W zależności czy zadziała czy nie kroiłbym albo SIM kartę tą albo tą... Wsadziłem raz w jeden raz w drugi i nie bangla... ani tak ani siak. Szansa że zadziała z dwoma jest jakaś? Acha - karta próbnie włożona to Heyah.
PODSUMOWANIE:
Dual chodzi bez zarzutu, zarówno w MDA Compact i w N6310i BEZ dodatkowego softu na PPC. Sprawdzony został na kartach (troszkę się bałem ciąć, ale powszystkim działa bez zarzutu: SimPlus (stara karta, jedna z pierwszych), Heyah i Orange (nowa). Nie widzę powodu trzymać w tajemnicy nicka gościa - skoro sprzedaje coś sprawdzonego niech się i inni poszukiwacze nacieszą, temat przewijał się już wielokrotnie i nikt nie potrafił wskazać jednoznacznie TEJ działającej metody. Gościu na Allegro nosi nick "klosl" i rzeczywiście jest z Zabrza. Polecam, gościu nie ściemnia (zapłaciłem wcześniej przelewem) i jest b.szybki z wysyłką. Dziwnym trafem ktoś z obsługi Allegro usunął dane o ostatniej aukcji, ale podkreślam - wszystko było w porzo. Teraz wiem: TO JEST TO! Pozdrawiam i dziękuję wszystkim pomagającym w poszukiwaniach...