SPV E200 Kilka pytan.

• 4 Odpowiedzi
  • 834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV E200 Kilka pytan.
« dnia: Marzec 09, 2006, 17:42:31 »
Witam, na wstepie chciałbym zaznaczyc że mam SPV e200 od kilku dni wiec prosze o wyrozumialosc (nie mam instrukcji obsługi). Moje pytania:

1) Ma plytke z orginalnym windowsem dla tej komorki, czy mozna samemu instalowac Windowsa ?

2) Gdzie jest budzik/ alarm w tej komorce.

3)czesto windows media player minimalizuj sie jak go przywrocic ?
(musze zawsze szukac go w tym pasku).

4)Czy ktos wie jak naprawic joystick gora,dol, i prawo dziala normalnie ale w lewo cos nie chce dzialac.

5)czy wie ktos moze czy ta kalwiatura bedzie dzialac z ta komorka
http://allegro.pl/item90587899__nowa_klawiaturka_viewsonic_do_palmtopow.html

6)Czy ta komorka ma jave, jezli nie czy mozna ja zainstalowac i jaka

7)Czy gry na Symbian moga wejsc na ten system?
Mozliwe ze mam lamerskie pytania, jestem poczatkujacym.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Re: SPV E200 Kilka pytan.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2006, 10:41:18 »
Cytat: "wit12"
Witam, na wstepie chciałbym zaznaczyc że mam SPV e200 od kilku dni wiec prosze o wyrozumialosc (nie mam instrukcji obsługi). Moje pytania:

1) Ma plytke z orginalnym windowsem dla tej komorki, czy mozna samemu instalowac Windowsa ?

WOW!!!! Skąd masz?? Wyniosłeś z Microsoftu? To niezły James Bond z ciebie.

2) Gdzie jest budzik/ alarm w tej komorce.

Jak w większości telefonów, w ustawieniach, w okolicach ustawień zegarka, zaglądałeś w ogóle?

7)Czy gry na Symbian moga wejsc na ten system?
Mozliwe ze mam lamerskie pytania, jestem poczatkujacym.

Wejść oczywiście mogą. Z działaniem będzie pewien problem, ale to przecież całkiem inna para kaloszy...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2006, 16:15:33 »
hehe, tak jak mowilem, jestem poczatkujacym. Z komorka dostalem plytke wyglada jak windowsa, ma informacje Orange spv Mircosoft i cd key napisany, dlatego dalem takie pytanie.
Wiec jakby system w komorec sie rozwalil, co trzeba zrobic ?, oddac do naprawy cyz mozna jakos  samemu zainstalowc .

Budzik juz mi sie udalo ustawic, mialem wyłaczony dzwiek dla budzika i dlatego nie slyszalem nic.

Znalazlem troche infa na temat javy, zainstalowalem nastepujace pliki :
JavaMan oraz midpng, wlozylem do folderu w storage=>jawa/ pliki jar
jak uruchamiam te gry wyswietla mi sie komunikat :
the urll
"file:\storage\jawa\nazwa pliku.jar"
does not appear to be a valid URl.

oczywiscie pliki otwieraja sie za pomoca tego programu
\Storage\Program Files\MIDPNG\bin\emulator.exe
lub, ten sam blad.
\Storage\Program Files\MIDPNG\bin\j9midpng.exe

ma ktos co z tym zrobic ?

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2006, 09:54:09 »
hehe, tak jak mowilem, jestem poczatkujacym. Z komorka dostalem plytke wyglada jak windowsa, ma informacje Orange spv Mircosoft i cd key napisany, dlatego dalem takie pytanie.
Wiec jakby system w komorec sie rozwalil, co trzeba zrobic ?, oddac do naprawy cyz mozna jakos  samemu zainstalowc .

Masz płytkę z ActiveSync i Outlookiem, licencją na Outlooka i Windows które jest zainstalowane w telefonie - wystarczy przejrzeć płytę, żeby to zauważyć.
Jak się system rozwali, to trzeba zrobić twardy reset, to przegrywa wzorcową instalację z ROM-u urządzenia do pamięci flash skąd normalnie działa, jest więc odpowiednikiem automatycznej reinstalacji. CD jest więc zupełnie niepotrzebne.

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2006, 20:15:46 »
mi sie komunikat :
the urll
"file:\storage\jawa\nazwa pliku.jar"
does not appear to be a valid URl.

adres do Storage jest chyba nieco inny... już nie pamietam dokładnie... > wiem że jak instalowałem z neta to szło gładko :)