ROM dla universala

• 3 Odpowiedzi
  • 575 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ROM dla universala
« dnia: Październik 24, 2007, 01:40:00 »
Witam szukalem po forum ale nic ciekawego nie znalazlem... otoz mam wgranego roma z wm6 chyba tego bussines v7 co niby ma wideo rozmowy ale chcialbym go zmienic bo za duzo mi w nim nie dziala a konkretniej to ani wideorozmowy, ani java, ani guzik z przodu od podswietlenia no i ogolnie jak ktos do mnie dzwoni to sie zawiesza itp... wiec czas na zmiane...
I tu moje pytanie... czy jest juz jakis wm6 w ktorym dziala wszystko + video rozmowy rowniez? jesli tak to gdzie go znajde bo na ftp xda-developers za duzo nie wyniuchalem :P
No ale jesli nie ma takiego sprawnego wm6 to moze jakis wm5 w ktorym dziala wszystko wlacznie z mp3 na dzwoni itp (stabilny i bez brandingu najlepiej)...
Cięzko cos mi znalezc wiec bylo by milo gdybym zamiast odpowiedzi zebym skorzystal z googli, opcji szukaj tu czy na xda-dev dostal jakies konkrety z argumentami + linki do plikow...
z gory dzieki i pozdrawiam

P.S.
Czy jest mozliwosc przerobienia czyms certyfikatu z normalnego PC na certyfikat pod PPC? Chodzi mi od certyfikat wykorzystywany do laczenia z wifi konkretniej...
POZDRO ;)

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Odp: ROM dla universala
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2007, 10:56:57 »
Najlepszy rom (bez wideorozmow i bez dzialajacego A2DP) i najstabilniejszy w tej chwili to rom LtIvana V1. Jest od 2 dni V2 ale jeszcze na xda-dev jest na jego temat troche za malo opini zeby wyrokowac. Dla mnie przesiadka z V7 Busines na rom Ivana byla ogromnym krokiem do przodu - tylko dzieki temu nie zdecydowalem sie na sprzedaz Universala.

Co do certyfikatow to podobno mozna uzywac tych z PC - uzyj szukajki bo bylo cos na ten temat.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2007, 17:51:03 »
Dlaczego ten rom Ivana jest lepszy od videocall V7?
Podeślij linka to też przetestuje i pojawi sie też moja opinia :)
Nienawidzę Androida!

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2007, 20:52:46 »
no tyle ze ja wlasnie chce miec videocall i wszystko co sie da :P