Hej jak miałeś kiedyś do czynienia z lutownicą oporową najlepiej 30W to naprawdę nie jest to takie trudne, ja gniazdo przerabiam już 2gi raz i nie wychodzi mi to źle w każdym bądź razie na Uni i Tośce działa, niestety jak wiele osób pyta czy zrobię im to za kasę od razy mówię ze nie robię cudzych telefonów stanie się coś, i później płać bo ekran nie działa albo taśma przerwana, tak wiec nie pytać się mnie czy zrobię, polecam samemu na TME kupisz sobie nowe gniazda, do wyboru do koloru, lutownice jak nie masz pożycz albo kup jakąś chińską jednorazówkę za 10zł i baw się.
Masz tu wgląd na pin'outy w Uni jest jeszcze o tyle prosto że są 3 wyjścia jak by się coś schrzaniło podczas lutowania, można wlutować na oryginalne pola o ile nie zostały zerwane, wlutować w elementy jak na zdjeciu zrobiłem to ja, oraz poprowadzić cienkie przewody na druga strone płytki tam też są piny do wlutowania do których jest już bardzo łatwo wlutować, lecz to równa się zbędne kable, jak nie rozkręcasz Uni często to możesz spróbować.

Aha jeszcze coś dodam, druciki z przewodów bo takie używam do połączenia bierzesz sobie długie, moczysz w kalafonii później do cyny
tak samo nóżki od gniazda później wlutuj gniazdo, jak masz hot air to podgrzej pola na małym nawiewie przy 400stopniach później kładź gniazdo a na koniec popraw lutownicą żeby cyna pokryła mocowania, teraz druciki ocynowane

pojedynczo lutujesz do nóżki gniazda później prowadzisz drucik do pinu na płycie przygnieć go czymś do płyty żeby nie wisiał w powietrzu(tzn. powyginaj go tak, żeby nie wisiał w powietrzu), możesz tez zastosować kalafonie żeby sie przykleił ale to takie inwazyjne

jak już będziesz miał poprowadzony drucik do pinu to przylutuj go do pinu a resztkę która została odetnij nożykiem. i następny pin... i tak dalej. Prosta sprawa ale wymaga cierpliwości.