za słaby zasilacz?! 600W StealthXtreme od OCZ za słaby na Uniwersala?!
Wszystkie były sprawdzane. 2gi komp tak samo. Jak to wygląda jeśli chodzi o scalaki albo inne komponenty? Może być tak, ze któryś walną i Uni wykrywa połączenie ale 2ga strona już nie?
edit: Ponoć nieoryginalne gniazda mogą powodować podobne defekty. Kumpel kiedyś przy Tośce g900 wymienił gniazdo i ładowała normalnie ale tylko w standby tak jak mój Uni i łączyło z kompem tylko w BL (ponoć na 4 softach było sprawdzane i to samo). U mnie przy uruchamianiu się Uni podpiętym do kompa słychać dźwięk podłączonego urządzenia , a następnie kiedy widać ekran powitalny w Uni na PC wyskakuje błąd instalacji urządzenia i słychać sygnał odpięcia.
Jest jeszcze kwestia dotyku. Dotyk działa sprawnie, ale póki co muszę go kalibrować 2 razy dziennie bo kalibracja "przesuwa się" w lewo. Wina taśmy? Bo coś powątpiewam. btw. widze coś, że zainteresowanie Universalami odkąd sprzedałem mojego poprzedniego dość mocno spadło
edit2: jest pozytyw. Pecet wyrył Uni jako unknow device i nie rozłączył po wejściu w tryb Hard Reset
Połączone: Sierpień 11, 2010, 16:19:55
Ok.Sprawa na allegro rozstrzygnięta, Uni otwarty, już wiem co sie stało. Źle lutowany
http://img23.imageshack.us/i/repairuniversal.jpg/na schemacie tam gdzie fioletowa kreska mam całe zlutowane, a przy pinie 1 nie było drugiego połączenia. Dolutowałem drucik i teraz Uni ładuje nawet podczas użytkowania ale wykrywany jest jako nieznane urządzenie, obojętnie czy to BL czy normalnie włączony. Próbowałem się pozbyć nadmiaru cyny ale moja lutownica sie do tego nienadaje. Wie ktos ile może kosztować taki zabieg?