Wrazenia Qtek 9000

• 2 Odpowiedzi
  • 1258 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yazzon

• **
  • 173
Wrazenia Qtek 9000
« dnia: Luty 18, 2006, 09:06:58 »
Drodzy Forumowicze,

W związku z wprowadzeniem przez Erę MDA Pro (Qtek 9000) byłbym wdzięczny za informacje od osób wykorzystujących to urządzenie w praktyce. Interesuje mnie mianowicie:

•   Jaka jest jakość rozmów Skype (przede wszystkim Skype Out) przez WiFi, jaka przez UMTS. UMTS jest dla mnie ważniejszy, gdyż przez większość czasu będę w jego zasięgu?
•   Jak długo „trzyma” bateria, jeżeli mamy średnie natężenie podświetlenia, wykonujemy kilkanaście rozmów dziennie, przeglądamy strony www przez 1h i mamy włączony stale bluetooth w celu synchronizacji z laptopem i w celu korzystania ze słuchawki bluetooth?
•   Jak w praktyce funkcjonalne jest posługiwanie Qtekiem 9000 jako telefonem (głównie chodzi mi o obsługę jedną ręką za pomoca joypada w celu wywoływania menu, wybierania kontaktów, przeglądania kalendarza, posługiwania się kalkulatorem).
•   Czy w trybie LAPTOP jesteśmy w stanie obsługiwać i uruchamiać wszystkie aplikacje (także te instalowane przez użytkownika) za pośrednictwem klawiatury?
•   Jak Qtek 9000 sprawdza się w zastosowaniach multimedialnych (bez gier)?
•   Jak sprawdza się dla polskiego użytkownika zainstalowany MS Voice Command?

Będę wdzięczny za pomoc.

Re: Wrazenia Qtek 9000
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2006, 12:16:42 »
Cytat: "Yazzon"
Jaka jest jakość rozmów Skype (przede wszystkim Skype Out) przez WiFi, jaka przez UMTS. UMTS jest dla mnie ważniejszy, gdyż przez większość czasu będę w jego zasięgu?

Bez zadnych problemow, dzwiek poprawny jak na UMTS.

Jak długo „trzyma” bateria, jeżeli mamy średnie natężenie podświetlenia, wykonujemy kilkanaście rozmów dziennie, przeglądamy strony www przez 1h i mamy włączony stale bluetooth w celu synchronizacji z laptopem i w celu korzystania ze słuchawki bluetooth?

U mnie na podobnej konfiguracji musze podlaczac go do ladowarki co drugi dzien, zakladajac odlaczenie rano i podlaczenie nastepnego dnia ok. 18-19.

Jak w praktyce funkcjonalne jest posługiwanie Qtekiem 9000 jako telefonem (głównie chodzi mi o obsługę jedną ręką za pomoca joypada w celu wywoływania menu, wybierania kontaktów, przeglądania kalendarza, posługiwania się kalkulatorem).

Jedna reka to bym go nie obslugiwal  :P  Korzystam ze sluchawki Jabra 800 jako telefonu i sprawdza sie ok.

Czy w trybie LAPTOP jesteśmy w stanie obsługiwać i uruchamiać wszystkie aplikacje (także te instalowane przez użytkownika) za pośrednictwem klawiatury?

Tak.

Jak Qtek 9000 sprawdza się w zastosowaniach multimedialnych (bez gier)?

Wiekszych problemow nie zauwazylem. Standardowy Windows Mobile + w miare szybki procesor.

Jak sprawdza się dla polskiego użytkownika zainstalowany MS Voice Command?

Nie sprawdzalem.

Ogolnie oceniam to urzadzenie na 5+, ma wszystko czego potrzebuje do pracy.

*

Offline Yazzon

• **
  • 173
Wrazenia Qtek 9000
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2006, 12:29:25 »
Dziękuję za odpowiedz. Zamierzam go nabyć:)
Pozdrawiam,