Witam,
Niedługo zmieniam telefon, więc mam przed sobą wybór nowej słuchawki i chciałem was zapytać o Vox'a. Do tej pory miałem doczynienia tylko z PalmOS (T3) i kilkoma starszymi Sony-Ericssonami (ostatni K700i). Mieszkam obecnie w Danii i po zapoznaniu się z ofertą tutejszych operatorów wychodzi na to, że HTC s710 jest jedynym sensownym wyborem. Wczesniej nie miałem kontaku z platformą WM i smartphonami, więc nie wiem, czy wybór jest dobry?
Vox ma być przede wszystkim telefonem, czyli rozmowy+sms, dalej internet (poczta, proste www, czasami jako modem dla T3), czasami może jakieś fotki.
Generalnie przeczytałem większość recenzji w necie i poza przeciętną baterią (mogę ładować co 2-3 dni) nie znalazłem żadnych opini neghatywnych o tym telefonie. Natomiast plusów ma sporo: WiFi b/g, aparat 2M, wysuwana klawiatura (czy wygodnie się na niej notuje?) i całkiem kompaktowy oraz atrakcyjny design.
Chętnie poznam opinie obecnych użytkowaników Vox'a. Czy to dobry wybór do moich zastosowań?
Przyszło mi do głowy jeszcze kilka pytań:
- Skype - zakładając że mam połaczenie przez WiFi (g) rozmowy głosowe będą płynne i dobrej jakości? Procesor nadąży?
- Eran - w praktyce, czy jest wystarczająco duży np. do pisania maili i notatek? Na zdjęciach wydaj się mały, chociaż może mam zbyt wygórowane oczekiwania po T3

- Czy Vox może działać jako modem po BT udostępniając internet (WiFi) dla Palma?