czarny ekran w e650

• 10 Odpowiedzi
  • 2546 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
czarny ekran w e650
« dnia: Luty 17, 2009, 08:00:28 »
no i zaczely sie problemy z voxem. po resecie (planowanym - po backupie) wlacza sie podswietlenie i telefon normalnie ale nic nie wyswietla na ekranie. podswietlenie dziala i obraz pokazuje sie przez mymobiler... probowalem hard reset ale jest to dosc skomplikowane zwazywszy ze nie mam ekranu. nowego romu jeszcze nie probowalem wgrac ale problem jest raczej sprzetowy bo a) w bootloaderze jest to samo b) jak sie go mocniej scisnie LUB zostawi na chwile bez baterii to dziala.. od razu mowie ze jak sie go nie resetuje (a na szczescie chodzi stabilnie...) to nic sie z ekranem nie dzieje..

mam uspl wgrany z xda i rom fireburned clean.

elektronika?
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 08:02:05 wysłana przez bern »

*

Offline radzio0908

• *
  • 60
  • Sprzęt: SPV E650, SE c702 jako navi:)
Odp: czarny ekran w e650
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2009, 10:57:04 »
 :) raczej mechanika taśma lcd albo sam wyświetlacz rozkręć i sprawdź jak to wygląda :proud:

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2009, 12:32:50 »
no wiec zabawa polega na tym ze rozkrecilem i nie widze problemu...
gdyby to byla tasma to wylaczalby sie raczej przy uzywaniu - ten problem jednak nie wystepuje. na telefonie mozna usiasc, rozkladac i skladac slidera i pewnie rzucac - dopoki sie nie wylaczy dziala idealnie.

jutro duzy egzamin - po nim pewnie rozkrece jeszcze raz i sprawdze dokladnie ale cholera nie widzialem najmniejszego uszczerbku w srodku. troche to dziwne ze TYLKO przy starcie jest problem. gdyby sie wylaczal w trakcie bylbym pewny ze tasma.

*

Offline radzio0908

• *
  • 60
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2009, 15:23:37 »
Wiesz jak mój wrócił z serwisu powiedzieli że jest oka wszystko (serwis ponoć HTC ale ja i tak wiem że to magiki z orangutana) ja go rozkręcam a tam na taśmie 3 ścieżki przerwane nie wiem jak mechanicznie oka spróbuj inny rom

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2009, 20:03:00 »
mysle nad orginalnym spl.. bo wybor jest albo mechaniczny uraz (choc mowie ze jakis dziwny dla mnie - szczegolnie ze powstalby podczas lezenia telefonu na polce) albo uwalony bootloader bo ani ekranu bootloadera ani hardresetu nie widac.

kolejna rzecza przemawiajaca za elektronika jest to ze wszystkie funkcje telefonu (klawiatura, czytnik kart i sim) dzialaja normalnie. i ekran tez dziala normalnie jak juz sie wlaczy. uraz tasmy raczej spowodowalby ze wylaczalby sie podczas uzytkowania - nie?

*

Offline radzio0908

• *
  • 60
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2009, 01:18:47 »
No tak... To już nie wiem aż tak kumaty nie jestem w tym ale się starałem ekranu może nie widać bo on bez podświetlenia się uruchamia ale to pewno wiesz a jak nie to dobrze w ekran looknij :P jak nie to już na prawdę nie pomogę przykro mi ja się znam na elektronice litowaniu memorkach prockach etc

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2009, 13:51:56 »
eh to czytanie Ze zrozumieniem  - EKRAN SIE NIE WLACZA ALE PODSWIETLENIE TAK. :)

*

Offline remolinek69

• 32
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 14, 2009, 17:30:17 »
Heh. A ja wiem ze to wina plytki glownej, a raczej connectora do ktorego jest podlaczana tasma FPC, no i wiem napewno ze w
angielskim serwisie HTC w standardzie wymienia wszystkie plytki i niewazne czy wyslesz telefon bo nie dziala tobie glosniczek, oni i tak wymienia plytke.

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2009, 07:09:05 »
jakk wszystkie serwisy.

zapomnialem o tym temacie z jednego prostego powodu - przeflashowalem uspl i od tej pory dziala wszystko normalnie. okazalo sie tez ze problem wystapil najprawdopodobniej dlatego ze podlaczylem uszkodzonym kablem usb (pozyczony kabel od kumpla ktory pare dni pozniej schrzanil jego motorole...)

od tej pory (flashowanie i uzywanie normalnego kabla) problem zniknal zupelnie.

jak juz mowilem to nie jest problem mechaniczny czy tasmy  samej w sobie - wtedy telefon gubilby sygnal przy rozsuwaniu lub uzytkowaniu jak to ma miejsce w przypadku wizardow. ten gubil tylko po wylaczeniu zasilania.

*

Offline marekwp2

• 3
  • Sprzęt: SPV E650
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 11, 2009, 20:01:41 »
dziwny przypadek ale dobrze że został rozpracowany :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 22:33:01 wysłana przez marekwp2 »

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 20, 2009, 18:57:01 »
Mam bardzo podobny problem, czy mogę prosić o jakiegoś manuala jak rozkręcić krok po kroku VOXA gdyż nie chcę nic popsuć.?

Już nieaktualne, znalazłem instrukcję na xda i rozkręciłem. No i okazało się, że u mnie jednak winą była taśma od ekranu poluzowała się.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 21:47:36 wysłana przez 5pirit »
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....