Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Smartphone - ogólnie (WM Standard)
HTC Smartphone
Vox
spv e650 i wm6.1 (6.5) PRO -da sie?
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
3 Odpowiedzi
2131 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bern
1156
«
dnia:
Styczeń 29, 2009, 16:44:04 »
czekam niecierpliwie na swoja e650 (symbian to jednak nie dla mnie) i zbieram jakis soft (co zostalo na dysku z i600 i co znajde ciekawego w necie) i jakos nie moge znalezc dobrych odpowiednikow allreadera i todayagendy. zaden odtwarzacz muzyki nie wydaje sie byc choc zblizonym funkcjonalnoscia do s2p...
i tu rodzi sie pytanie - czy jest jakis konkretny powod dla ktorego nie urodzil sie jeszcze rom wm6.1 pro dla e650 tak jak to mialo miejsce juz dawno temu dla c600? brak jakiegos pliku czy poprostu brak ludzi/checi?
sama idea polaczenia fakecursor z quickmenu i smartkeys wydaje sie calkiem zachecajaca co w polaczeniu z wymiarami samego telefonu i obiema klaiaturami moglaby zdac egzamin. a wyzej wymienione niewymagaja oblusgi dotyku by dzialac (poza s2p ale z listy utworow i tak nie korzystalem
)
jak trudne moze byc przeportowanie gotowego romu z c600 na e650? (pytam narazie czysto teoretycznie bo sesja i itak przez jakies dwa tygodnie nie bede sie bawil w portowanie..)
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 18:17:01 wysłana przez bern
»
revanmj
3203
Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: spv e650 i wm6.1 (6.5) PRO -da sie?
«
Odpowiedź #1 dnia:
Styczeń 29, 2009, 18:29:40 »
Powodem jest prawdopodobnie to, że nie ma osób, które by się tym zajęły. Dla C600 znalazło się paru zapaleńców, dla Vox'a ich nie ma. Powodem jest pewnie to, że taki ROM jest raczej pewnym "proof of concept" czyli dowodem, że da się to zrobić, jednak nie wiele osób z tego korzysta.
Galaxy Nexus:
Shiny ROM 4.4.4
iPad Air:
iOS 7.1 |
iPod touch 4:
iOS 6.1 JB
Lumia 520:
Windows Phone 8.1 Update 1
Google+
bern
1156
«
Odpowiedź #2 dnia:
Styczeń 29, 2009, 18:50:02 »
biorac pod uwage jak rzadko uzywalem ekranu kaisera czy jakiegokolwiek innego pocketa wczesniej stwerdzam ze przy dobrym zmapowaniu klawiszy mozna prawie wszystko zrobic bez rysika/palca. na mobione widzialem dwa romy dla c600 ktore raczej wygladaly jak gotowe do uzytku a nie "bo moge". na startreku juz od bardzo dawna jest taki rom i tez slyszalem o opinianiach ze wiele poprawia. wydaje mi sie ze moze byc to bardzo dobre rozwiazanie - zwlaszcza ze nie wymagaloby odemnie przywykania do nowego standardu ani szukania nowych aplikacji..
ale wiem juz co chcialem wiedziec - nie ma zadnych udowodnonych problemow technicznych - poprostu nikt nie kombinowal. dzieki.
DawiX
1528
Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
«
Odpowiedź #3 dnia:
Styczeń 30, 2009, 10:54:43 »
Sam używałem długi czas startreka z romem PRO, problem by był w rotacji ekranu (nie posiadał go tamten rom), tak całkowicie można było korzystać jak z PPC (fake kursor zmapowany pod klawisz)
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »