Witajcie.
Problem zrodził się parę dni temu kiedy to telefon po prostu rozładował się samoczynnie, a kiedy spróbowałem go włączyć ponownie zatrzymał się na tym kolorowym, pasiastym ekranie bootloadera.
Naładowałem baterię i spróbowałem flashowania roma z SD. Sprawdziłem na romie WM 6.5 (Fireburned) oraz WM 6.0 (Orange). Za każdym razem efekt ten sam - flashuje, trochę to trwa, następnie widzę komunikat "Success. Press any key...". Telefon wraca wtedy do bootloadera i wszystko jest po staremu. W ramach informacji - OS, którego używałem wcześniej to WM 6.1 by Dr. Gonzo.
Nie próbowałem kombinować podpinając go do pc bo programiki które ściągnąłem z xda-developers po prostu nie działają na moim pececie (np. MTTY), mam windowsa 7 i to wersję przedpremierową open beta czy coś takiego (generalnie poza tym nie sprawia problemów i jestem z niego zadowolony).
Jeśli macie jakieś pomysły - od czego zacząć, byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Jeśli zainstalowanie XP-ka poszerzy mi w jakiś sposób horyzonty to również spróbuję.
A... I dodam jeszcze, że czyściłem go w 3 znanych mi kluczowych miejscach (tych tasiemkowych połączeniach).