Ustawienie wifi w spv m5000

• 9 Odpowiedzi
  • 2737 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ustawienie wifi w spv m5000
« dnia: Luty 03, 2009, 17:04:06 »
Witam Towarzystwo, to moj pierwszy post na tym forum i mam nadzieje ze wybralem do tego odpowiedni kacik. Stalem sie szczesliwym posiadaczem spv m5000.
Mam w domu internet bez przewodowy i chcialbym sie podlaczyc do niego. Niestety nie wiem jak skonfigurowac to urzadzenie aby w pełni zaczelo dzialac. Mam nadzieje, ze ktos bedzie mogl mi pomoc. Pozdrawiam!

Odp: Ustawienie wifi w spv m5000
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2009, 17:35:13 »
Z tego co wiem to telefonu nie trzeba konfigurować jedynie włączyć wifi i szukać dostępnych sieci i się połączyć jeżeli nie jest zabezpieczona hasłem a z czego masz internet routera??

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2009, 17:57:02 »
O co konkretnie pytasz? Bo troszke nie rozumiem pytania :smile:

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2009, 18:21:09 »
masz internet bezprzewodowy - masz zatem Access Pointa lub inne urządzenie ze zintegrowanym Access Pointem. Po pierwsze musisz włączyć sieci bezprzewodowe na urządzeniu (zapewne to już masz). Jeżeli sieć ma hasło sieciowe to musisz je znać. Jeżeli ma zabezpieczenie na adres MAC to musisz zalogować się na AP i dopisać MAC adres uni.

MAC adres najprościej zobaczyć w informacjach o urządzeniu lub pod baterią.

Co robisz na uni - włączasz moduł WLAN - najprościej przez comm manager (fn+strzałka w prawo)-> Wi-Fi. Wchodzisz w settings->connections i w Wi-Fi. Wybierasz odpowiednią sieć. Jeżeli masz hasło to tam je wpisujesz, jeżeli nie masz hasła to pilnuj, żeby nie było ani WEPa ani WPA zaznaczonego. klikasz next, next.... i connect. Powinno działać.

powodzenia!
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2009, 18:44:22 »
telefonu

Jeśli ktoś nazywa SPV c600 czy już nawet tego Artemisa telefonem, jestem w stanie zrozumieć. Ale nazwanie Universala telefonem, ooo nie, to już jest przesada.

12nala34, dzięki, nie wiedziałem o tym skrócie klawiszowym, przydatne!  :E

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2009, 19:56:09 »
Jeśli ktoś nazywa SPV c600 czy już nawet tego Artemisa telefonem, jestem w stanie zrozumieć. Ale nazwanie Universala telefonem, ooo nie, to już jest przesada.

eee tam - ja zamiennie stosuję telefon i cegłofon. Palmphone brzmi tak... nie po Polsku :)
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 03, 2009, 20:05:28 »
Palmofon, palmtop. Uni jest zbyt duży i zbyt klocowaty aby nazywać go telefonem. Poza tym jakby na to nie patrzyć to nie jest telefon...!

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2009, 20:09:43 »
Palmofon, palmtop. Uni jest zbyt duży i zbyt klocowaty aby nazywać go telefonem. Poza tym jakby na to nie patrzyć to nie jest telefon...!

zgadza się - jest to palmtop ze zintegrowanym modułem GSM i UMTS, ale utarło się, że dzwoni się przez telefon, a nie przez palmtop. Rozmawiam przez gadu-gadu - a dokładniej piszę przez gg - podobna sytuacja :)
--

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2009, 23:34:14 »
Będzie to pierwszy mój post w tym dziale, więc witam. :)
Od dziś do mojej "kolekcji" dołączył Mda Pro :)

I od razu na początek z problemem...:(

Nie potrafie poradzic sobie z netem przez wifi. Ten rom ery mnie dobija, ale poczekam do jutra przed zmianą na coś innego.

Przechodząc do sedna, znajduje AP, haslo wpisane, adres mac dodany na routerze. Czyli wszystko tak samo jak dla laptopów i innych palmtopów w tej sieci. GG łączy, działa, pulpit zdalny śmiga. IE zatrzymuje się na "Looking", Opera mini nie może nawet znaleźć strony do konfiguracji.
Przy próbie ściągnięcia poczty wywala błąd, że Trzeba zmienić "Connection Settings".

Miałem sprzedać della, ale teraz coraz bardziej się waham...
Help... :worried:

Heh, już nieaktualne, sciagnalem caba do wifi ery i śmiga :E
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 23:54:09 wysłana przez >>Devasto>> »
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 06, 2009, 11:26:11 »
Mialem ten sam problem i cab od ery pomogl (zreszta juz o tym pisalem). Moze warto dodac do FAQ?