spory problem (czerwona dioda i nic...)

• 12 Odpowiedzi
  • 2527 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spory problem (czerwona dioda i nic...)
« dnia: Czerwiec 08, 2009, 14:49:43 »
Witam!
na wstepie napisze ze przeszukalem sporo postow o podobnym problemie i nie wiem co zrobic... wczoraj otworzylem uni i zwiesil sie bez podswietlenia, to mowie reset mu zrobie a ze nie mialem czy wyjalem baterie wkladam i nic, prawdopodobnie koncowka baterii byla pomyslalem, wrocilem do domu podpinam pod ladowarke i czerwona dioda, po jakis 2h nadal, kiedys cos podobnego mi sie zdarzylo wyjalem baterie i sima poczekalem chwile podlaczylem ladowanie czerwona dioda(bez baterii tez swieci i nic nie wstaje..) i znowu po dluzszym czasie wracam i nic nie swieci hmmm dziwne, wzialem go pod usb do kompa i to samo czerwona po jakims czasie gasnie, cala noc zostawilem go w normalnej ladowarce rano wstaje i czerwona dioda... teraz w robocie jestem podlaczylem najpierw pod usb do kompa czerwona sie palila i zgasla po godzinie teraz lezy w normalnej ladowarce i tez zgasla... baterie mam dosyc nowa 3200 albo 3800 zawsze dosyc dlugo trzymal jak na uni oczywiscie, macie jakis pomysl?

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
Odp: spory problem (czerwona dioda i nic...)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2009, 14:58:32 »
Witam!
na wstepie napisze ze przeszukalem sporo postow o podobnym problemie i nie wiem co zrobic... wczoraj otworzylem uni i zwiesil sie bez podswietlenia, to mowie reset mu zrobie a ze nie mialem czy wyjalem baterie wkladam i nic, prawdopodobnie koncowka baterii byla pomyslalem, wrocilem do domu podpinam pod ladowarke i czerwona dioda, po jakis 2h nadal, kiedys cos podobnego mi sie zdarzylo wyjalem baterie i sima poczekalem chwile podlaczylem ladowanie czerwona dioda(bez baterii tez swieci i nic nie wstaje..) i znowu po dluzszym czasie wracam i nic nie swieci hmmm dziwne, wzialem go pod usb do kompa i to samo czerwona po jakims czasie gasnie, cala noc zostawilem go w normalnej ladowarce rano wstaje i czerwona dioda... teraz w robocie jestem podlaczylem najpierw pod usb do kompa czerwona sie palila i zgasla po godzinie teraz lezy w normalnej ladowarce i tez zgasla... baterie mam dosyc nowa 3200 albo 3800 zawsze dosyc dlugo trzymal jak na uni oczywiscie, macie jakis pomysl?

Dla mnie bateria. Wyjmij baterię zrób HR i spróbuj z jakąś inną baterią czy wstanie.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2009, 15:40:03 »
a jak nie mam innej baterii ? jest jakis Lodzianin tu chetny pomoc ?

edit. nie da rady zrobic HR w ogole nie reaguje, tylko ta chrzaniona czerwona dioda sie pali... a jutro mam sluzbowy wyjazd ech ://

edit2. przypomnialem sobie ze czasami strasznie sie nagrzewal podczas ladowania ale tak naprawde konkretnie moze to cos z tej manki? teraz podszedlem do niego i znowu nic sie nie swiecilo :/ zle to wyglada co mi sie wydaje, zna ktos dobry serwis w lodzi albo sami bysmy sie spotkali przy piwku i moze cos by sie udalo zrobic? pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 17:03:28 wysłana przez Kacpro »

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2009, 21:12:45 »
Też myślę, że bateria.
Po prostu nie ładuje - HR nie zrobisz, bo nie ma wystarczająco mocy, żeby chociaż odpalić wyświetlacz.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2009, 23:50:16 »
wracam bo sprawa jednak jest powazna :/ sasiad kupil sobie tez uniego wiec wzialem od niego naladowana baterie i dupa, nie wstal, on wlozyl moja baterie do swojego i byla prawie na fula... pomozcie moze komus tez cos takeigo sie dzialo... czy to oznaka ze go szlak trafil? nigdy mi nie upadl itp...

*

Offline Henio

• 16
  • Sprzęt: Xda Exec
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2009, 10:17:16 »
Witaj. Ja mam podobny problem. Po wgraniu programu UNI mi się zacios i go zresetowałem parę razy i już nie wstał. PDA nie podłączony do ładowarki nie reaguje na kombinacje do HR i BL ani na przycisk POWER, ale kiedy podłaczłe do ładowarki to telefon reaguje na HR i BL ,jednak kiedy naciskam przycisk power to Uni się nie włącza. Kiedy próbuje zrobić HR do PDA zaczyna ale po sekundzie się wyłącza. Jak podłacze do ładowarki to miga czerwona dioda i komputer co chwila powiadamia dymkiem że nie rozpoznał urządzenia. Baterie mam naładowaną w 71% i bateria  działa na innym Unim.
Jeżeli to jakaś część to czy ktoś zna jakiś tani serwis w Toruniu.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2009, 12:38:32 »
Też miałem coś takiego, niestety płyta główna do wymiany...
Nienawidzę Androida!

*

Offline adamlop

• 38
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 26, 2009, 18:34:41 »
Dzisiaj mialem tez cos takiego, okazalo sie ze bateria sie wyczerpala i sie wylaczyl. Na podlaczenie ladowarki reagowal czerwonym swiatlem, no i za 3 razem sie dopiero automatycznie wlaczyl po ok 10 sekundach

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 27, 2009, 15:41:33 »
Czytaj wyżej, przecież pisał, że bateria naładowana.  :-|

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2009, 13:34:13 »
dokładnie będzie płyta, miałem to samo na Hermesie
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 01, 2009, 01:00:08 »
Nie wiem czy to cos pomoże, ale kupiłem sobie zapasowa bateryjkę i niby wszystko okey, ale przy niskim stanie aku nie moje uni nie dawało sygnału o niskim stanie baterii.
Bateria sie rozladowala całkowicie, no to sobie mysle podlącze ładowarkę i będzie okey, a tu doopa czerwona dioda świeci, czekam czekam nic..
Wziąłem stara jeszcze naładowana baterie i uni ruszył, wiec ciach suspend i wymiana baterii, znowu czerwona dioda, ale tylko chwilkę, zmieniła sie na pomarańcz i naładowałem bateryjkę.
Następne ładowanie tez bez  i z premedytacja rozradowałem do momentu aż sie uni wyłączył, cykl powtórzyłem i tak samo odpalił.

ps. Ktoś wie dlaczego na jednej baterii mam dźwięki od niskiego stanu naładowania a na innej nie ?? druga jest nie firmowa niestety...

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 09, 2009, 15:39:45 »
jakby ktos potrzebowal to mam dwie plyty do uniego:)
jedna w 100% sprawna a druga sie nie laduje

*

Offline Henio

• 16
  • Sprzęt: Xda Exec
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:05:12 »
A ile by kosztowała ta przyjemność?