Uni "Wisi" na splashscreenie

• 3 Odpowiedzi
  • 479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mustafa

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Diamond : ASUS eeePC
Uni "Wisi" na splashscreenie
« dnia: Grudzień 09, 2007, 13:58:16 »
Witam wszystkich "uniwersalnych". Ostatnio po robiłem upgrade mojego uni. Proces przebiegł bez żadnych niespodzianek, do chwili, w której robiłem SR. Standardowo na początku splashscreen następnie wersja radia, romu, extromu i tak sobie wisi i wisi. Pomyślałem, że to może wina romu no to zaczyna się zabawa. Bootloader, stary rom i dalej czapa to samo ( rom teoretycznie wgrał się poprawnie) splashscreen się zmienił, wersja romu też tylko wersja extromu została taka sama. Sprawdziłem jeszcze 4 inne romy za każdym razem extrom zostawał taki sam. Na xda-developers wyczytałem, że należy użyć MTTY i wpisać "task 28" aby całkowicie sformatować uni i wywala błąd.

Moje pytanie jest następujące, czy to oznacza, że uszkodzona jest część pamięci, w której nadpisywany jest extrom i czy jestem skazany na kupno nowej płyty gł?? A może jest jakiś "Cudowny sposób, aby uleczyć moje niezastąpione uni ??

Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Odp: Uni "Wisi" na splashscreenie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2007, 16:47:45 »
kolejny problem i za mało podanych danych do rozwiązania problemu...

Jaki Uni, gdzie brandowany, jaka ver.bottloadera, jaki wgrywasz rom ver., czy cid ma zdjęty, jaki system nasz na PC, XP czy VISTA... opisz coś raz a dokładnie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2007, 16:49:54 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 17:09:07 »
potrzebna zgoda

*

Offline Mustafa

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Diamond : ASUS eeePC
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 17:39:43 »
DoC sformatowany ale niestety nie moge wgrać nowego romu :/
Naszczęście jest już inne rozwiązanie w postaci nowej płyty gł naszczęście dostałem w dobrej cenie i "odręki"
Mimo wszystko dzięki.