uni utknąl pomocy

• 14 Odpowiedzi
  • 1563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uni utknąl pomocy
« dnia: Czerwiec 21, 2010, 11:34:24 »
Witam. To moj pierwszy temat dlatego z góry przepraszam.
Nie wiem co się dzieje z moim unim, zacznijmy od tego że chciałem zainstalować nowy rom. Wprowadziłem uniego w BL wykryło połączenie usb wszystko było pięknie ale nie zaczął się nawet instalować rom kiedy komp mi wywalił błąd że jest jakieś nie rozpoznane urządzenie,(wyłączyłem wcześniej active sync) próbuje włąćzyć uniego a on cały czas jest w bl. Jak podłączam do kompa to serial zmienia się na usb, na dole jest v2.01.
Jak sprawdzałem mtty to nie wykrywa połączenia na porcie usb, a jak instaluje rom ship to podczas i nstalacji jednego pojawia się na monitorze że nie ma połączenia, inny znowu wyświetla country id error. Dodam że to mda pro z t-mobile. Sprawdzałem na xp i windows 7.
Pomóżcie bo już nie daje rady.

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
Odp: uni utknąl pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2010, 17:16:31 »
A próbowałeś wyłaczyć tryb BL w ten sam sobosób co się włancza ? nie wiem czy pomoze ale barto spróbować , robiłeś doc formata?
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2010, 17:58:17 »
próbowałem. Jeśli dobrze rozumiem to do zrobienia doc formata jest potrzebny mtty a on mi nie wykrywa urządzenia jak podłączam pod usb

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2010, 18:29:36 »
MUSI wykryc. Sprawdz rozne wersje mtty.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2010, 18:44:46 »
sprawdzałem 1.42     11a i jest opcja z usb ale jak wybieram to pojawia się komunikat "usb port can not open"

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 21, 2010, 18:50:10 »
Firewall/zapora systemowa.

*

Offline adamlop

• 38
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 21, 2010, 19:47:40 »
A kolega zamiast wylaczyc "V" przy polaczeniu USB, wylaczyl calego Activesynca. To dlatego komp wykryl urzadzenie ...
Probowales HR, zwykly Soft Res ?

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 21, 2010, 20:46:37 »
active sync wyłączyłem kompletnie i ciągle nic/

*

Offline crazyjaco

• **
  • 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 21, 2010, 21:17:03 »
Heh może głupie, ale wyjełeś karte pamięci i SIM? :E
Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 21, 2010, 23:30:08 »
tak wyjąłem ale nie jest mi do śmiechu bo jestem bez telefonu narazie

Połączone: Czerwiec 21, 2010, 23:38:44
można zrobić doc format lub coś w tym stylu bez używania mtty? 10565524 piszcie na gg to szybciej się dogadamy jestem z okolic warszawy więc moge podjechać do kogoś żeby mi to zrobił. Bo ja już pomysłów nie mam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2010, 23:38:44 wysłana przez szoshongk »

*

Offline adamlop

• 38
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 22, 2010, 18:20:56 »
Przede wszystkim siedz na XP i nie kombinuj z 7 jesli masz mozliwosc dzialania na XP, na ktorym wszystkie zabiegi z unim dzialaja.
Zacznij od zrobienia DOC Format
Activesync zainstalowany - we wlasciwosciach polaczenia odznaczone pole "Zezwalaj na polaczenie USB" - nie powinno wykryc urzadzenia.

Wedlug tego posta
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=1097645&postcount=4
w zalacznikach masz mtty.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 23, 2010, 08:10:13 »
No i zmień też kabel USB, miałem przypadek że na nowym sprawnym kablu usb w trybie bootldr uni był nierozpoznawany.

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 23, 2010, 15:21:21 »
Zablokuj używanie USB przez ActiveSync, mtty wtedy otworzy port, który do tej pory był zajęty.
A opowieści o Win7 włóżcie między bajki - nawet na Win7 x64 wszystko działa bezproblemowo.

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 26, 2010, 00:13:06 »
na szczęście się udało, nawet nie wiem jak to zrobiłem ale sie udało.  Jestem po prostu taki szczęśliwy że aż ciężko pisać na klawiaturze laptopa :O~      dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje. Temat do zamknięcia.

*

Offline Lenve

• 36
  • Sprzęt: SPV M5000(orange)
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 26, 2010, 16:13:28 »
Zablokuj używanie USB przez ActiveSync, mtty wtedy otworzy port, który do tej pory był zajęty.
A opowieści o Win7 włóżcie między bajki - nawet na Win7 x64 wszystko działa bezproblemowo.

Między bajki...Tak kolego, ale nie każdy wie, że nowe sterowniki mają problemy z mtty i nie pozwalają otworzyć portu USB - wtedy trzeba wyłączyć automatyczne podpisywanie sterowników i podmienić te nowe (2007 rok) na stare (2003). Z tymi nowymi sterownikami wszystko ładnie śmiga - pliki te można znaleźć bodajże w temacie od diamonda - może z chwilą wolną i za zgodą przerobię tamten tutorial dla nas i go przykleimy, bo jak widziałem dużo użytkowników narzekało na ten problem, że na win7 mtty nie chciał otworzyć portu - w tutku od DOC również kolega nie wiedział jak rozwiązać ten problem. (ooo! zmodyfikujemy tamtego tutka i damy informacje z linkami do sterowników! Wtedy wszystko będzie ładne przejrzyste i nikt nie będzie musiał biegać do kumpli z xp, albo robic wirtualnych maszyn, żeby sobie DOC formatować, albo zmieniać romy)
HTC UNIVERSAL
ROM: THING WM6.1 21127 v2.32 2010-05-04 RealVGA FKB SRS