HTC s710 Vox. Dobry wybór?

• 4 Odpowiedzi
  • 2461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
HTC s710 Vox. Dobry wybór?
« dnia: Lipiec 20, 2007, 08:42:51 »
Witam,
Niedługo zmieniam telefon, więc mam przed sobą wybór nowej słuchawki i chciałem was zapytać o Vox'a. Do tej pory miałem doczynienia tylko z PalmOS (T3) i kilkoma starszymi Sony-Ericssonami (ostatni K700i). Mieszkam obecnie w Danii i po zapoznaniu się z ofertą tutejszych operatorów wychodzi na to, że HTC s710 jest jedynym sensownym wyborem. Wczesniej nie miałem kontaku z platformą WM i smartphonami, więc nie wiem, czy wybór jest dobry?
Vox ma być przede wszystkim telefonem, czyli rozmowy+sms, dalej internet (poczta, proste www, czasami jako modem dla T3), czasami może jakieś fotki.
Generalnie przeczytałem większość recenzji w necie i poza przeciętną baterią (mogę ładować co 2-3 dni) nie znalazłem żadnych opini neghatywnych o tym telefonie. Natomiast plusów ma sporo: WiFi b/g, aparat 2M, wysuwana klawiatura (czy wygodnie się na niej notuje?) i całkiem kompaktowy oraz atrakcyjny design.
Chętnie poznam opinie obecnych użytkowaników Vox'a. Czy to dobry wybór do moich zastosowań?

Przyszło mi do głowy jeszcze kilka pytań:
- Skype - zakładając że mam połaczenie przez WiFi (g) rozmowy głosowe będą płynne i dobrej jakości? Procesor nadąży?
- Eran - w praktyce, czy jest wystarczająco duży np. do pisania maili i notatek? Na zdjęciach wydaj się mały, chociaż może mam zbyt wygórowane oczekiwania po T3 ;)
- Czy Vox może działać jako modem po BT udostępniając internet (WiFi) dla Palma?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 09:17:00 wysłana przez Michlis »

*

Offline joker77

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung I600, Toshiba G910, htc magic
Odp: HTC s710 Vox. Dobry wybór?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2007, 08:56:21 »
witam

Też chciałbym się podpiąć pod pytanie co kupić ?
Teraz mam C600 jest ok tylko brakuje mi 3G i wifi no i może szybszego zegara (skype).
Oglądałem sgh-i600 ale odrzuca mnie od niego klawiatura i kwadratowy ekran (to chyba przez tą klawiaturę).
Ciekawym rozwiązanie była by chyba toshiba g500 lub g900 (ale to chyba już bardziej PC Phone Edition), a mi właśnie
zależy na smartphonie. Niestety u nas często smartphone=PC PE.

Pozdrawiam
  Joker77

Niestety w naszym kraju nie da się kupić żadnego telefonu toshiby - nie ma przedstawiciel :(
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 10:39:53 wysłana przez joker77 »

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2007, 21:49:53 »
Oglądałem sgh-i600 ale odrzuca mnie od niego klawiatura i kwadratowy ekran

Ekran jest prostokątny (320x240), tylko landskejp ;)
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline arturaro

• **
  • 104
  • Sprzęt: BB 9780; SE NeoV
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2007, 16:50:08 »
Ja również się przymierzam do zakupu Vox'a i chętnie bym przeczytał jakieś opinie o tym smartphonie. Mnie najbardziej interesuje jakość mp3 oraz jakość wykonania- czy się rysuje oraz jak się sprawuje slider.   Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2007, 21:09:33 »
Jakość mp3 jak w poprzednikach czyli przyzwoicie, ale to tylko zależy jakie słuchawki podłączysz. Głośnik służy tylko do odtwarzania dzwonków i rozmowy głośnomówiącej, z takiego głośnika muzyki raczej dobrze się nie słucha ;)
W końcu jakość wykonania jest naprawdę ok, telefon nie ma prawa się porysować, bo ma gumowaną obudowę (dzięki czemu też świetnie leży w dłoni), no chyba że potraktujesz go nożem. Kup tylko folię na ekran i telefon będzie zawsze wyglądał jak nowy...
Mechanizm wysuwania chodzi bardzo przyjemnie  ;)