Połaczenia i inne

• 14 Odpowiedzi
  • 1095 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Zwierzu

• 14
  • Sprzęt: MDA PRO
Połaczenia i inne
« dnia: Maj 07, 2010, 15:14:58 »
Witam

Mam takie pytanie czy jest sof który pozwala przez wi-fi synchronizować jeśli  nie czy jest jakis soft ktory pozwoli na wrzucanie plików na kartę sd za pomocą wi-fi?

Druga sprawa mam skonfigurowane połączenie GPRS moge właczyc gg , przegladac strony ale jak chce odebrac maila to krzyczy ze połaczenie jest nie skonfigurowane (dodam ze po wi-fi dzizala mail) nie wiem o co chodzi.

Proszę o pomoc.

« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 15:16:43 wysłana przez Zwierzu »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Połaczenia i inne
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2010, 15:35:03 »

*

Offline Zwierzu

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2010, 16:36:07 »
Bardzo dziekuję za zainteresowanie.
Faktycznie w wątku o odbieraniu poczty wygląda ze mam ten sam problem. Jednak nie potrafie znaleźć tego smtp ustawien zaawansowanych. Nie mam nic co nazywa sie outlook jedynie "Wiadomości" (choć może to to samo). Moja siec to heyah.

*

Offline Kalgon

• 49
  • Sprzęt: i600
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2010, 17:44:42 »
Dobrze by było jakbyś napisał jaki masz rom.
Ustawienia smtp konta pocztowego są jak sądzę właśnie w Wiadomościach. Wchodzisz w "Wiadomości", następnie "Menu" (pod prawym softkeyem), Wybierasz "Opcje", pojawia Ci się lista kont, wybierasz swoje skonfigurowane konto pocztowe, "Edytuj ustawienia konta", 4 razy "Dalej" i masz ustawienia konta smtp.
Wydaje mi się, że tak, spróbuj. Inna sprawa, że ja nie widzę związku braku działania poczty z źle skonfigurowanym smtp. smtp to serwer połączeń wychodzących - same wiadomości można pobrać nawet bez konfigurowania smtp.  Bardziej na Twoim miejscu bym się doszukiwał winy w ustawieniach imap.

*

Offline Zwierzu

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2010, 18:09:39 »
Bardzo dziekuję za pomoc. Nie wiem jak to się działo ze tyle razy przeoczyłem to :E
Programik FTP jest super:)

BTW
Moj ROM to win 6.1 wersja 1.3 PL
Czy 15 MB wolnej pamięci RAM to norma ?
Opere wrzucic i odinstalowac IE?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2010, 18:18:59 »
IE nie odinstalujesz. 15 MB? Malo, masakrycznie malo.

*

Offline Kalgon

• 49
  • Sprzęt: i600
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2010, 18:25:16 »
Po SR powinieneś mieć do sensownego funkcjonowania z 30mb. Albo zawaliłeś uniego programami które pracują w tle i pożerają pamięć (być może otwierają się na starcie - sprawdź folder startup w katalogu windows), albo rom jaki masz woła o pomstę. Najpierw sprawdź to pierwsze, jeśli to nie to, to polecam przeflashować urządzenie na jakiś rom typu vanilla.
A Operę zainstaluj tak czy inaczej. Wrzuć ją na kartę pamięci i nie będzie problemu. Osobiście polecał bym jakąś operę podrasowaną przez xda-dev. Dobrze się sprawują.

*

Offline Zwierzu

• 14
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2010, 18:28:39 »
To co zmiana ROM?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 07, 2010, 20:01:45 »
Albo jeszcze inaczej- masz jakis program, ktory powoduje, ze klikniecie na krzyzyz zamyka aplikacje? Domyslnie klikniecie na krzyzyk tego nie powoduje, aplikacja jest tylko minimalizowana. Nadmar wtyczek na today tez powoduje, ze RAM-u zostaje malo.

*

Offline Zwierzu

• 14
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 07, 2010, 20:33:18 »
Wszystkie aplikacje jakie uruchamiam jak kończę prace zamykam wlaśnie krzyżykiem w prawym górnym rogu ekranu. To chyba nie dobrze z tego co piszesz?:)Mam zainstalowane SBP Pocket PLus, SPB Wireless Monitor,GG,MiochaFTP  server i to wszystko.
Wolna pamieć19,09MB w tej chwili.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 07, 2010, 20:40:54 »
A w Pocket Plus masz wlaczona opcje zamykania programow krzyzykiem? Na ekranie nie masz napchanych wtyczek we wtyczkach(tj. wtyczki w oknach pocket plus- to zzeralo ram)Jak czesto resetujesz urzadzenie?

*

Offline Zwierzu

• 14
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 07, 2010, 20:48:18 »
Wiec w pocket plus mam tak jak było po zainstalowaniu wiec własnoręcznie nic tu nie zmieniałem. Problem z tym ze nie wiem jak wejść w jakiekolwiek opcje pocket plus gdyż nie ma go w programach.
Restart zrobiłem dzisiaj zanim napisałem posta. Generalnie sprzęcik mam od kilku dni po 3 miesiącach udało mi się nówkę kupić:)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 07, 2010, 21:02:45 »
Bedziesz mial to w ustawieniach. W P+ najlepej spisuja sie 3-4 zakladki z programami(bez wtyczek w zakladkach) pod wzgledem zzerania RAM-u i jesgo pozniejszego uplywania. Uni to swietny sprzet, ma swoje humory a rozne egzemplaze zachowuja sie inaczej. Musisz sie swojego nauczyc :D

*

Offline Zwierzu

• 14
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 17, 2010, 21:40:21 »
Mam takie pytanie czy da sie zrobic ze jak ktos do mnie dzwoni to ma np jakis dzwonek konkretny i wyswietla sie jego zdjecie?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 18, 2010, 13:22:13 »
Tak, da sie.