xda exec

• 217 Odpowiedzi
  • 20816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
xda exec
« Odpowiedź #180 dnia: Luty 15, 2007, 10:50:03 »
A czym różnią się poszczególne wersje ROMów:
 JASJAR, QTEK9000, XDAEXEC ?
i który mam wziąć do SPV M5000 ?  :(

*

mpbc

xda exec
« Odpowiedź #181 dnia: Luty 15, 2007, 10:57:16 »
Cytat: "toja"

Poszczególne wersje ROMów czy sprzętów???

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
xda exec
« Odpowiedź #182 dnia: Luty 15, 2007, 11:02:51 »
Cytat: "mpbc"

mpbc zlituj się - przecież napisałem, że ROMów... chodzi mi o trzy wersje ROMu WM6, przygotowane przez Jwrightmcps na XDAdevelopers;

xda exec
« Odpowiedź #183 dnia: Luty 15, 2007, 13:37:51 »
iI co tam jas_pik jak nowy rom WM6?  Działa wideorozmowa ?

Mam pytanko musze mieć BOTLOADERA 1.01 czy wystarczy 1.00 ? a co się dzieje jak zaczneę instalować WM6 na BL 1.00 ?

*

mpbc

xda exec
« Odpowiedź #184 dnia: Luty 15, 2007, 14:13:44 »
Cytat: "mpbc"

mpbc zlituj się - przecież napisałem, że ROMów... chodzi mi o trzy wersje ROMu WM6, przygotowane przez Jwrightmcps na XDAdevelopers;

Napisałeś ROMów :(dwukropek) i wymieniłeś 3 nazwy exec tylko różnych producentów.

Nie wiedziałem iż pytasz o WM6, sorry nie odpowiem, ale testowałem tylko WM5

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
xda exec
« Odpowiedź #185 dnia: Luty 15, 2007, 15:05:41 »

No dobrze, sam sobie odpowiem  :P
Może jeszcze komuś to się przyda.

Cytowane wersje ROMu różnią się między sobą ID Operatora oraz jego ustawieniami.
ROM przygotowany przez JW jest w wersji exe a to oznacza, że łączysz się z PC przez AS, uruchamiasz Update  i tyle. I dlatego istotna jest wersja.

No dobrze, a jak "wydłubać"  nk.nbf żeby skorzystać z "MaUpgradeUt_noID.exe" ? :worried:
Przebrnąłem narazie przez pierwsze 10 stron wątku  "i-mate JASJAR Crossbow Rom Update 2.01.06 WWE" na xda-developers ale i na to pytanie znalazłem odpowiedź  :))

Odłącz poketa od PC, uruchom ...www_ship.exe, poszukaj na dysku C gdzie w "temp" Twój PCet rozpakował update i skopiuj sobie nk.nbf, po czym cancel i już. Mając nk.nbf już wiesz co dalej :D .... a jeśli jeszcze nie wiesz, to musisz trochę poczytać od początku wątku  :))

Pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
xda exec
« Odpowiedź #186 dnia: Luty 15, 2007, 16:07:53 »
Ja na swojego MDA PRo wgrałem wersję Qtek 9000 jako wersja ship poszław całości bez żadnych podmian itd.
Wideorozmów nie ma  :(
Nie ma innych wersji ( MDA Pro czy SPV 5000)
W extended Romie są ustawienia dla więszości operatorów europejskich poza naszymi.
Odblokowanie Ext_rom za pomocą standardowych narzędzi.
potrzebna zgoda

*

Offline przemyslaw84

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond
xda exec
« Odpowiedź #187 dnia: Luty 15, 2007, 23:26:05 »
jas_pik nadal masz w swoim uniwersalu CE Rom: (2.01.06 WWE) ? tak od siebie uwarzasz ze jest to najlepsza* wersja wm6.0? czy polecal bys inna?

*najlepsza - stabilna, szybka itp.
Palm m105 -> iPaq 1930 -> Fujitsu Siemens Loox xxx -> iPaq 2215 -> iPaq 6340 -> MDA II -> MDA Compact -> HTC Wizard -> HTC Universal -> HTC TyTn -> SE p990i -> PALM Treo 680 -> PALM Treo 750 -> XDA Stealth -> HTC Diamond

*

• 7793
xda exec
« Odpowiedź #188 dnia: Luty 15, 2007, 23:56:34 »
Jak narazie jest najlepsza ze wzgledu na duży RAM który o dziwo jak na razie nie wycieka, bardzo dobrą szybkość oraz to że  chyba jest najbardziej stabilny  z dotychczas testowanych WM6  :))
potrzebna zgoda

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
xda exec
« Odpowiedź #189 dnia: Luty 16, 2007, 09:26:02 »
toja
jesli masz na dysku winrara to wystarczy dac na pliku rozpakuj i sie rozpakuje (bez tempow itp) dla wizarda sprawdza sie bardzo dobrze wiec i tu winno zadzialac

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
xda exec
« Odpowiedź #190 dnia: Luty 16, 2007, 23:01:35 »
Cytat: "bern"
toja
jesli masz na dysku winrara to wystarczy dac na pliku rozpakuj i sie rozpakuje (bez tempow itp) dla wizarda sprawdza sie bardzo dobrze wiec i tu winno zadzialac

zgadza się, miałem Wizarda i tak robiłem - tego już się tak nie da. Zresztą poradziłem sobie w sposób taki jak napisałem i od dwóch dni cieszę się posiadaniem WM6. Poprzednio próbowałem już wcześniejszą wersję ale zagościła na moim PDA jakieś 2 godziny.
JW przygotował doskonały ROM, zresztą jak dotąd używałem jego poprzedniego, dość starego ale bardzo dobrego i stabilnego ROMu - ten wydaje się potwierdzać doskonałe umiejętności Twórcy.

xda exec
« Odpowiedź #191 dnia: Marzec 10, 2007, 23:16:32 »
Cytat: "jas_pik"
W extended Romie są ustawienia dla więszości operatorów europejskich poza naszymi.
Odblokowanie Ext_rom za pomocą standardowych narzędzi.

Właśnie sobie zainstalowałem WM6 w MDA PRO, oczywiście bez ustawień Ery, odblokowałem ExtROM i mam pytanie czy można jakoś zainstalować w nim cab-y z w/wym ustawieniami Erowymi ?

Druga sprawa: doinstalowałem sobie Cyberon Voice Commander i niestety w Aplikacji Buttons nie ma go w wykazie zainstalowanych aplikacji, w związku z czym nie wiem jak przypisać go do jakiegoś softkey'a. Może orientujesz się co sie da z tym zrobić ?

*

• 7793
xda exec
« Odpowiedź #192 dnia: Marzec 11, 2007, 00:48:42 »
Jeśli masz czas na zabawę to poszukaj programu do edycji Ext-Rom-u.
Jesli potrzebujesz ustawienia sieci - to wrzyć sobie te kilka cabów na kartę - a EXT_ROM wywyal i trzymaj tam jakieś tajne pliki . To przecież aż 10 MB na pliki.
Program do Unhide Ext Romu miej na karcie a propos HR - który może się zdarzyć .
O CVC nie powiem bo nie używam - ale podejrzewam że pewnie musisz mieć może nowszą wersję do WM6 i zainstalować na urządzenie a nie na kartę ( ale to tylko domysły)
potrzebna zgoda

xda exec
« Odpowiedź #193 dnia: Marzec 11, 2007, 15:57:28 »
Cytat: "jas_pik"
Jeśli masz czas na zabawę to poszukaj programu do edycji Ext-Rom-u.
Jesli potrzebujesz ustawienia sieci - to wrzyć sobie te kilka cabów na kartę - a EXT_ROM wywyal i trzymaj tam jakieś tajne pliki . To przecież aż 10 MB na pliki.
Program do Unhide Ext Romu miej na karcie a propos HR - który może się zdarzyć .
O CVC nie powiem bo nie używam - ale podejrzewam że pewnie musisz mieć może nowszą wersję do WM6 i zainstalować na urządzenie a nie na kartę ( ale to tylko domysły)

Widzę, że edycja ExtRomu to wyższa szkoła jazdy :(  . Chyba nie dla mnie  bez tutoriala "krok po kroku"... Myślałem, że jak w odbezpieczonym ExtRomie mogę pliki wycinać i wklejać, to uda sie wrzucić do niego ustawienia operatorskie i przetrwają tam do hard resetu.
W sumie spróbowałem wyrzucić z niego ustawienia T-mobile dla Południowej Afryki ale po soft resecie wróciły na swoje miejsce. Próbowałem zainstalować caby- z ustawieniami Ery i efekt był podobny, a właściwie gorszy bo instalacja np. na "External Rom2" lub na "Device", nie przyniosła skutku ( może dlatego, że połączenie GPRS i MMS-sy skonfigurowałem wcześniej ręcznie).
 Nie rozumiem więc jak tam przechowywać tajne pliki skoro po miękkim resecie  znikną. Na poprzedniej zabałaganionej wersji WM5 robiłem SR codziennie... Może jest jakiś sposób na trwalsze umieszczenie w Ext Romie  plików np. do czasu HR, bez dekodowania ExtRomu-u ?
 Rozumiem więc, że ustawienia obcych operatorów mogę tylko tymczasowo wykasować ? Czy mogę je tylko nie instalować po  Hard Resecie ?

Co do Cyberon Voice Dialer to miałeś rację, była to wersja dla WM5 (ściągnięta zresztą stąd:  ftp://ftp.xda-developers.com/Universal/Tools_and_Programs/ ).
Nowszej nie znalazłem...
Ale poradziłem sobie tworząc Total Commanderem skrót do pliku sddialer.exe ( wykonywalny CVC...) i wklejając go do:  \Windows\Start Menu\Programs
Po tej niezbyt skomplikowanej operacji program  pojawił się w okienku aplikacji Buttons (jako sddialer )i mogłem go przypisać wreszcie do przycisku nagrywania. Teraz już głosowo będę mógł sobie np. wybrać profil w PocketZenPhone  :)
Opisałem  bardziej szczegółowo, bo może komuś się kiedyś przyda...

*

Offline czaderxx

• *
  • 63
  • Sprzęt: XDA EXEC + Nokia LD-1W, Nokia E71,HTC Diamond Touc
Odp: xda exec
« Odpowiedź #194 dnia: Lipiec 04, 2008, 21:45:23 »
Ktory Rom wg Was drodzy koledzy zasluguje na to by go teraz uzywac??? czy nowe WM6.1 sa az tak niezawodne czy tez stare poczciwe moze nie do konca "ladne" WM5 wrocily do lask?

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #195 dnia: Lipiec 05, 2008, 00:53:45 »
Ja działam na tym co mam w stopce i w miare jestem zadowolony, jednak pamięc wycieka dosyc szybko, a po SR ~22MB :-?
Chciałbym jakiś dobry ROMik, który miałby więcej pamięci po starcie (ponad 30MB), wolny albo nikły wyciek pamięci i video rozmowy razem z MMS'ami działające, szybki, stabilny i WM6.1 (głównie ze względu na SMS'y bo się przyzwyczaiłem :P). Coś polecacie? :grin:
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

« Odpowiedź #196 dnia: Październik 02, 2008, 18:20:06 »
mam nadzieję że ktoś mi pomoże, otóż spara wygląda tak

mam kilka dnii O2 xda exec, który sie zacina, wyłacza, itd, poradzono mi wgrac nowy wm, znaczy najnowszy upgrade stabilny jak sie da, poniewaz mam teraz w nim wm6 ale jakis niestabilny podobno:

przesledziłem cały watek oraz kilka innych, i jak mam być szczery to pokreciło mi się wszystko, więc:

ważna sprawa iż wiekszość softó których tu podajecie juz nie dziąła, wiec czy mógłby ktoś podesłać mi wm 6.1 jakis dobry i stabilny ?

opis jak to zrobić mam tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=37066.0

to wiem

ale oprócz softu potrzeuje coś jeszce nie wiem co to bo link tam nie dizała, z innych tematów wiem, albo sie domyślam ze to bootloader, aplikacja to postawienia nowego rom'a

może troche pomieszałem ale czy mógłby ktoś mi pomóć prosze bardzo.

tutaj znalazłęm niby dobre softy ale każdy linki odnosi do strony gdzie nie można nic pobrac,

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=293902

tutaj znazłęm softy ale który bedzie dla mojego dobry, to jest dobre pytanie:

ftp://xda:*****@ftp.xda-developers.com/Universal/Tools_and_Programs
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 18:22:13 wysłana przez Davred »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #197 dnia: Październik 02, 2008, 18:28:15 »
"ważna sprawa iż wiekszość softó których tu podajecie juz nie dziąła, wiec czy mógłby ktoś podesłać mi wm 6.1 jakis dobry i stabilny ?"  polecam tomala v 8.2 link do niego jest na forum w watku o tym romie.

"ale oprócz softu potrzeuje coś jeszce nie wiem co to bo link tam nie dizała, z innych tematów wiem, albo sie domyślam ze to bootloader, aplikacja to postawienia nowego rom'a"

w przypadku romu ktory podalem wyzej masz tylko plik exe, wiec podlaczasz naladowany z wyjetym sim i sd i wprowadzny w tryb bootloadera i dwukrotnie klikasz na .exe i dalej sie samo robi. co do bootloadera: jakbys przeczytal tamten watek to bys wiedzial, jest tam jasno napisane: 8. Wprowadzamy MDA w tryb bootloadera czyli naciskamy jednoczesnie klawisz "ON/OFF" , podświetlenia i reset.

« Odpowiedź #198 dnia: Październik 02, 2008, 19:02:21 »
o kurcze bardzo ale to bardzo dziękuje, wiec wiem widziałem o tym bootloadreze ze trzreba go wprowadzić, ale było tez w któryms watku paczka do sciagniecia bootloadera, ale ok, wiec szukam ten soft który mi poleciłes.

ok mam ale:

Build v8.2 (Regular):

Build v8.2 (Vanilla):

Black Theme (for theme restoration):

a w załączniku jest:

PagePool_00_changer.zip

co potrzebuje który jest twoim zdaniem najlepszy ?
Napisane: Październik 02, 2008, 18:44:00
włąsnie robie regulara, jak narazie ok, mam 50%, tyko tak mysle czy start soft iw szystko z dyskus amo sie skauje? i nałozy nowy soft, czy to sie nadpisują pliki wiec cześc smieci zostanie?

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #199 dnia: Październik 04, 2008, 01:33:40 »
Build v8.2 (Regular)
Jest spoko bo są w nim podstawowe programy już
Wykasuje Ci wszytko. Tak jakbyś format w PC zrobił.
PagePool_00_changer.zip - jest on potrzebny dla Uni z 128MB RAMem.
Black Theme - motyw troche jaśnieszy od tego co jest standardowo
Build v8.2 (Vanilla) - sam ROM bez programów (nie na 100%). Możliwe, że jakieś programy są ale AdobeReadera nie ma :E
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #200 dnia: Październik 07, 2008, 20:07:58 »
a ja mam pytanie troche z innej beczki :) jak sobie radzicie z ta odkrecajaca sie srubka pod ekranem gdy sie go obraca...? nosicie malutki srubokrecik ze soba? bo mi sie wlasnie obluzowala...dokrecilem rysikiem bo nie mam takich srubokretow miniaturowych (trzeba kupic), ale jak sie obluzuje na miescie albo w innym miejscu? noszenie srubokrecika?
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #201 dnia: Październik 07, 2008, 20:10:08 »
jeszcze mi sie nie odkrecila zadna na tyle by sama chciala uciec.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #202 dnia: Październik 07, 2008, 23:19:46 »
Przeciez nie odkreca sie tak nagle, zeby trzeba bylo ja od razu przykrecac...
Ja mialem swoja przykrecic z tydzien temu, ale jakos nigdy mi sie nie chcialo  :P
Nienawidzę Androida!

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #203 dnia: Październik 08, 2008, 00:49:13 »
Przeciez nie odkreca sie tak nagle, zeby trzeba bylo ja od razu przykrecac...
Ja mialem swoja przykrecic z tydzien temu, ale jakos nigdy mi sie nie chcialo  :P

Mi sie odkrecila tak, ze w pewnej chwili myslalem, ze sie urwalo cos...teraz bede wiedzial zeby co jakis czas ja dokrecac zanim calkowicie sie odkreci i zgubi...

*

Offline igor_wsc

• **
  • 190
  • Sprzęt: Hp 614c
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 11, 2008, 15:22:55 »
jaka srubka? ja tu nic nie widze
Regulamin !!!

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #205 dnia: Październik 11, 2008, 16:28:40 »
Jak przekręcisz ekran to zobaczysz.

*

Offline igor_wsc

• **
  • 190
« Odpowiedź #206 dnia: Październik 11, 2008, 18:00:51 »
te od doly 3?
Regulamin !!!

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #207 dnia: Październik 11, 2008, 18:35:17 »
te od doly 3?

Otworz ekran i przekrec do polowy, nie caly, po jednej stronie zobaczysz srubke na tym pasku, sam pasek ze srubka jest na tej czesci od klawiatury...

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #208 dnia: Październik 11, 2008, 23:10:32 »
- połóż uni jak laptopa,
- przekręć ekran o 90 stopni
- nad lewym soft key'em jest śrubka

:)
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline igor_wsc

• **
  • 190
« Odpowiedź #209 dnia: Październik 12, 2008, 09:58:36 »
widzialem widzialem ale od dolu sa tez trzy inne
Regulamin !!!