E650 i brak ładowania

• 5 Odpowiedzi
  • 1204 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kick

• 14
E650 i brak ładowania
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 14:24:14 »
Witam. Mam telefon e650 który normalnie działa, bez zaburzeń itp. ActiveSync prawidłowo łączy się i pokazuje pliki lecz jest problem z ładowanie a właściwie jego brak. ładowania nie ma wogóle. Nie znam historii telefonu. Co może być przyczyną?? Od czego się zabrać aby spróbować to naprawić??

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
Odp: E650 i brak ładowania
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 14:56:26 »
A jest ładowanie przez zwykłą ładowarkę sieciową? Jeżeli tak, sprawa stroni po stronie software'u. Wtedy wchodzisz w Settings -> Power Management -> na samym dole masz opcję 'when device is turned on, do not charge the battery when connected to the PC' musi być ustawione na off. Wtedy powinno być wsio OK ;)

*

Offline kick

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:24:20 »
W tym właśnie problem że nie mam do niego ładowarki:( Kupiłem go po okazyjnej cenie z pudełkiem i kablem usb. Soft już ktoś zmieniał bo tel jest z orenżady a soft jakiś inny (czysty PL)
Dzięki kolego za odpowiedź, niestety ten sposób nie działa
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 16:30:19 wysłana przez kick »

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:40:09 »
W takim razie najpierw musisz spróbować z inną ładowarką, na szczęście miniUSB jest już dość popularnym portem i wiele różnych urządzeń korzysta z niego, spróbuj pożyczyć od znajomych :) jak nie będzie ładowało, niestety nie pomogę, nie znam się na tym od strony technicznej. Pzdr!

*

Offline kick

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 23, 2009, 16:50:59 »
tak chyba zrobie. Podjade do komisu i tam sprawdze na jakiejś odpowiedniej ładowarce. A jeszcze wczoraj miałem taką ładowarke razem z m3100 (trafił się kupiec)
Niestety na sieciowej ładowarce jest tak samo jak gdy podłącze do kompa tz. dioda telefonu zapala się na pomarańczowo a po chwili zaczyna migać lecz ładowania baterii nie ma

Zmiana romu nie przyniosła rezultatu:( tel nadal nie ma ładowania a dioda miga na pomarańczowo
Dostałem info że może pomódz podłączenie tel na kilka sekund pod 7V Co o tym myślicie??

Przy okazji mam jeszcze pytanie jak spolszczyć ROM new guava ?? Jak otrzymalem tel to właśnie taki miałem i był PL. Po kilku zmianach chcę spowrotem przejść na guave lecz w ustawieniach languange mam tylko US englisch

Ok spolszczyłem ROM

Pozostała kwestia ładowania, może jest jakiś program do diagnostyki lub coś podobnego żeby się dowiedzieć w czym leży problem

Wczoraj podłączyłem telefon pod komputer, telefon był wyłączony a baterja była wyciągnięta, podczas podłączania dioda od ładowania zaświeciła się na chwilę i zgasła. Sprawdziłem napięcie na pinach od baterii i było tam napięcie 3,9V (stary miernik, możliwa mała rozbieżność). Dzisiaj pojechałem do komisu i poprosiłem o sprawdzenie ładowania na nowej baterii i było tak samo jak na mojej tz dioda przez chwile świeciła poczym zaczęła migać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 15:30:59 wysłana przez kick »

*

Offline Obin

• 37
  • Half-Life
  • Sprzęt: |HTC HD2 | Mio P560 |HTC Touch Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 21, 2009, 11:26:33 »
Podpinam się do tematu...
Widzę, że nie tylko ja mam z tym problem - identyczna sytuacja.  :S

Trochę czasu temu miałem ten problem, wtedy odłożyłem w odstawkę ten telefon. Ale teraz muszę czymś dzwonić i SPV by się nadał  :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 11:40:13 wysłana przez Obin »