UNIVERSAL FAQ

• 5 Odpowiedzi
  • 806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
UNIVERSAL FAQ
« dnia: Październik 02, 2008, 07:55:14 »
Witam wszystkich!

Proponuję by stworzyć wątek przyklejony i zamknięty o temacie FAQ HTC Universal/MDA Pro/O2 EXEC

na wzór takiego tematu z innych działów romów. Np. Wizarda czy Diamonda...

Wątek ten powinien, tak jak tam, zebrać wszystko co "oczywiste" w jednym miejscu, czyli opisane wszystkie procedury i pojęcia, co to jest SR (jak się go robi), co to jest HR i jak się to robi. Opis co popularniejszych ROMÓW, etc... Uważam, że zebranie takiej "wiedzy" w jednym miejscu, jest potrzebną rzeczą.
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: UNIVERSAL FAQ
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2008, 09:17:03 »
A ja nie wiem po co? Universal jest przeznaczony dla zaawansowanych userów, a im raczej szukajka nie straszna o ile w ogóle potrzebna  :wink:

No chyba że się tego podejmiesz - to nie mam nic przeciwko temu.

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2008, 09:38:45 »
Hmm, kilka rzeczy mogę opisać od siebie...

Potrzebne, nie potrzebne... Owszem korzystam z szukajki, ale postów i wiedzy jest taki ogrom w bezmiarze oceanu, że przedrzeć się przez wyniki wyszukiwania, by znaleźć dosłownie 2 potrzebne linijki, to naprawdę duży problem...

Czytam różne opinie na temat ROMów (bo to chyba zawsze najgorętszy temat) i słyszę wypowiedzi jak ludzie chwalą taki RORM, albo taki, ROM od tego ma to a od innego coś tam jeszcze. Wszystko bardzo fajnie, ale... Mająć informację że jest fajny rom od mm3u np. ciężko na niego trafić, gdyby był przyklejony (uaktualniany) wątek o jakim mówimy, to wchodzę i na dzień dobry mam 5 czy 6 linków do WM 6.1 (to jeden z przykładów), albo przynajmniej linki do opisu jakiejś kuchni czy narzędzi :)

Pozdrawiam...
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2008, 14:05:59 »
Jest jeden temat z cyklu HOWTO i jest temat ze spolszczeniem - to wystarczy :) .

Co w Takim FAQu miało by się znajdować? Wymiary, opis przycisków? Gry? To jest raczej nie potrzebne...

a FAQ o uni jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać...  :)

liczy się inicjatywa  :ok:

pozdrawiam 12nala34
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2008, 01:00:47 »
"A dlaczego gra, która chodziła na moim super wypaśnym słony-erotiksonie nie chce mi działać na Uni??" :P

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2008, 16:22:09 »
"A dlaczego gra, która chodziła na moim super wypaśnym słony-erotiksonie nie chce mi działać na Uni??" :P

dokładnie...

"bo nie masz tylu przycisków młocie!" :)
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone