uwalony na amen spv e650 htc vov

• 5 Odpowiedzi
  • 1130 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uwalony na amen spv e650 htc vov
« dnia: Lipiec 21, 2008, 17:24:51 »
witam mam taki problem z moim telefonem kupiłem go na allegro i okazało sie ze telefon sie sam wyłączał wiec zmieniłem mu soft bo myslałem ze to jego wina.
Po zminie telefon działał ok 1 dzien ale znow sie wyłączył i musiałem wyciagnac baterie jak ja włozyłem to telefon zawisł na logo HTC  i jest problem bo jak próbuje wgrac roma na nowo to rzuca sie o vendor id pewnie zwiazane to jest z CID.
teraz jest problem bo za bardzo nie wiem skad wziasc oryginalny rom
znalazłem pliki zdumpowane zapiosane jako 3 pliki *.raw ale nie wiem jak je wgrac do telefonu.
dodam ze na obecna chwuile nie da sie wgrac romu ani htc ani orange z bootloadera ani z karty:/

Moze ktos jest w stanie pomóc jak wgrac pliki raw:]

był bym ogromnie wdzieczny
Pozdrawiam

*

Offline malys

• 959
Odp: uwalony na amen spv e650 htc vov
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2008, 18:40:59 »
Nie da się rozpakować tych trzech plików jako jeden?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2008, 22:14:08 »
j po prostu sciagnałem rom w takiej postaci 3 plikow Part00.raw, Part01.raw, Part02.raw i nie wiem jak je wsadzic do telefonu pewnie najpierw trzeba je jakos scalic i potem przekonwertowac i do fona tylko jakimi programami i jak:/

Był bym bardzo wdzieczny za pomoc

P.S
Przepraszam ale tutaj opisałem moj problem głębiej
http://www.[PIRACTWO]/forum/viewthread.php?forum_id=42&thread_id=3855

pozdrawiam

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2008, 22:43:41 »
Jakie pierdoły na tym forum niektórzy ludzie wypisują to aż strach...
Masz albo łatwą do usunięcia usterkę (ROM z pasującym CIDem) albo tzw. hybrid brick i tutaj prędzej po jtagach to naprawisz. Przy okazji wejdź w BL i przetestuj go w mtty (info2 itp.). Spróbuj wgrać OS za pomocą RUU i w tym czasie miej włączony USB monitor.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2008, 22:44:34 »
witam malys moze podsunał bys mi podpowiedzi jak wgrac os za pomoca ruu i jak to zrobic z usb monitor??
Był bym bardzo wdzieczny

dodam ze jak wpisze w mtty info2 to jest tak
Cmd>info2
Invalid command : info2
For a help screen, use command ? or h

a jak wpisze getfevinfo to jest
Cmd>getdevinfo
Device Model ID = V O X 0 1 0 1 0 0 HTCSVOX010100»S4HTCE
Cmd>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 22:49:31 wysłana przez sarzyk »

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2008, 18:41:12 »
Bez przesady, nie będę Ci tutaj podstaw wykładał... ściągnij usb monitor, włącz go, podłącz voxa do komputera i odpal ruu. Zapisz to co będzie na usb monitorze, ale zanim to zrobisz to wrzuć tutaj co wyskakuje po wpisaniu komend w mtty info 2, info 7, info 8. Najpierw samemu zapoznaj się dokładnie z tematem - wiedzy nigdy za mało, a nic nie zepsujesz na przyszłość. Jeśli stwierdzisz, że wiesz już o voxie wszystko poszukaj nowych info albo przestudiuj jeszcze raz te stare.