Windows Mobile 6 PL??

• 14 Odpowiedzi
  • 2212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
Windows Mobile 6 PL??
« dnia: Kwiecień 21, 2008, 14:11:04 »
Czy próbował już ktoś przetłumaczyć WM 6 na polski albo czy były by osoby chętne do tego. Ja się na tym nie znam ale niezły jestm z angola i mógłbym pomóc w tłumaczeniu. Z tego co wiem to nie ma jeszcze nakładki spolszczającej.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 16:51:20 wysłana przez Jupa »
"Zostawiajmy po sobie dobre imię i trwałą pamięć wśród nieśmiertelnych, aby nasze życie nie przeszło nadaremnie"
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Odp: Windows Mobile 6 PL??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2008, 14:37:03 »
Nie ma i raczej mala szansa ze bedzie.

*

Offline kostek_

• *
  • 83
  • Sprzęt: htc universal
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2008, 19:41:49 »
czy tak ciężko z podstawami angielskiego u was??? 3/4 programów i gier i tak masz w ang wiec nie widzę sensu spolszczenia

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2008, 20:14:35 »
Ale lepiej mieć po swojemu niż po angielsku.  :proud: :proud:
"Zostawiajmy po sobie dobre imię i trwałą pamięć wśród nieśmiertelnych, aby nasze życie nie przeszło nadaremnie"
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2008, 20:37:47 »
Spolszczenie było zrobione przez kolegę -klubowicza Saintraziela - skontaktuj się z nim  wie dokładnie jak to zrobić bez potrzeby gotowania ROM-u poprzez nakładkę zmieniającą  pliki MUI w katalogu Windows - pamięć RAM obciąża w stopniu minimalnym - o około 700kB. Jego wersja była dla WM5 z ERY - dla WM6 trzeba by było sporo pozmieniać - tłumaczyć za dużo nie trzeba - bo dużo gotowych MUI można wyciągnąć z emulatora .
potrzebna zgoda

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 19, 2008, 22:02:09 »
zatem, zakupiłem Universala, na którym jest zainstalowany WM 6.0 PL. Mam wersje 64MB RAM.

wersja ROMu: 2.05.00 KDS
data romu: 05/07/07
Radio 0.00.00 (?)
ExtROM 1.30.232 WWE

Najwyraźniej wszystko wskazuje, że to anglik z polską łatką...

Teraz pytanie - bo nie jestem z tego ROMu zadowolony - jaki inny do Universala? Słyszałem różne opinie... Jaki lepszy: WM 5.0 i wideo rozmowy, czy WM 6.0?

Czy w każdym ROMie dla Uni po soft resecie trzeba przechodzić przez tą całą procedurę "pierwszego uruchomienia" i kalibrację ekranu? Wydaje mi się to dziwne...

12nala34
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

• 7793
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 19, 2008, 22:14:20 »
Po SR nigdy nie trzeba tego robić.Nie masz PL romu tylko nakładkę. Najlepszy WM6 to chyba wciąż Ranju 7.6 a WM5 to z TMobile.
Zmień radio na 1.17 -jest najlepsze bo to co masz służy wyłącznie do ściągania Simlocka ( to jego jedyna rolą - do niczego więcej się nie nadaje )
potrzebna zgoda

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 20, 2008, 11:31:58 »
czy radio wymienia się tak samo jak ROM? Jeszcze nie szukałem - nie mam zbyt wiele czasu pisząc tego posta - więc jeżeli ktoś ma czas będę wdzięczny za oba linki (Rom+Radio). Wszystko wgrać z pomocą tutorialu z przyklejonego postu?

Jeszcze jedno, czy WM 5.0 jest wolniejszy od 6.0? Czego brakuje w WM 5.0 (nie chodzi tu o obecność wideo rozmów, tylko o funkcje systemu...)?

Z góry dzięki!!!! 12nala34

PS. Romy widziałem na XDAdev., ale radia nie widziałem...
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

• 7793
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 20, 2008, 14:21:28 »
Ten WM5 nie jest wolniejszy ale najbardziej stabilny ( w paczkach TMobile jest też radio) ; http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=97025.msg656149#msg656149
potrzebna zgoda

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 20, 2008, 15:10:43 »
ok, wielkie dzięki! Po prostu zainstaluję ROM od T-Mobile i zobaczę czego mi brakuje w 5.0...

Czym różni się ROM T-Mobile UK od HR?(HR kojarzy mi się tylko z Hard Resetem :P )

Najnowszy Ranju można pobrać z XDAdev, więc nie będzie problemu...

12nala34

PS. Jeśli jest to oficjalny ROM od T-Mobile to urządzenie powinno mieć ponownie simlocka?
--

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 20, 2008, 15:32:06 »
Żaden ROM nie zakłada simlock-a  :mad:
HR czyli Hrvatska ( TMobile Chorwacja ) poza numerkami żadnych różnic nie wychwyciłem ( no oprócz tych w Extended_Rom-ie z ustawieniami dla sieci
potrzebna zgoda

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 20, 2008, 15:43:35 »
ok, spokojnie :P

Zainstaluję ten HR i myślę, że będzie ok  :ok:

12nala34
--

*

Offline ozi81

• 20
  • XDA EXEC BLACK :) Najfajnieszysprzet pod sloncem
  • Sprzęt: XDA EXEC
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 20, 2008, 17:11:49 »
Witam, ja z kolei mam soft [NEW CORE!!: Ranju's - v7.6] WM6.1 Pro - 5.2.19209 (Build 19209.1.0.2) i z tego co sie doczytalem to zaden soft z wm 6 nie obsluguje wideorozmow. Czy moze wiecie czym to jest spowodowane? Bo dla mnie to troszke dziwne ,ze nastepca WM5 nie obsługuje takich funkcji.

Pojawienie sie u mnie stopniowe UMTSu w miescie mobilizuje mnie aby jednak moc sobie porozmawiac przez videorozmowy,zwłaszcza ,że mam je w tej samej cenie co zwykłe rozmowy.
I teraz pytanko,który z tych wersji systemu dostepnych pod tym linkiem jest ostatnim najnowszym softem z obsluga takich rozmow?

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Universal_Cooked_ROMs

Za informacje z góry dziekuje ;)
Pozdrawiam wszystkich fanów HTC UNIVERSAL

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 21, 2008, 19:42:18 »
a nie lepiej oryginał od tmobile?

Ja testowałem kilka wm6 i już nie wrócę do tych amatorskich niestabilnych sklejek :] Pokochałem uni na nowo :) Jedyna wada to mniej cukierkowy wygląd systemu... (wada? :O )

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 22, 2008, 03:41:40 »
witam,ja niedawno calkiem zakupilem EXECa i mial polska nakladke wiec jest cos takiego,niestety wprowadzala ona mase bledow i straszliwie zamulala system...
wgralem inny rom niz standard z O2 i pracuje mi sie o wiele lepiej ale fakt w swojej TRINITY mam polski rom zrobiony przez uzytkownika QSQA- mowie wam,bomba poprostu,
z angielskim raczej nie mam problemow ale jak po polskiemu jest napisane to komfort i wyglad sie zmienia drastycznie na plus.
Napisane: Maj 22, 2008, 03:35:39
a co do wideorozmow to uwierzcie ze pomimo mozliwosci videorozmawiania skozystalem z tego doslownie 2 razy i to tez tylko i wylacznie dlatego zeby zobaczyc jak to wyglada...
jakos tak sie to jeszcze nie przyjelo bo znajomi ktorzy maja mozliwosc "popatrzec co tam slychac" zazwyczaj tez wola tradycyjnie zadzwonic lub napisac sms...
siec umts przydaje sie praktycznie wylacznie do transferu danych.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!