KABEL I GPS RIKALINE w MDA 1

• 6 Odpowiedzi
  • 715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 24, 2004, 10:17:27 »
Witam Kupiłem kabelek do MDA 1 dydykowany przez producenta do tego MDA z podejściem GPS. Firmy RIkaline.
Podłaczyłem do MDA 1 kabelek do kabelka GPS RIKALINE 6110 i włączyle.
Zasilanie tzn ładowanie MDA jest GPS jest zasilany bo świeci się Diodka zasilania, a nie mam komunikacji z GPS nie otwiera portu COM 1.
Dodam jeszcze ze poprzedni kabelek HICOMA równiez z podejściem do GPS działa bez problemu. Odrazu po właczeniu MDA pokazuje ze zostało podłączone urzadzenie i ze sie synchronizuje.
Jaka może byc przyczyna takich akcji. Dodam ze kabelek i GPS kupiłem we Wrocławiu z aukcji Allegro. Kable są fabryczne nic się w nich nie urwało.
Moje pomysły to nie własciwie wykonany kabel który nie jest wpiety na te piny transmisyjne co potrzeba. Prosze o jakieś informację. Czy mieliście może tak samo jak ja ?????

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2004, 16:14:10 »
Witam mam dokladnie tn sam problem z tym samym urzadzeniu i z tym samym modelem MDA. Dokladam swoja prosbe do mojego poprzednika o pomoc.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2004, 22:30:42 »
Udalo mi sie rozwiazac problem portu COM1. Okazalo sie ze to bardzo prosta sprawa. W ustawieniach wylacz irde to wszystko. Poprostu podczerwien zajmuje domyslnie port COM1.:)
POZDRAWIAM.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2005, 19:40:40 »
Witam i pozdrawiam.

Mam pytanko, jak sie przedstawia sprawa tego RIKALINE 6010 + kabel + T-Mobile MDA ?? Wlasnie mam zamiar kupic na allegro u czlowieka z Wrocka. Jakies ZA ? PRZECIW ?

Pozdrawiam
Mr_pepe

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2005, 22:25:49 »
Witam sprawa przedstawia sie bardzo dobrze. Ja kupilem ten gps rozwierz od czlowieka z allegro z wrocka i jedynym problemem byl problem opisany i rozwiazany wyzej. Jezeli chodzi o to co jest za takim rozwiazaniem to napewno warto zwrocic uwage na to ze ten gps jest ladowany bezposrednio z gniazdka zapalniczki w samochodzie wiec nie ma mozliwosci ze sie rozladuje. Jezeli chodzi o przeciw to po pierwsze kable troszke uciazliwe a po drugie mozliwosc uzywania tylko i wylacznie z gniazdkiem zapalniczki samochodowej. jezeli chodzi o samo dzilanie to zastrzezen do tego nie mialem zadnych. Jestem mile zaskoczony pod tym wzgledem.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2005, 14:37:53 »
Serdeczne dzieki za dobre slowo o w/w sprzeciku.
Teraz tylko kasiorke zebrac i zakupic :)

Pozdrawiam
Mr_pepe

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2005, 00:42:33 »
Cytat: mr_pepe
Serdeczne dzieki za dobre slowo o w/w sprzeciku.
Teraz tylko kasiorke zebrac i zakupic :)

Pozdrawiam
Mr_pepe

Witam
ja przesiadlem sie na gpsa wbudowanego w zestaw glosnomowiacy
jak chcesz to moge Ci sprzedac gps + kabelek za rozsadna cene
bo wlasnie chyba go wrzuce na allegro
zaproponuj cos i sie dogadamy
pzdr
Lukasz
lukjod@poczta.onet.pl
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo