Info (opinie) na temat SPV e200

• 5 Odpowiedzi
  • 915 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sarinn

• **
  • 209
  • Sprzęt: iPhone 3GS 16GB + SPV e200 + SD 256MB; SPV e650 +
« dnia: Listopad 02, 2005, 17:32:14 »
Kolejny raz naszło mnie na zmianę gadgetów. W obecnym stanie posiadam Palm Tungsten T w połączeniu z Ericssonem T39m. W długi weekend naszła mnie myśl aby zamienić taki zestawik na jakiś smartphone. Troszeczkę poczytałem w necie na temat i wybrałem sobie model e200 jako że posiada wszystko czego potrzebuję (najważniejszy bluetooth).
Proszę o opinie osoby które miały do czynienia z tym aparatem.
Kolejna rzecz która mnie zastanawia to jak wygląda sprawa oprogramowania ?? Czy na tej platformie działaja programy z pod zwykłych mobilnych  okienek  czy soft jest dedykowany specjalnie pod tą platformę ?
Więcej grzechów nie pamiętam ;) Jak by mi coś do głowy przyszło jeszcze to będę dopytywał w tym wątku.

Z góry dziękuję.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2005, 18:00:30 »
Soft z Pocket PC nie dziala na MS Smartphone - to sa calkowicie odrebne platformy sprzetowe.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2005, 18:42:31 »
Ojej, jeśli SPV E200 posiada wszystko co potrzebujesz to kupuj! A programy są takie same jak do pocketowych mobilnych okienek ale nie te same - tzn. są to wersje pisane specjalnie pod Windows Smartphone.

*

Offline sarinn

• **
  • 209
  • Sprzęt: iPhone 3GS 16GB + SPV e200 + SD 256MB; SPV e650 +
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2005, 23:43:37 »
Jakubie: dziekuje za dobitne wytłumaczenie tematu.

Macznik: Napisz lepiej jakie są Twoje opinie na temat platformy. Wymień jakieś argumenty za i przeciw.
Ja potrzebuję bezprzewodowego dostepu do PC(bluetooth co napisałem). Reszta, czyli kontakty, kalendarz, naotatki pewnie są bardzo podobne do reszty systemów więc o nie raczej nie pytam.

Proszę tylko o rzetelne informację.

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2005, 23:48:03 »
hmmm ... mam to od tygodnia... dziwny jest troche - jak go poloze klawiszami do dolu to potrafi sam wybierac ponownie numer ... joystick sie czasami zacina do dolu, czesciej sie wiesza niz mpx200 - taki sobie ... no i wielki w porownaniu z mpx200.

P

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2005, 00:37:55 »
Ja żałuje jedynie że nie stać mnie na SP obsługującago WM 5.0 :)
Oczywiście E200 jest znakomity i nie mam większych zastrzeżeń co do pracy na nim jednakże :

- czasamu uciążliwy jest brak dotykowego ekranu lub chociażby kursora takiego jak np. w Nokii 9300 > to szczególnie bywa uciążliwe czasem przy przeglądaniu internetu, no ale jak się przywyknie to jest ok. :)
- troche mało pamięci RAM ma

ale ogólnie jestem zadowolony.. i sprzet naprawde godny polecenia :)