[E650] nie widzi karty sim

• 3 Odpowiedzi
  • 788 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rad3k

• 5
  • Sprzęt: E650 || Wizard
[E650] nie widzi karty sim
« dnia: Kwiecień 18, 2008, 13:35:49 »
Witam!

Mam SPV E650 juz z pół roku. Miesiąc temu wgrałem sobie nowy ROM, potem WM 6.1 no i wszystko było dobrze, aż nagle wysłałem smsa (który jak się później okazało pozostał w skrzynce nadawczej), potem otrzymalem smsa i chciałem odpisać i patrze że telefon nie wysłał tej wiadomości i tej poprzedniej również. Postanowiłem zresetować telefon i okazało się ze nie widzi SIMki. Karta SIM jest dobra bo inne telefony ją widzą. Telefon zaś nie widzisz 3 innych kart :( Mógłbym oddać telefon na gwarancji no ale z tym ROMem będzie ciężko :( ...i teraz mam pytanie:
1. oddać telefon do nieautoryzowanego serwisu i zapłacić (o ile sobie poradzą z problemem)?
2. próbować przywrócić ROM orange i oddać na gwarancji?
3. oddać na gwarancji np. z ROMem HTC?

Pozdrawiam!!!

*

Offline malys

• 959
Odp: [E650] nie widzi karty sim
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2008, 13:46:16 »
Przywróć oryginalny ROM i oddaj na gwarancję.
Według mnie zepsuło się RADIO.

*

Offline rad3k

• 5
  • Sprzęt: E650 || Wizard
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2008, 12:11:44 »
 z tego co czytalem jak wgrywałem to mało kto potrafił to. Był jedynie link do forum xda-developers ale czarna magia co tam pisało :( Teraz zacząłem szukać i znalazłem juz gotowe ROMY bardzo zblizone do orange PL wiec sobie wgram i oddam na gwarancji :) zobaczymy czy naprawią. Dziękuje za pomoc:)

a może sam zmienie to radio? tzn z upgraduje? można? (tylko czy wtedy juz kompletnie nie strace gwarancji?)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2008, 12:40:53 wysłana przez rad3k »

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2008, 17:29:18 »
Jeżeli będziesz wgrywał jakiś ROM, który zawiera Radio i zatrzyma się on w pewnym momencie (gdy wgrywa się Radio), albo samo Radio i proces się zatrzyma to znaczy, że masz zesputy Radio ROM.
Wgrywaj ROM z karty pamięci, na xda-dev jest napisane jak to zrobić.