dla przypomnienia HARD RESET wykonuje się w ten sposób, że wciskasz na klawiaturze dwa przyciski - a następnie wciskasz rysikiem w dziurkę
po czym na ekranie jest komunikat z prośbą o wciśnięcie 0
Jeżeli twój sprzęt to spv m-5000 najprawdopodobniej jest to g3 (też taki posiadam).
Z G3 jest o tyle dobrze, że praktycznie bez ograniczeń można wgrywać wszystkie romy, nawet te dedykowane do pozostałych odmian.
Osobiście testowałem prawie wszystkie romy, obecnie rajnu 7.4 (bardzo szybki i sprawny)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=11ddcc6bad8457c76d92d0f388d9de8a&t=367448Instalacja romu jest banalnie prosta jeżeli masz xp.
Jeżeli moge pomóc to info gg - 1531409
Sprzęcik idealnie nadaje się do buszowania po sieci poniewax ma wyświetlacz VGA - osobiście polecam program picselbrowser.
Jeżeli zależy ci na spolszczeniu systemu o obsłudze videorozmów to niestety funkcje te działają tylko na wm5 (wm6 nigdy nie wyszedł na to urządzenie, a te które są w sieci są klonami z innych maszyn i nie obsługują generalnie videorozmów).
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91608.0oto mój post z testowania oryginalnych romów do universala - jeżeli nie posiadasz karty sdhc (szybszej niż zwykła sd) to szczerze polecam rom wm5 t-mobile ze spolszczeniem do niego - jest to chyba ostatni oryginalny build (naprawdę szybki) w pełni obsługujący universala (videorozmowy) i system ten można bez problemu spolszczyć.
W 3-ch zdaniach jhak wgrać rom na xp (piszę tak, jak to sam robiłem chyba za 50 razy
)
1. naładowana bateria
2. wyjęta karta sd (karty sim nigdy nie wyjmowałem)
3. ustabilizowane połączenie activesynch
klikam na instalkę exe na komputerze, później next i update
następuje przejście palma w tryb botloadera i ładowanie romu
UWAGA: NIC W TYM CZASIE NIE RÓB - MUSI WTŁOCZYĆ WSZYSTKO DO KOMPA
Jak skończy na kompie będzie komunikat CONGRATULATIONS I RYSUNEK Z INSTRUKCJĄ HARD RESETU
Wtedy:
1. Odłączam kabelek
2. robię HARD RESET
i to wsio
Robiłem tak kilkadziesiąt razy i palm żyje, chociaż za 1-szym razem wypaliłem chyba 2 papierosy w ciągu tych 5 minut