Łączność

• 10 Odpowiedzi
  • 1010 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jupa

• *
  • 60
    • Portfolio
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
Łączność
« dnia: Wrzesień 12, 2008, 18:36:50 »
Mam pytanie/ Nie wiem dlaczego ale mój Uni z Tomal's - v8.2: WM6.1 Pro na pokładzie nie widzi innych telefonów chociaż ja i i kumple mają włączoną funkcje bluetooth czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego?? I jeszcze jedno żebym się połączył za pomocą Plus GSM z internetem najpierw muszę wejść w przeglądarkę później wpisać stronę i poczekać aż się włączy net bo inaczej jak włączam GG to nie ma połączenia :( ktoś ma jakąś rade??
"Zostawiajmy po sobie dobre imię i trwałą pamięć wśród nieśmiertelnych, aby nasze życie nie przeszło nadaremnie"
                                                                                              Leonardo da Vinci

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: Łączność
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2008, 19:33:52 »
Mam pytanie/ Nie wiem dlaczego ale mój Uni z Tomal's - v8.2: WM6.1 Pro na pokładzie nie widzi innych telefonów chociaż ja i i kumple mają włączoną funkcje bluetooth czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego?? I jeszcze jedno żebym się połączył za pomocą Plus GSM z internetem najpierw muszę wejść w przeglądarkę później wpisać stronę i poczekać aż się włączy net bo inaczej jak włączam GG to nie ma połączenia :( ktoś ma jakąś rade??

U mnie wszystko śmigało ok. Sprawdź czy masz zaznaczoną funkcję "Make this device visible to other devices", może to coś pomoże. Co do gg, to ja zawsze robię tak jak napisałeś. Wchodzę w przeglądarkę i wpisuję jakiś adres, żeby nawiązać połączenie. Później zamykam przeglądarkę, uruchamiam gg i łącze się z serverem. Wszystko śmiga bardzo ładnie. Może jest jakiś inny sposób, ale ja go nie znam.

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2008, 23:18:16 »
Ta opcja, o której pisze @fender80s sprawia, że Twój Uni będzie widoczny dla innych.
Co do gadu-gadu to program ten nie inicjuje połączenia dlatego nie masz połączenia.
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2008, 20:58:30 »
Jupa, co do GG mialem tak samo, zainstaluj sobei GPRS Monitor i ustaw zeby pokazywal w trayu obok comm manager, wtedy wystarczy kliknac w nim "connect" i wchodzisz w GG bez odpalania przegladarki...oczywiscie GPRS Monitor musisz sobie skonfigurowac pod swoje ustawienia internetu...
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2008, 00:27:27 »
co do połączeń GPRS/UMTS to nie łatwiej zainstalować "Network wizard" i skonfigurować sieć w ustawieniach telefonu? Bo przecież jak jakiś program potrzebuje połączenia (sykpe, IE) to się łączy automatycznie. Jest to denerwujące jak telefon straci połączenie wifi i automatycznie łączy się z siecią GSM...
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 14, 2008, 17:26:58 »
Jest to denerwujące jak telefon straci połączenie wifi i automatycznie łączy się z siecią GSM...
Przy skonfigurowanych ustawieniach zawsze się będzie łączył :P
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 15, 2008, 14:58:02 »
jak mu wyłączę GPRS w ustawieniach i potrzebuję iść do internetu a nie ma wifi to narzekam jeszcze bardziej  :)
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline piterkos

• 3
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2008, 05:34:14 »
jeżeli chodzi o automatyczne łączenie się aplikacji gg to miałem ten sam problem. Jeżeli używacie Mobilegadu to w opcjach jest możliwość automatycznego łączenia trzeba ją tylko zaznaczyć i program sam będzie się  łączył :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HTC Universal--->Samsung Galaxy S (skok pieroński)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2008, 16:13:11 »
jeżeli chodzi o automatyczne łączenie się aplikacji gg to miałem ten sam problem. Jeżeli używacie Mobilegadu to w opcjach jest możliwość automatycznego łączenia trzeba ją tylko zaznaczyć i program sam będzie się  łączył :)
o zobacz ty, dziala. czlowiek sie przez cale zycie uczy. dzieki :)

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 26, 2008, 01:11:22 »
Pamiętam, że dawno dawno temu, kiedy nie było jeszcze sera w plasterkach gadu mi się samo łączyło. Później jakoś przestało, a ja zamiast sprawdzić dlaczego to przeszedłem nad tym do porządku dziennego. Dzięki za info :) Przydało się.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 26, 2008, 12:23:17 »
dokladnie tak samo, tym baerdziej, ze na uni mam nowsza wersje gadu niz mialem wczesniej