karty SD

• 6 Odpowiedzi
  • 1110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karty SD
« dnia: Październik 09, 2005, 12:18:32 »
czy jest jakies ograniczenie  sprzetowe badz programowe spv e200 do odczytu pojemnosci karty SD? tj jaka najwieksza karte moge do niego wlozyc ? czytalem gdzies na necie ze zmniejsza to dosc zywotnosc baterii z 24 godzin nawet do 14 ? czy jest to prawda ?

*

Offline Davka

• *
  • 73
    • http://bt.davka.info
karty SD
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2005, 13:46:51 »
No mówi sie że do 1GB czytają ale nie wiem czy to wynika z tego że kiedy pisano instrukcję nie było większych czy z tego że na prawde nie obsłuży 2GB.

karty SD
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2005, 13:48:16 »
i nie ma problemu jaka karte kupie ? gdybym kupil karte o szybszym zapisie/odczycie to spv obsluzy ?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
karty SD
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2005, 15:21:02 »
Nie ma ograniczen co do predkosci ani wielkosci obslugiwanych kart. Pamietaj jednak, ze prawdziwa predkosc osiagniesz tylko w czytniku kart. Przy przegrywaniu przez ActiveSynca raczej nie zobaczysz roznicy miedzy zwykla karta a szybka.

karty SD
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2005, 16:56:15 »
a jak sie ma uzywanie tych kart do zywotnosci mojej baterii w spv ? bateria ma 1000 ale widze ze i tak czy uzywam go duzo czy malo to przecietnie trzyma dobe lub lekko ponad dobe. Z karta sd 32 mb ktora dostalem wraz z telefonem sprawa miala sie tak samo. Podejrzewam ze gdybym sluchal duzo muzyki na nim to zywotnosc by spadla. I nie ma tutaj zadnych programow ktore ograniczalyby jakos procesy zeby zuzywaly jak najmniej energii ?

*

Offline Davka

• *
  • 73
    • http://bt.davka.info
karty SD
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2005, 00:03:41 »
Nie wiem jak modele SPV ale moja MPx200 trzyma 3 doby przy nie ruszaniu jej i 1,5-2 dni przy normalnym używaniu. Oglądanie DivXa bez przerwy wytrzymuje około 3 godzin. To na oryginalnej baterii 850mAh.

karty SD
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2005, 16:19:15 »
a jak tam z softem do spv, wydali juz 2.7.5.1 w wersji UK ? narazie nie moge go znalezc, wiec pewnie go nie ma. E200 to juz troche zapomniany model i widocznie nie robia nowych upgrade`ow, ale mogliby zrobic fixy na bledy, bo np czasami pojawia mi sie UNABLE TO ANSWER THE CALL , kiedy mam zablokowana klawiature a ktos puszcza mi sygnalka. O dziwo nie dzieje sie to kiedy nie mam zainstalowanego zadnego oprogramowania dodatkowego, a duzo i tak nie uzywam, total commander, task manager, smart gg, tcmp