Po uruchomieniu Start\Programs masz folder Extrom Tools w a nim odpowiednie programy "Hide" "Lock" "Unhide" "Unlock". Jesli ich nie masz, to poszukaj na xda-developers sa linki do odpowiednich cab-ow.
Gdy bedziesz mial te programy, to uruchom "Unhide" i pozniej "Unlock".
Nastepnie Soft Reset
Po uruchomieniu ponownym MDA bedziesz mial folder Extended_ROM. W nim sa wszystkie programy, ktore sa instalowane po Hard Resecie.
Po pierwszs sprobuj, czy z PC-ta mozesz cos wgrac do tego folderu np. jakis plik txt. Jesli tak, to dobra nasza, idziemy dalej. Jesli nie, to niestety nie wiem jak dalej Mialem tak z romem 1.60 ERY. W tej chwili mam cooked 1.72 z T-mobile mam dostep do Extende ROM. Uruchom wowczas "Hide" i pozniej "Lock" i bezpiecznie zakoncz w ten sposob operacje. Po Soft Reset, MDA bedzie jak przed operacja.
Jesli bedziesz mogl zapisac pliki do tego obszaru wowczas:
1. Przegraj na PC-ta caly folder
2. Przygotuj na PC-cie nowy folder ( zaraz napisze co i jak) i nastepnie zapisz nowa zawartosc do extended_rom
3. Wywolaj "Hide" i "Lock"
4. Sofr Reset. Po nim nie powinienes widziec juz folderu Extended_ROM.
UWAGA!!!
Podobno jesli nie wywolasz Hide i Lock i zrobisz Hard Reset, to ExtenedRom zostanie po hard reset wykasowany, ale mnie sie tak zdarzylo i rom jak byl tak jest
Przygotowanie wlasnego EXTENDED_ROM
Pousuwaj wszystkie cab-y, ktorych nie potrzebujesz. Opis cabow na xda-developers. Gdybys nie byl czegos pewien, to daj znac, moze bede wiedzial.
Najwazniejszy plik, to config.txt. On zawiera informacje, jakie czynnosci maja byc wykonane po HR.
Wpis:
CAB: \Extended_ROM\RegEdit.CAB
oznacza koniecznosc zainstalowania RegEdit.cab
Praktycznie twoje ingerencje powinny dotyczyc wylacznie takich linii. Innych nie dotykaj. Reasumujac. wylacznie dopisujesz lub usuwasz wpisy tego typu.
Po zrobieniu Hard RESET (nie zapomnij zamnoac extended_rom za pomoca hide i lock) powinny sie zaczac ladowac towje nowe CABy
Ostatnia sprawa. Robisz to na swoja odpowiedzialnosc. Moze sie okazac, ze z jakis powodow u Ciebie bedzie sie to zachowywac inaczej wiec badz czujny jak Tom Lee Jones w Sciganym ...
Gdyby cos bylo niejasne, to pytaj smialo