Aparat fotograficzny w SPV E650

• 3 Odpowiedzi
  • 1570 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline josephcom

• 36
  • Sprzęt: SPV M1500 WM 2003 SPV E650 WM6 XDA Zinc WM6
Aparat fotograficzny w SPV E650
« dnia: Październik 11, 2007, 21:12:28 »

Jakie zdjęcia Wam robi, w dzień przy świetle dziennym jest ok. lecz przy oświetleniu sztucznym jest porażka zdjęcia są jakieś pożółkłe  niezależnie jaki tryb balansu bieli jest zastosowany oczywiście efekty wyłączone.                               
                                                                                                                                                                  pozdrawiam

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
Odp: Aparat fotograficzny w SPV E650
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2007, 22:32:22 »
Mialem podobny przypadek, zdjęcie wewnątrz budynku, światło raczej słabe (już nie pamiętam czy naturalne czy sztuczne) i jak je potem komuś wysłałem to usłyszałem w odpowiedzi: "Czemu ta podłoga taka żółta?"  :O
Jak wrzuciłem na PC to faktycznie widac było że balans kolorów jest przesunięty za bardzo w stronę żółtego, szczególnie w półcieniach, no i ten szum...  :-? ale w końcu to aparat w telefonie, a nie lustro  :grin:. Na szczęście  przy dobrym świetle fotki są ok  :ok:

*

Offline Kermit17

• *
  • 51
  • Sprzęt: SPV CLASSIC WM 2002 > SPV E650 WM 6.0
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2007, 16:49:06 »
przyznam się, że i z moim aparatem tak bywa.. tylko tyle ze jak dzisiaj w klasie chciałem zrobić fotkę na AUTO a ławki są zielone to od światła lamp wyszły niebieskie na zdjęciu. Ale po za tym jest lajcik ;) Fotki bardzo mi się podobają, no a sam wyświetlacz to już (przynajmniej dla mnie) bajka :D

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2007, 16:33:45 »
trzeba robic zdjecia w greyscale ;)