zabiłem SPV e200 - chyba na dobre

• 4 Odpowiedzi
  • 838 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 05, 2005, 12:35:28 »
właśnie wczoraj miałem genialny pomysł. chciałem sobie wrzucić wm2003se. oczywiście nie chciał iść po dobroci, więc pomyślałem, że podmienię nk.nbf w odpowiednim momencie, żeby najpierw sprawdził sumę kontrolną itd. Cóż, podmieniłem (w sposób rzeczywiście pomysłowy ;) ), flashowanie ruszyło, doszło do 100%, po czym telefon zgasł, a komputer zgłosił "nieznane urządzenie USB ma awarię...". chyba miał rację, jako że telefon nadal nie daje się włączyć, nawet w trybie bootloadera. martwy... totalnie. czy ktoś miał z czymś takim do czynienia? byłbym wdzięczny za pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2005, 20:32:26 »
No coz... nastepnym razem radzimy zapytac przed takimi eksperymentami. ROM do smartphone'a nie jest uniwersalny. To ze znalazles gdzies WM 2003 SE to nie znaczy ze mozesz to sobie wgrac do kazdego urzadzenia. To musi byc system przygotowany specjalnie dla danego modelu.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2005, 21:38:55 »
dzięki za odpowiedź. czyli ogólnie rzecz biorąc - zgadzasz się ze mną - mój spv jest już w Krainie Wiecznych Łowów? czy Orange byłby w stanie postawić na nim system od zera? można wyzywać od lam, jeśli pytanie było na takim poziomie. jestem raczej zielony... :)

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2005, 22:14:02 »
podobnie miałem z MDA, nie poddawaj sie ;) ... jak boot działa, to zobacz jeszcze raz z tym, masz jakis hard reset, albo cuś ?

P.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2005, 22:28:25 »
niestety. o to chodzi głównie. bootloader niestety się nie pojawia. z niego już mi się udawało wyjść zwycięsko :)
co do hard resetu, niestety voyager (spv e200, qtek 8080...) nie ma żadnego sprzętowego resetu. jest tylko taki za pośrednictwem bootloadera. ot i koło się zamyka...