Rozebrać SPV E200, problem z klawiszem numer 4

• 12 Odpowiedzi
  • 1918 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kluczyk52

• 14
  • Sprzęt: HTC Leo 2
« dnia: Styczeń 06, 2006, 01:35:25 »
Witam mam problem z klawiszem numer 4 w moim SPV E200 Mam pytanko jak go rozebrać??
Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2006, 00:55:36 »
Chciałem odświeżyć temat. Szkoda, że nikt na niego nie odpowiedział:/. Ja mam podobny problem, 4 sie zacina, prawie nie da rady pisac esemesów. Wie może ktoś jak rozebrac SPV20o, lub czy jest możliwość naprawienia tego przycisku?

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2006, 09:22:16 »
Cytat: "Szuwar"
Chciałem odświeżyć temat. Szkoda, że nikt na niego nie odpowiedział:/. Ja mam podobny problem, 4 sie zacina, prawie nie da rady pisac esemesów. Wie może ktoś jak rozebrac SPV20o, lub czy jest możliwość naprawienia tego przycisku?

Na tym forum nikt się nie odzywa...  :x
A może mi pomożecie, bo jesteście użytkownikami SPV E200, prawda?
Moje problemy:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=30757
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=30776
Ja spróbuję znaleźć jakąś stronę, która pokazuje w jaki posób można rozebrać SPV E200...
Pozdro!

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2006, 12:03:58 »
Witam.
Na baterii nie ma opisane, który styk to plus, który minus, najwyżej w w telefonie, jest jakiś opis, ale z tego za dużo nie rozumie:/. Nie mam cyfrówki,ale moge CI skana baterii przesłać, jak chcesz;).
Co do ładowarki to jest jej opis:
MODEL PSC05R-050                -2
INPUT 100-240V ~  0.2A     50-60Hz
OUTPUT +5V    1.0A MAX
Reszta jest po chyba po japońsku :P
Nigdzie nie mogę znaleźć dokładnego opisu, jak rozebrać telefon, szukałem trochę w necie i nic:/ MOże sie Tobie uda znaleźć;)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2006, 12:48:47 »
Witam.
Na baterii nie ma opisane, który styk to plus, który minus, najwyżej w w telefonie, jest jakiś opis, ale z tego za dużo nie rozumie:/. Nie mam cyfrówki,ale moge CI skana baterii przesłać, jak chcesz;).
Co do ładowarki to jest jej opis:
MODEL PSC05R-050                -2
INPUT 100-240V ~  0.2A     50-60Hz
OUTPUT +5V    1.0A MAX
Reszta jest po chyba po japońsku :P
Nigdzie nie mogę znaleźć dokładnego opisu, jak rozebrać telefon, szukałem trochę w necie i nic:/ MOże sie Tobie uda znaleźć;)

Może to Ci się przyda: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=20280&highlight=skrajne+styki.
Możesz mi dokładnie powiedzieć, gdzie znajduje się info na temat + i - w telefonie? Bardzo pilna sprawa... Dzięki za odpowiedź!

*

Offline Tymon

• 356
  • Wroclove :)
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3463311
  • Sprzęt: LG L7, SE P900
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2006, 18:12:37 »
jak jest zbudowant podobne jak spv e100 to najlepiej otwierac karta kredytowa albo magnetyczna.zacznij od gory wkladajac karte miedzy 2 czesci obudowy i odginaj kolejne czesci obudowy kierujac sie przeciwnie do ruchu wskazowek zegara patrza z przodu telefonu.jak gojdziesz do gniazda sluchawek to odwroc tel. i wycisnij te klapki z drugiej strony i uzuj troche sily.lepiej nie rob tego srubokretem bo zostawia za duze slady.
Częstochowa,Opole,Wrocław :D

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2006, 10:24:47 »
NIe wiem gdzie jest plus, nie ma oznaczeń, przynajmnije u mnie. Daj mail to Ci wyśle zdjecia baterii i tego co jest pod klapką;).
Spróbuje ten pomysł z karta i napisze póxniej jak poszło;

EDIT: Chyba nie da rady w taki sposób tego zrobić:/ Obudowa jest zbudowana jakby z 3 części, podwadzać na krawędzie srebrnej i czarnej, czy czarnej matowej i czarnej? Nie chce próbować na siłe bo boje sie ze pęknie, ale z drugiej strony z blokująca sie 4 esemesa pisze sie 15 min:/[/b]

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 14, 2006, 21:16:21 »
NIe wiem gdzie jest plus, nie ma oznaczeń, przynajmnije u mnie. Daj mail to Ci wyśle zdjecia baterii i tego co jest pod klapką;).

EDIT: Chyba nie da rady w taki sposób tego zrobić:/ Obudowa jest zbudowana jakby z 3 części, podwadzać na krawędzie srebrnej i czarnej, czy czarnej matowej i czarnej? Nie chce próbować na siłe bo boje sie ze pęknie, ale z drugiej strony z blokująca sie 4 esemesa pisze sie 15 min:/[/b]

Adres e-mail wysłałem Tobie na PW (dla bezpieczeństwa :)). Otworzenie telefonu to banał. Weź kartę (może być nawet SIM) i wciśnij ją koło gniazda na słuchawki, a następnie przejedź w dół - otworzy się dół telefonu, a później rusz kartą w górę i otworzy się praktycznie cały telefon.
 Czy ktoś z Was posiada oryginalną baterię do SPV E200? Moglibyście mi spisać oznaczenia? Mój model: SV16A, a w telefonie pisze SV10A - może dlatego telefon nie chce się naładować? I prosiłbym jeszcze o oryginalne parametry z ładowarki - moja ma takie (OUTPUT): 5-10VDC (600mA max.). Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Szuwar - czekam na zdjęcia...  :D

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 14, 2006, 21:38:33 »
Tutaj:

http://www.modaco.com/index.php?showtopic=108335&st=0

jest dokładna instrukcja z obrazkami jak rozebrać SPV E200

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 14, 2006, 23:34:22 »
Dzięki!! Rozebrałem ;). Mam nadziej że złoże:PP. Koleś na tamtym forum trochę nie dokładnie to opisał(albo ja za słabo znam angielski) i przez to troszkę uszkodziłem sobie obudowe:/. Mam nadzieje że oczyszczenie styków pomoże z 4

EDIT: To chyba jednak nie pomoże:/, to nie wina styków,ale klawiatury(znaczy płytki od klawiatury, a nie przycisków, jest ona wyjmowana i raczej jej nie rozbiore:/, próbowałem,ale jakaś sprężynka wyleciała,ciekawe czy będzie dzialać). Nie wiedzie może czy można kupić samą ta płytke od klawiatury, lub czy są w Polsce(najlepiej w Toruniu) jakieś serwisy gdzie by mogli naprawić to?

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 18, 2006, 23:57:11 »

ja sobie dodałem do "Insert Text" wszsytkie możliwości spod przycisku "4" i smsa pisze w czasie takim jakby 4 się w ogóle nie zacinało (nie kożystam z niego, ale juz sie przyzwyczaiłem ze zamioast np. 2x4 wciskam "prawy soft" + 2,2 i mam "h"). Gorzej jest w innych programach.. gdize już tej opcji nie ma :)

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 19, 2006, 15:27:30 »
Pomysłowo ;). Tez chyba tak zrobie na razie. Wolałbym jednak naprawić to, ale nie mam pojęcia gdzie:/

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 03, 2006, 09:30:22 »
Sorry ze po takim czasie odkopuje...
Zrobiles ta 4?