Jeśli masz czas na zabawę to poszukaj programu do edycji Ext-Rom-u.
Jesli potrzebujesz ustawienia sieci - to wrzyć sobie te kilka cabów na kartę - a EXT_ROM wywyal i trzymaj tam jakieś tajne pliki . To przecież aż 10 MB na pliki.
Program do Unhide Ext Romu miej na karcie a propos HR - który może się zdarzyć .
O CVC nie powiem bo nie używam - ale podejrzewam że pewnie musisz mieć może nowszą wersję do WM6 i zainstalować na urządzenie a nie na kartę ( ale to tylko domysły)
Widzę, że edycja ExtRomu to wyższa szkoła jazdy

. Chyba nie dla mnie bez tutoriala "krok po kroku"... Myślałem, że jak w odbezpieczonym ExtRomie mogę pliki wycinać i wklejać, to uda sie wrzucić do niego ustawienia operatorskie i przetrwają tam do hard resetu.
W sumie spróbowałem wyrzucić z niego ustawienia T-mobile dla Południowej Afryki ale po soft resecie wróciły na swoje miejsce. Próbowałem zainstalować caby- z ustawieniami Ery i efekt był podobny, a właściwie gorszy bo instalacja np. na "External Rom2" lub na "Device", nie przyniosła skutku ( może dlatego, że połączenie GPRS i MMS-sy skonfigurowałem wcześniej ręcznie).
Nie rozumiem więc jak tam przechowywać tajne pliki skoro po miękkim resecie znikną. Na poprzedniej zabałaganionej wersji WM5 robiłem SR codziennie... Może jest jakiś sposób na trwalsze umieszczenie w Ext Romie plików np. do czasu HR, bez dekodowania ExtRomu-u ?
Rozumiem więc, że ustawienia obcych operatorów mogę tylko tymczasowo wykasować ? Czy mogę je tylko nie instalować po Hard Resecie ?
Co do Cyberon Voice Dialer to miałeś rację, była to wersja dla WM5 (ściągnięta zresztą stąd:
ftp://ftp.xda-developers.com/Universal/Tools_and_Programs/ ).
Nowszej nie znalazłem...
Ale poradziłem sobie tworząc Total Commanderem skrót do pliku sddialer.exe ( wykonywalny CVC...) i wklejając go do: \Windows\Start Menu\Programs
Po tej niezbyt skomplikowanej operacji program pojawił się w okienku aplikacji Buttons (jako sddialer )i mogłem go przypisać wreszcie do przycisku nagrywania. Teraz już głosowo będę mógł sobie np. wybrać profil w PocketZenPhone
Opisałem bardziej szczegółowo, bo może komuś się kiedyś przyda...