Nowy S710 (E650) - Wasz poziom 'luzu' na klawiaturze wysuwanej?

• 3 Odpowiedzi
  • 885 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy S710 (E650) - Wasz poziom 'luzu' na klawiaturze wysuwanej?
« dnia: Czerwiec 13, 2008, 01:07:36 »
Witam,

Właśnie mam przed sobą nowy HTC S710 i zauważyłem, że gdy trzyma się go w ręce, to obie "połówki", czyli górna część i klawiatura wysuwana mają pewnien margines luzu. Innymi słowy, mając telefon w ręce wyczuwa się, że klawwiaturka ruchoma "ucieka" lekko o jakieś 2-3 mm, zwłaszcza na końcowych krawędziach, nie stawiając oporu. Na pewno jest to związane z jej wysuwalnością, ale czy po schowaniu klawiatury nie powinno być jakiejś takiej blokaday, takiego zaskoczenia, zapadki, blokady, żeby schowana klawiatura nie latała? Nie jest to tak jak mówię duży skok, ale spodziewałem się po HTC, że będzie to bardziej dopracowane, bo pisząc na klawiaturze numerycznej, przy schowanej QWERTY ma się takie wrażenie jakby lekkiego "rozklekotania" urządzenia, co nie jest fajne;-)

No chyba, że Wy macie inaczej?

Dziękuję z góry za każdy odzew,
Pozdrawiam,
JA

*

Offline dejwid

• **
  • 134
Odp: Nowy S710 (E650) - Wasz poziom 'luzu' na klawiaturze wysuwanej?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2008, 01:14:49 »
nie ma zadnych zapadek, tak jest i bedzie :)
e650 ma to do siebie, ze na poczatku lapie lekki luz i tak juz zostaje do konca zycia.

*

Offline radzio0908

• *
  • 60
  • Sprzęt: SPV E650, SE c702 jako navi:)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2008, 10:40:19 »
posiadałem juz kilka sliderów i mogę powiedzieć że ten sie trzyma najlepiej. BS e71 mi sie nawet rozpadł w tym tak jak napisał poprzednik robi sie luz na poczatku ale sie juz raczej nie pogłębia :ok:
POZDRO

*

Offline Ganwilk

• **
  • 122
  • http://jakieautko.eu/
  • Sprzęt: Iphone 3g 8gb
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2008, 13:36:49 »
Cały problem polega na tym że na końcu ,,szyny'' są zamontowane takie malutkie gumki  i po krótkim czasie wyrabiają się powodując rózne efekty np że  obie połówki nie są równe albo że dolna część wystaje itd. Poradziłem sobie z tym problemem w prosty sposób wystarczy wyjąć te gumki i zamiast nich wstawić tam kawałki jakiegoś plastiku (wyciętego nawet z linijki) muszą być tak samo duże jak owe gumki i w tym momencie obudowa będzie stabilna  i nie będą występowały luzy.
Pozdro