tak chyba zrobie. Podjade do komisu i tam sprawdze na jakiejś odpowiedniej ładowarce. A jeszcze wczoraj miałem taką ładowarke razem z m3100 (trafił się kupiec)
Niestety na sieciowej ładowarce jest tak samo jak gdy podłącze do kompa tz. dioda telefonu zapala się na pomarańczowo a po chwili zaczyna migać lecz ładowania baterii nie ma
Zmiana romu nie przyniosła rezultatu:( tel nadal nie ma ładowania a dioda miga na pomarańczowo
Dostałem info że może pomódz podłączenie tel na kilka sekund pod 7V Co o tym myślicie??
Przy okazji mam jeszcze pytanie jak spolszczyć ROM new guava ?? Jak otrzymalem tel to właśnie taki miałem i był PL. Po kilku zmianach chcę spowrotem przejść na guave lecz w ustawieniach languange mam tylko US englisch
Ok spolszczyłem ROM
Pozostała kwestia ładowania, może jest jakiś program do diagnostyki lub coś podobnego żeby się dowiedzieć w czym leży problem
Wczoraj podłączyłem telefon pod komputer, telefon był wyłączony a baterja była wyciągnięta, podczas podłączania dioda od ładowania zaświeciła się na chwilę i zgasła. Sprawdziłem napięcie na pinach od baterii i było tam napięcie 3,9V (stary miernik, możliwa mała rozbieżność). Dzisiaj pojechałem do komisu i poprosiłem o sprawdzenie ładowania na nowej baterii i było tak samo jak na mojej tz dioda przez chwile świeciła poczym zaczęła migać.