Uni dziwnie reaguje...

• 14 Odpowiedzi
  • 1065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC Universal
Uni dziwnie reaguje...
« dnia: Luty 25, 2009, 18:28:00 »
Mam wrazenie, ba, jestem przekonany, ze nieraz ktos do mnie wysle sms'a, a ja go dotaje dopiero jak otworze i wlacze ekran. Podobno ludzie do mnie dzwonia i lapia poczte glosowa...
Mam wrazenie, ze jak dlugo go nie uzywam to zasypia glebiej niz zwykle. Czy to mozliwe???

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
Odp: Uni dziwnie reaguje...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2009, 19:59:09 »
Raczej to dziwne, na początek bym spróbował HR, później pewnie zmienić ROM. Jaki masz teraz?
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 25, 2009, 20:29:24 »
Jak w stopce (podpisie)

*

Offline MIHAS

• 34
  • Sprzęt: Sony Clie PEG-NX70V, HTC G1
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 25, 2009, 20:53:31 »
W moim Universalu gdy dostanę smsa to zapala się ekran, a dzwięk i powiadomienie wyświetla się dopiero po kilkunastu sekundach.

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2009, 09:39:32 »
Np. podobno o 8.00 wyslano do mnie sms'a, potem bylem w trakcie jazdy samochodem, wiec wykluczam brak zasiegu,  ok. 10.00 musialem zadzwonic i dopiero po zakonczeniu rozmowy (w ciagu pierwszej minuty od zamkniecia klapki) dostaje tego sms'a, a nadawca raport doreczenia.
Np.2 przedwczoraj ostatni raz dzwonilem kolo 15.00-16.00 i potem uni sobie lezal, a wczoraj dostalem informacje, ze "wczoraj wieczorem nie moglem sie do pana dodzwonic".
Zaraz poszukam jakzrobic HR, bo nigdy nie musialem :)

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2009, 15:38:20 »
Mając do czynienia w sumie przez dłuższy z kilkoma pda z telefonem, zawsze miałem nieodparte wrażenie, jakbym cały czas był jakimś beta testerem tego urządzenia. Jak jedno nie działało, to zaraz drugie po naprawieniu pierwszego sie chrzaniło. Sytuacje zawieszania się PDA w najmniej odpowidnim momencie to norma i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie korzystania z tego typu urządzen jako z podstawowego "fona". Raczej jako modem GSM z dodatkową funkcją dzwonienia ;)

Kupiłem Uni i nosiłem go przez 2 tyg. jako główny tel. Widzę jednak, że od czasów MDA I niewiele się zmieniło w funkcjonalności i uniwersalności tych urządzeń. Szkoda.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2009, 16:47:11 »
@>>Devasto>>, nie bardzo rozumiem w czym pomaga Twój post...

@ReiLord, jak już zrobisz HR (informacje znajdziesz w nowym FAQ) i nadal to nie pomoże, to proponuje przeflashować jeszcze raz RadioROM. Choć myśle, że to rozwiąże problem. Wiedz jednak, że utracisz wszystkie dane zapisane w wewnętrznej pamięci, więc proponuje zrobić sobie backupa.

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2009, 16:52:07 »
Mój post miał na celu próbę wyperswadowania, aby używać Uni jako "tel" dodatkowy, a nie podstawowy, bo powiedzmy że "ten typ (i nie tylko) tak ma" i można się przejechać w najmniej oczekiwanym momencie.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 26, 2009, 17:05:24 »
Mysle, ze faktycznie zrobie HR i flash wszystkiego! Tylko znow nie wiem jaki ROM wziac. Jakie sa roznice miedzy 5, 6, a 6.1? Jesli 5 to zostane przy T-mobile (chyba, ze cos jeszcze dobrego?), jesli 6 to znow nie wiem czy Tomal (ten nieszczesny rltoday) czy Luca (a tutaj czystandard czy vanilla). N aszczescie wszystkie dane mam na karcie, tylko pozostaje kwestia doinstalowania i konfigurowania programow. Musze jeszcze poszukac info o extrom, czyli co to i po co odblokowywac, bo jeszcze z tym nic nie robilem.

Ale w sumie nie widze w FAQ instrukcji HR.

Tez sie zastanawiam czy (jesli w ogole) Tomal 8.5 czy jednak 8.2, bo sa zwolennicy starszej wersji i nie wiem dlaczego?
A moze pojsc w calkiem cos nowego? Np. HTCUNI_ROM_WWE_Q3, Beasty & Laurentius (ten wydaje mi sie ciekawy), VNInt (ten tez)?
Wiem, ze troche offtop, ale bez sensu byloby zakladanie nowego tematu...
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 17:22:25 wysłana przez ReiLord »

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2009, 17:28:45 »
HR możesz zrobić bezpośrednio z systemu w ustawieniach zakładce system "system restore" wpisujesz 1234 i yes. Zrobi Ci HR. Jak nie masz tego to wcisnij dwa softkeye (te paski obok słuchawek na klawiaturze qwerty) i rysikiem reset. Chwile przytrzymaj wyswietli sie bialy ekran z napisami klikasz 0 i wyczyści wszystko.

Co do ROMów to moge Ci polecic: Tomala 8.5 rlToday da się bez problemu wyłączyć (co sam zrobilem). Luca też ma dobry ten najnowszy 1.4.9, jednak brakowalo mi tam kilku rzeczy. Wersje full, bo zawsze wole mieć te pare programikow wiecej niż mniej :E

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 26, 2009, 17:38:33 »
Ach wiec to sie nazywa HR  :E Czlowiek cos robi wielokrotnie, a tak na prawde nie wie jak to sie nazywa...
Ja rowniez wole miec wiecej niz mniej. Na szczescie aktualnie mam w outlook'u cala ksiazke tel., foto i mov w ogole, wiec praktycznie moge robic flash'e codziennie :)
Sms'ow nie zaluje, jedyne co bedzie niezbedne to konfiguracja wifi. U tomal'a 8.5 fajna byla obsluga unsigned cabs czego nie ma rom od t-mobile ani shivami, jak z luca?
I znow lame question, co jest bogatrze, wersja full czy vanilla? Wciaz czekam na info dlaczego T8.2 jest lepsze od 8.5.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 26, 2009, 17:44:38 »
O Tomalu 8.2 poczytaj wątek i tak samo o 8.5 to się dowiesz. Miałem obie wersje i w 8.5 znacznie dłużej trzyma bateria, nie ciągnie procka ciągle na 100% jest jakby mniej problemowy (przynajmniej jak dla mnie). Co do tych cabów to jest plik, dzięki któremu po instalacji nie będziesz miał problemu z instalacją cabów tak jak w Tomalu. Nazywa się: "ITSUTILS_Preperation.CAB" i jest na forum xda.
I masz na myśli w tym "lame" pytanie? Wiadomo, że w wersji full są programy już w systemi takie podstawowo, a Vanilla nie ma :E

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 26, 2009, 17:48:50 »
Lame question - cos w stylu pytania nowicjusza :) Na szczescie 8.5 mam na dysku, wiec pewnie zrobie update. Choc zastanawiam sie nad wlaczeniem 6.5 tylko zastanawiam sie co jest nowsze beta czy test, oczywiscie od tomal'a. No bo skoro i tak bede zmienial rom to czemu sobie nie popatrzec na 6.5? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=482006

Moge powiedziec, ze faktycznie plasterki miodu sa straszne, ale generalnie rom 8.8 od Tomala troche mi nie dziala :) Bledy na home screen'ie - kolorowe paski i kreski zamiast tapety po kliknieciu w przycisk start na klawiaturze i po ponownym jego nacisnieciu czyli powrocie do glownego ekranu. Kreski nie znikaja po power, czy zamknieciu klapki. Moze komus pojdzie dobrze, ale po moich doswiadczeniach - odradzam.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 19:34:36 wysłana przez ReiLord »

*

Offline Rabbit_bb

• 641
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 26, 2009, 20:30:56 »
Lame question - cos w stylu pytania nowicjusza :)
Tak, tak to wiem chodziło mi bardziej o to:
I znow lame question, co jest bogatrze, wersja full czy vanilla? Wciaz czekam na info dlaczego T8.2 jest lepsze od 8.5.
Zle sprecyzowałem pytanie. Ale odpowiedziałem poprawnie :ok:

No wiadomo, że WM6.5 ma wiele błędów, co do tego plastra miodku zgadzam sie w 100% - to dopiero wszystko bety. BTW Beta jest nowsza od Test.

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 26, 2009, 20:41:56 »
Beta jest nowsza od Test.
Tak myslalem :)

Apropos braku notfikacji na smsa - znalazlem przyczyne: a advanced config mialem wylaczona opcje "wake on sms".
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 09:11:42 wysłana przez ReiLord »