SPV E650 - nie odpala systemu.

• 2 Odpowiedzi
  • 1109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV E650 - nie odpala systemu.
« dnia: Październik 21, 2009, 15:03:59 »
Witajcie.

Problem zrodził się parę dni temu kiedy to telefon po prostu rozładował się samoczynnie, a kiedy spróbowałem go włączyć ponownie zatrzymał się na tym kolorowym, pasiastym ekranie bootloadera.

Naładowałem baterię i spróbowałem flashowania roma z SD. Sprawdziłem na romie WM 6.5 (Fireburned) oraz WM 6.0 (Orange). Za każdym razem efekt ten sam - flashuje, trochę to trwa, następnie widzę komunikat "Success. Press any key...". Telefon wraca wtedy do bootloadera i wszystko jest po staremu. W ramach informacji - OS, którego używałem wcześniej to WM 6.1 by Dr. Gonzo.

Nie próbowałem kombinować  podpinając go do pc bo programiki które ściągnąłem z xda-developers po prostu nie działają na moim pececie (np. MTTY), mam windowsa 7 i to wersję przedpremierową open beta czy coś takiego (generalnie poza tym nie sprawia problemów i jestem z niego zadowolony).

Jeśli macie jakieś pomysły - od czego zacząć, byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Jeśli zainstalowanie XP-ka poszerzy mi w jakiś sposób horyzonty to również spróbuję.

A... I dodam jeszcze, że czyściłem go w 3 znanych mi kluczowych miejscach (tych tasiemkowych połączeniach).

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: SPV E650 - nie odpala systemu.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2009, 15:12:55 »
Żeby owe programy działały pod Vistą/7 wystarczy sterownik zamienić. Instrukcja jest na forum :)
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

Odp: SPV E650 - nie odpala systemu.
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2009, 19:52:26 »
Właściwie to jeszcze do niczego nie doszedłem, ale zauważyłem pewną dodatkową przypadłość. Po wgraniu roma udaje mi się czasem go odpalić, lecz tylko raz - konfiguruje się sam, pyta o restart, a potem znowu bootloader... A taki byłem ucieszony za pierwszym razem... (zrobił mi tak dwa razy - na romie orange) Dość dziwne, ale może ktoś się z tym spotkał, bo wszczęcie czegokolwiek za pomocą PC będzie dla mnie najtrudniejszym sposobem - po prostu nie mogę się w tym połapać.