XDA Exec - problem z GPS po Bluetooth

• 2 Odpowiedzi
  • 590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 25, 2006, 18:17:29 »
Witam,

Mam klopot z odpaleniem GPS-u Itec bt-308 z niektorymi programami.
Probowalem juz chyba wszystkich rozwiazan opisanych na tym forum i dalej nic.

GPS mam zainstalowany na COM8 i na tym porcie dziala wylacznie z Automapa !!
 W TomTom (testowalem na v5 i v6) pomimo roznych zabiegow nie chce ruszyc. Probowalem juz zmieniac na "Inny NMEA GPS" na com 8, odblokowalem GPS w control Panel/connections przemapowywalem port com 8 na rozne inne i dalej nic. Co ciekawe nie udaje mi sie takze przypiac do GPS-u przy pomocy GPSinfo w ktorym nie mam do wyboru portu com 8 (na mapowanych portach sotwarowych tez nie dziala).

Najciekawszaa rzecza w tym wszystkim jest to, ze przez chwile w TT5 po ustawieniu GPS Bluetooth na com 8 wiswietlilo mi slupki z sygnalem satelitow jednak w dalszym ciagu TomTom twierdzil ze czeka na pawidlowy sygnal GPS. Podejrzewam ze chodzi o predkosc komunikacji z odbiornikiem ale nie mam pojecia jak ja ustawic (tt nie ma takiej mozliwosci)

Wielka prosba o pomoc jesi ktos podejrzewa jak rozwiazac ten problem bo ja juz wyczerpalem pomysly a wyjezdzam za granice i TT by sie przydal ;)

Pozdrawiam
./martinezz

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2006, 18:34:46 »
Po pierwsze piszesz w niewlaściwym dziale ( XDA Exec to PPC PE)
Zdeinstaluj TT i zainstaluj ponownie - zwlaszcza jeśli dziala AM.
To powinno pomóc - wykorzystaj instalator z wersji 5.21 - poprzednie wersje niezbyt dobrze pracowały z managerem BT Tomtoma.
I po kłopocie.Ustawienia portów GPS takie same jak dla AM.
Ewentualnie usuń powiązania managera BT w PDA i od początku sparuj odbiornik GPS a nastepnie zrób przekierowanie outgoing port na com8
potrzebna zgoda

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2006, 15:17:15 »
transfer 4800 bitow co 2 sekundy com 8. i tylo jeden program moze korzystac z gps
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.