No to poszło i jest WM6
Spostrzeżenia:
Uruchamianie (goły system) prawie 50 sec. do ekranu z PIN-em – no nie za szybko.
Pamięć: Storage 39,45 MB / Program 23,10 MB – hmm.
W File Explorer od razu widzę Extended_Rom lecz już jako Storage (nie trzeba stosować hacka w rejestrze ale tym samym wszystkie skróty z lunchera szlag trafił).
Szybkość – powiem że nie widać uderzającej różnicy w stosunku do Romu Helmi 3.5.v 1.3
Brakuje mi trochę Extrasów z Helmiego.
Wizualnie? Helmi i tak przypomina WM6 więc ten nie powala graficznie – ta górna i dolne belka z gradientem to rzecz gustu.
Dziwnie jest rozwiązana aplikacja Phone z widoczną listą kontaktów, którą można przewijać (widoczne na raz 3 pozycje) lub schować klawiaturę całkiem – to jakiś inny Smart Dial i nie można tego wyłączyć.
Na dole brakuje ikony obracania ekranu i baterii – choć był gdzieś jakiś Cab by te ikony przywrócić.
Większość braków w programach można uzupełnić stosownymi Cabami ale ja się już przyzwyczaiłem do tego, że wszystko co potrzeba mam już po HR – bo Helmi jak dla mnie wszystko to miał już w standardzie.
W moim przypadku ciekawość wzięła górę nad rozsądkiem i nie czekałem do jakiejś bardziej dopracowanej wersji, która zapewne zaraz się pojawi.
Chłopcy z XDA mają jeszcze trochę pracy nad doszlifowaniem WM6 – choć i tak wykonali już kawał dobrej roboty.