Uni w samochodzie?

• 6 Odpowiedzi
  • 697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
Uni w samochodzie?
« dnia: Listopad 05, 2008, 09:47:46 »
Cześć wszystkim! Ostatnio zastanawiałem się, jak przymocować mojego Universala w samochodzie, wiadomo, że jest dość ciężki, i większość tych uchwytów uniwersalnych za 10-15 złotych nie da sobie rady. Poprzedni właściciel zostawił coś na kształt dodatkowej podkładki pod uchwyt przykręconej po prawej stronie od deski rozdzielczej, nie chciałem tego odczepiać, bo zostaną dziury. I tak sobie pomyślałem, że można do tego przyczepić jakiś uchwyt, zastanawiałem się nad czymś takim, ale nie wiem, czy będę w stanie bezproblemowo to przyczepić do tej podkładki. No i zastanawiam się, na ile to będzie funkcjonalne, czy będzie można podłączyć ładowarkę do tego itp? A Wy gdzie przyczepiliście swojego Uni w samochodzie i jak Wam się to sprawuje?

P.s. Jeśli to powinno wylądować w Zakupach, przepraszam, nie chciałem narobić zamieszania w dziale, ale wydawało mi się, że skoro tylko nt. Uni będzie, to że powinienem wrzucić tutaj :)

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: Uni w samochodzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2008, 11:46:29 »
Ja używam czegoś takiego, kupiłem chyba nawet u tego gościa. Jestem zadowolony :)

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2008, 11:58:24 »
Ja używam czegoś takiego, kupiłem chyba nawet u tego gościa. Jestem zadowolony :)
i w to ramie wsuwa się jakby ten uchwyt, dobrze rozumiem? Powiedz mi proszę, czy ten uchwyt nadaje się do samodzielnej instalacji? chodzi mi o to, że jeżeli przez te dziurki przykręcę śrubkami do tego uchwytu, o którym pisałem wcześniej, nie będą jeździły po obudowie uni? chodzi mi o te miejsca:

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 00:38:33 »
i w to ramie wsuwa się jakby ten uchwyt, dobrze rozumiem? Powiedz mi proszę, czy ten uchwyt nadaje się do samodzielnej instalacji? chodzi mi o to, że jeżeli przez te dziurki przykręcę śrubkami do tego uchwytu, o którym pisałem wcześniej, nie będą jeździły po obudowie uni? chodzi mi o te miejsca:

Po prostu skręcasz uchwyt, przyklejasz do szyby i wkładasz w niego Universala. Praktycznie jak w większości uchwytów. Jeżeli zachowa się ostrożność i będzie się delikatnie wkładać to nic nie powinno się porysować :)

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2008, 11:03:26 »
nie do końca się zrozumieliśmy chyba :) nie chodzi mi o taki uchwyt do szyby, tylko żeby ten uchwyt na zdjęciu przykręcić bezpośrednio, tak jakby do deski rozdzielczej (chętnie zrobiłbym jakąś fotkę, ale póki co jestem przykuty do łóżka, może jak porobię zdjęcia, to wrócimy do tematu? bo ja jakoś nie potrafię opisać, moje talenty krasomówcze zostawiłem chyba w podstawówce ;) )
<edit> uczynna rodzinka skoczyła zrobić fotkę w samochodzie. mam coś takiego:

i teraz czy ten uchwyt, o którym mówiłeś wcześniej, udałoby się przykręcić do czegoś takiego? to jest pokryte w miarę miękkim tworzywem, także sam wkręt bez problemów wejdzie. Chodzi mi raczej, czy da radę przyczepić to za pomocą wkrętów, zamiast dedykowanego trzymadełka do tego uchwytu ;) Pzdr. i sorki, że tak zakręcam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 14:33:46 wysłana przez JedJur »

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2008, 20:44:01 »
Szczerze mówiąc to nie wiem :( Te otworki o które Ci chodzi to nie są na śruby, tylko na takie jakby zatrzaski z tego elementu który przykleja się do szyby. A czy dało by się to przykręcić do deski rozdzielczej to ciężko mi powiedzieć. Można by spróbować, ale ja jestem zadowolony i nie będę kombinował. 

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2008, 22:53:44 »
Szczerze mówiąc to nie wiem :( Te otworki o które Ci chodzi to nie są na śruby, tylko na takie jakby zatrzaski z tego elementu który przykleja się do szyby. A czy dało by się to przykręcić do deski rozdzielczej to ciężko mi powiedzieć. Można by spróbować, ale ja jestem zadowolony i nie będę kombinował. 
właśnie, widziałem te takie przystawki do tych uchwytów. wyobrażam sobie mniej więcej, jak wygląda to łączenie, na żywo nie bardzo mam jak sprawdzić. no, a ja po prostu nie chcę robić kolejnych dziur w desce i wykorzystać stare :) no nic, dzięki za pomoc, fenders =) myślę, że będę próbował to jakoś przytwierdzić do tego uchwytu, który mam, najwyżej potem pochwalę się jeszcze fotkami. Pzdr!