XDA i zasilanie

• 3 Odpowiedzi
  • 552 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

XDA i zasilanie
« dnia: Kwiecień 25, 2007, 14:55:15 »
Witam!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem w temacie PDA totalnym laikiem i dopiero co zdązyłem przeczytać
pare wątków na ten temat.  Jednak pojawił mi się na samym poczatku problem (w sumie nie wiem czy ten post nie powinien byc w dziale Serwis)

Generalnie chodzi o to że kupiłem ostatnio używanego XDA EXECa.  Minusem jest fakt że jest onz niemieckiego Vodafone - a ja nie znam niemieckiego :( Planuje wgrac Spolszczenie_WM_5. 0_for_PPC. rar, ale póki co miałem
spore problemy z uruchomieniem go.
Mianowicie po naciśnięciu przycisku "power" XDA włączył się, pokazał logo VODAFONE + szczegóły versji. 
Raz udało mi się go uruchomić, odpalić apart i . . .  zgasł.
Uznałem to ze bateria jest wyczerpana - ALE - zanim zgasł, licznik baterii (a przynajmniej tak mi sie wydaje) pokazywał 75% (Baterie-Restladung)

Sprzedawca nie dołączył niestety ładowarki, ani kabla synch, wiec poleciałem, kupiłem nowy kabel i podłączyłem PDA do USB.  Włączyłem - Działa :-)

Teraz moje pytania, o ile ktos byłby tak dobry i odpowiedział:
1.  Co jest nie tak z zasilaniem? Odłącze kabel, XDA potrzyma jeszcze z 30 sekund a potem sie wylaczy (zła bateria?)
2.  Czy XDA w czasie gdy jest włączony i podłączony do laptopa - powinien sie łądować?
3.  Czy zmiana ROMu na inny spowoduje zmiane języka? (to jest dla mnie wazne - gdyż nie chcialbym spieprzyć zabawki za 1000zł).

Byłbym wdzieczny za odpowiedz.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: XDA i zasilanie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2007, 15:01:28 »
1. może być coś nie tak z baterią, w tym modelu potrafi wylączyć się przy np. 68%
2. można ladować - poczytaj o bateriach w PDA w faq (link na www.pdaclub.pl )
3. najpierw wgraj ang rom a potem spolszczenie (lecz nie to z dzialu download) tylko to z forum - użyj wyszukiwarki - jest temat o polonizacji xda exec (htc universal)

*

Offline Baronik21

• 382
  • "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę"
  • Sprzęt: Qtek 1010 (komplet erowy) i Qtek 9000
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2007, 20:23:49 »
1) na 95% jest to bateria
2) tak, oczywiście musi
3) tak (ale nie na polski  :( ), ale niezmieniaj ROM-u póki bateria nie utrzyma twojej zabawki włączonej nonstp przez co najmiej godzinę - inaczej uwalisz maszynkę
"Powinien być prosty jak zegarek świat Po każdym "tik" byłoby "tak""

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2007, 16:24:01 »
Ech.  Generalnie mam nauczkę do kupowania rzeczy z allegro :/
Wkurzyłem się ostatecznie na tego XDA - i pomimo ze jego parametry są całkiem niezłe, to nie kupiłem go przecież żeby do niego od pierwszego dnia - tym bardziej żę nie jestem specem w dziedzinie PDA. 
Postanowiłem go odesłać reklamować tego smego dnia.  W mikedzy czasie kupiłem sobie iPaQa 2495b - wprawdzie nie jest to GSM i ma gorszy wyświetlacz, ale mi jak najbardziej pasuje

Dzieki wam za pomoc.