Xda Exec - Mda Pro NIESPOTYKANE ZACHOWANIE - problem z energooszcz. ekranu

• 8 Odpowiedzi
  • 846 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam! Podziwiam bardzo te forum, wiele ludzi ma tu "łeb" jak sklep, więc bardzo proszę o pomoc.
Mam Xda Exec z O2. Problem w tym, ze podczas trybu, gdzie ekran sie wylacza, czesto trzeba resartowac, bo nie chce sie uruchomic, ani przyciskiem off ani sluchawka, nic- jest opcja blokady klawiszy, nie pomaga, wszystkie ustawienia probowalem ,auto podsw i inne i nic! Powiedzieli, ze room oryginalny, byla wgrana nakladka polska, ale nie bylo ikony baterii. Zrobilem hard reset, jest teraz ikonka, oryginalne funkcje na powitalnym ekranie bez pl, ale dalej to samo. A w trybie dzialajacego ekranu bateria idzie szybkooo. Mam nadzieje, ze jest sposob bez wgrywania softu - troche boje sie wgrywac. POMOCY PLEASE !!! Jestem ciekaw czy to rozgryziecie? Przejzalem tez forum i nic. Chyba, ze ktos zna watek i jest rozwiazanie tam, niech poda linka prosze.
ROM version: 1.13.48 WWE , ROM date: 09/19/05 , Radio ver: 1.04.02 , Protocol ver: 42.37.P8 , ExtROM ver: 1.13.139 WWE
Microsoft WM Ver 5.0 OS 5.1.1700 (Build 14354.0.1.1)
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 21:51:57 wysłana przez mrarni1 »

jesli boisz sie zmieniac rom, to w takim razie pozapisuj wazne dane, zdjecia, kontakty, wiadomosc, etc, i zrob Hard reset universalowi [ dwa funkcyjne pod ekranem na raz wcisniete i reset, i cyfra 0 dla potwierdzenia. ] przywroci to jego ustawienia pierwotne, jak z fabryki.

Tylko, ze ja robilem hard reset.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
mrarni1
pisz normalna czcionką  :-|
poprawiłem

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
To ze bateria szybko pada moze oznaczac ze dobrze by ja bylo wymienic, bo po prostu stracila swoja "moc"
co do problemow z wlaczaniem to albo soft, ktory dobrze by bylo zmienic, albo w zwiazku z bateria cos sie miesza systemowi i nie chce sie wlaczyc
czy wtedy gdy nie mozesz wybudzic uniego ze stanu uspienia, to czy w momencie gdy ktos zadzwoni do Ciebie to uni normalnie sie wlacza, gra dzwonek i mozesz bez problemow odebrac rozmowe?

No wlasnie nie, jesli w stanie uspienia ekranu ktos dzwoni, to tego nie wiem, a ten ktos ma sygnal normalny. Nie ma rowniez w nieodebranych polaczeniach tego.

*

Offline Atrax22

• 38
  • Co by było gdyby?
  • Sprzęt: HTC Universal
Stawiam na soft jak ręką odciął... a jak nie to, to lepiej nie mówić  :E
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
zacząłbym od zmiany romu, jeśli to nie pomoże to albo coś z baterią (chociaż wątpie) albo coś z płytą

Dzieki chlopaki. Narazie sie wstrzymam z softem, ale sasiad ma jakiegos HTC, jesli bateria pasuje to sprawdze czy to jej wina. Lecz jestem otwarty na nowe pomysly i sugestie. POZDRAWIAM