XDA EXEC i problem :( brak dzwięku w wewnetrznym głosniczku od strony LCD

• 8 Odpowiedzi
  • 545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ozi81

• 20
  • XDA EXEC BLACK :) Najfajnieszysprzet pod sloncem
  • Sprzęt: XDA EXEC
Drodzy forumowicze,pomocy :((. Kupilem dobre pół romu temu swego wymarzonego EXECA i mam problem,gdyż nie slysze nic w głosniczku po stronie lcd. Myslalem ze to uszkodzony glosniczek i rozebralem sprzeta ale nie jest to ta przyczyna :(. Podlutowalem inny podobny i nadal glucho. Impedancja na orginale 28 Ohm wiec wyglada Ok. Przewody do złącza tez w porządku. Co teraz zrobic z tym fantem :(. Musze rozmawiac przez telefon jak jest zamkniety bo tamten dziala. Wszystko inne jest ok.

Moze bym podlaczyl sie pod ten zewnetrzny glosniczek ale jak przekrecony mam ekran to tamten sie wylacza i tez kicha....   

Licze na wasze sugestie i pomoc. Z góry dzieki
Pozdrawiam wszystkich fanów HTC UNIVERSAL

*

Offline kostek_

• *
  • 83
  • Sprzęt: htc universal
może to wina softu skoro mechanika jest oki
próbowałeś wgrać nowy rom???

*

Offline ozi81

• 20
Tak na każdym sofcie z dotychczasowych co mialem jest tak samo :(. Niemam manuala do schematu elektrycznego i ciezko jest mi doszukac saie gdzie moze byc problem. A przyznam ze jest to dosc uciazliwe dla mnie otwieranie klapy aby moc rozmawiac :(

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
Posprawdzaj konektory taśmy LCD, w ogóle poodpinaj i powpinaj z powrotem wszystkie taśmy.
Też miałem kiedyś, że mi głośniczki przestały działać, ale to oba i poprawienie konektorów taśmy pomogło, może tu też się uda :)
Nienawidzę Androida!

*

Offline ozi81

• 20
Chodzi o te konektory ,które są zaklejone metalową folią ? Bo od glosniczka juz sprawdzalem i nie pomoglo. Sprawdze moze faktycznie te wieksze tasmy gdzies nie kontaktuja :( 

*

Offline Paveu69

• 1174
Te też możesz...
Ja poprawiałem te, które są przypięte do płytki nad wyświetlaczem akurat, ale mogą też być te po stronie płyty głównej. Zobacz wszystkie jak już masz rozkręconego :wink:
Nienawidzę Androida!

*

Offline ozi81

• 20
A jeszcze zapytam czy po otwarciu execa ekran sie samoczynnie wlacza? Czy za kazdym razem trzeba go wlaczac przyciskiem power?

*

Offline Paveu69

• 1174
Tak, można to ustawić w:
Start > Settings > Power > (zakładka) Advanced > i odznaczyć: Turn off device if not used for
Nienawidzę Androida!

*

Offline ozi81

• 20
Super z jedna sprawa juz sie uporalem :) a mianowicie z tym zalaczaniem ekranu. Dzieki za porade. Natomiast z glosniczkiem bede walczyl :) w wolnym czasie