Jak dokonać formatu karty w MDA?

• 14 Odpowiedzi
  • 1523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 25, 2004, 10:28:35 »
Czy może mi ktoś udzielić pomocy odnośnie tematu jak sformatować karte pamięci MMC lub SD w mDA? Czyszcze tą kartę przez odinstalowanie programów ale cały czas mi wychodzi że na karcie coś jest i nie moge tego wyczyscić bo niwe widać tego . Jak bym zrobił format karty to by mi ją wyczyściło do zera. MAm 128 mega a wolne tylko około 60 i szlag mnie trafia co tam siedzi i nie moge tego wyczyścić. Z góry dzieki za pomoc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2004, 11:33:47 »
Sciagnij z naszego dzialu Download darmowy program o nazwie Format (jest w dziale narzedzia).

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2004, 23:21:32 »
Sorki ale nigdy nie robiłem tzn. nie instalowałem plików cab i nie wiem jak to zrobić?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 26, 2004, 15:44:38 »
Cytat: Muczaczo1
Sorki ale nigdy nie robiłem tzn. nie instalowałem plików cab i nie wiem jak to zrobić?

To zajrzyj do FAQ - tam jest to dokładnie opisane...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2004, 23:11:43 »
A podstawa to Dzial dla Poczatkujacych! Jak ty sie uchowales z 21 postami, nie czytajac tego dzialu? Pierwsze dwa artykuly musisz przeczytac.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2004, 14:51:29 »
A no uchowałem sie na metodach prób i błędów :) człowiek musi czasami sobie jakoś dawać rade :) tylko nie zawsze sie to udaje

Właśnie przejrzałem instalatora tych programów w funkcji dla poczatkujących ale jakoś nie za bardzo rozumiem ten zwrot który jest tam podany i tekst w postaci ręcznej instalacji :
"pliki .cab, które po rozpakowaniu na komputerze stacjonarnym ukazują kilka plików o nazwach i rozszerzeniach zbudowanych z dziwnych znaków.

Ten plik należy również „ręcznie” przegrać na PDA i tam uruchomić. Palmtop automatycznie zainstaluje tą aplikację w odpowiednim folderze."
.... jak to ręcznie przegrać , gdzie wcisnąć ten plik aby sie ptworzył i zainstalował?

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2004, 16:57:58 »
recznie przegrac za pomoca:
active synch, czyli wcisnac ppc w "stacje dokujaca" i jak nacisniesz na moj komputer to bedziesz mial nowy drive , albo w samym PocketPCactive synch jest funkcja Explore..
lub :
podczerwien, klikasz na plik ktory chcesz wyslac prawym przyciskiem i jest tam "wysli do" (send to..) i wybrac tsza podczerwien, oczywiscie wypadalo by mic takOe oczko ir w komputerze :P
ostatnia metoda:
wyslij sobie na maila i odbierz na ppc :)

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 27, 2004, 22:55:33 »
Wiesz co , wszystko gitara tylko u mnie nie za bardzo :( a mianowicie :
nie posiadam portu podczerwieni w kompie, nie używam mda do odbierania poczty , a jak otwieram explorera i kopiuje za pomocą kopiuj-wklej na obrazek mda to mi nic nie chce wychodzić i żadne pliki mi nie przechodza , nadal nie wiem co robić ? Jak byś mógł to jeszcze jakas mała podpowiedź. Z góry dzia

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 28, 2004, 09:33:08 »
?? Widze ze masz chyba duze braki jesli chodzi o obsluge komputera. Robisz tak:
- kopiujesz do schowka potrzebny plik CAB
- podlaczasz palmtopa do komputera
- powinien automatycznie wlaczyc sie ActiveSync
- klikasz na jego ikonke kolo zegarka [2x lewy guzik myszki na zielonym kolku ze strzlkami]
- otwiera sie okienko programu
- powinna tam byc m.in. nazwa twojego PDA i info czy jest podlaczony
- klikasz tam na przycisku Eksploruj (albo eksplore, jak angielska wersja)
- otwiera sie okno przegladania zawartosci PDA
- standardowo wyswietlana jest zawartosc folderu My Documents w pamieci PDA
- klikasz prawym guzikiem myszki pod plikami i folderami i wybierasz Paste (czyli wklej)
- plik juz jest w pamieci PDA
- mozesz odlaczyc palmtopa od PC
- uruchamiasz na PDA File Explorera, tam przechodzisz do folderu My Documents i klikasz w przegrany plik, a on sie instaluje

Ufff... :))

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 28, 2004, 09:49:08 »
Ok , dzieki będe próbował :))

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 29, 2004, 00:13:03 »
Dzięki udało się , ja po prostu nie wiedziałem do którego folderu mam skopiować ten plik. Mam nadzieje że tak samo sie robi z plikami exe które nie instalują się przez kompa tylko wymagają skopiowania ?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 29, 2004, 09:19:51 »
Ty miales wczesniej doczynienia z jakims komputerem? Pliki exe przegrywasz sobie do stworzonego przez siebie folderu, albo na karcie pamieci albo do RAMu. Tworzysz folder z nazwa odpowiadajaca nazwie aplikacji - nie jest to koniecznosc, ale zrobi sie balagan jak bedziesz wrzucal wszystko gdzie popadnie.

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 29, 2004, 13:16:57 »
Pozostawię to bez komentarza. Jeżeli osoby zgłaszające się z prawdziwymi problemami typu wgranie nowego Romu jedyną podpowiedzią jaką dostają jest :

Xda-developers.com

To nie mam więcej pytań. Jeżeli na tym forum będziemy zajmować się tak trywialnymi problemami to zrobi się z tego prawdziwe przedszkole. :)

PS. Zaznaczam że nie jest to złośliwy post. :)

Pozdrawiam wszystkich a w szczególności aminów którzy mają wręcz anielską cierpliwość.

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 29, 2004, 16:14:33 »
Na kompie siedze kupe czasu i uważam że rzadko mam jakie kolwiek problemy z kompem , ponieważ wszystko potrafie sopbie z nim zrobić. :) Następna sprawa to to że MDA nie jest pierwszym moim telefonem komórkowym jako można powiedzieć palmtop bo zaczynałem na Nokii 9110 później 9210 , następnie miałe inne łącznie z systemem Palm OS. Z nimi dawałem sobie jakoś rade ale tutaj to mnie troche to rozwala bo sa różnie pomącone pliki. Jeżeli bym miał kogoś w swoim mieście aby mi pomógł z niektórymi tematami to bym wogóle nie zawracał głowy nikomu na FAQ tylko bym sobie sam to załatwił. Po to tu pisze bo nie wiem jak to zrobić i uważam że są te FaQ po to aby pomóc. Ja sam w miare możliwości pomnagam kolesiom w kompie i typowych komórach ale w tym chciałbym pomocy od kogoś kto dłużej w tym siedzi. W końcu nie każdy od razu wiedział jak sie to wszystko robi.

Ps. ja takze zaznaczam ze to nie jest nic złośliwego ale po to jest ten faQ aby pomagać i czasami trzeba zrozumieć innych że niektórych rzeczy nie wiedzą :)

[Dodano: 2004-07-29 16:19:26]
Cytat: spiky24
Pozostawię to bez komentarza. Jeżeli osoby zgłaszające się z prawdziwymi problemami typu wgranie nowego Romu jedyną podpowiedzią jaką dostają jest :

Xda-developers.com

To nie mam więcej pytań. Jeżeli na tym forum będziemy zajmować się tak trywialnymi problemami to zrobi się z tego prawdziwe przedszkole. :)

PS. Zaznaczam że nie jest to złośliwy post. :)

Pozdrawiam wszystkich a w szczególności aminów którzy mają wręcz anielską cierpliwość.

Do kolegi Spiky24

Ja cie rozumiem ze jesteś oburzony że stracileś swojego MDA bo ktoś ci nie pomógł z wgrywaniem softu. Sam ostatnio narzekałeś że nikt ci nic nie mówił a teraz twierdzisz że to moje to moze być "przedszkolem". Staraj się trzymać jednego , skoro nic nie wiem albo wiem mało to sie pytam bo nie mam zamiaru stracić swojego MDA tak jak ty.
Pozdrawiam cię i staraj się pomagać innym jak oni czegoś nie wiedzą i moze trafisz kiedyś jeszcze raz tak że ktoś ci pomoże co wie i nic ci sie nie skonoci bo to są naprawde koszty :(

Pozdrawiam

*

Offline olin

• 11
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 05, 2004, 22:43:49 »
zgadzam sie muczaczo!!! NIE MA GŁUPICH PYTAN - SA TYLKO GLUPIE ODPOWIEDZI:)