Qtek 9000 - Wasze opinie.

• 34 Odpowiedzi
  • 2709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Qtek 9000 - Wasze opinie.
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 29, 2007, 20:21:59 »
OOicjalnie ROM WM6 dla Universala się nie ukazał. Co rozumiesz przez niebrandowanego ? Jako takiego można uznać jedynie Qtek9000 bo nie był brandowany przez żadnego operatora.
Jaki wgrać ? Jest ich wiele uważam że najlepszy WM5 jest z Tmobila z września 2007. A WM6 jest wiele różnych - ale sam powinieneś wybrać.
potrzebna zgoda

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 30, 2007, 09:37:08 »
Dokładnie jas_pik chodzi mi o Qtek-a 9000 mam możliwość zakupu i stąd moje pytanie co do stabilności ROM-u. Czy jest sens zmieniać czy akurat wersja ROM-u w Qtek 9000 jest stabilna? Stąd mojej pytanie bo dużo słyszałem i czytałem o mocno nie dopracowanych ROM-ach WM5 w różnych sieciach jeśli chodzi o ten model brandowany na Erę czy inne sieci...
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

• 7793
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 30, 2007, 19:43:54 »
Polecam ten z TMobila - jako jedyny nie ma problemów z wyciekiem RAM-u czyli zmniejszania się ilości RAM-u w czasie używania aż do wartości które nie pozwalają na uruchamianie programów użytkowych . Nie wgrywaj tylko extended_rom-u. W tej paczce jest też bardzo dobre oficjalne radio 1.17 .
potrzebna zgoda

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 30, 2007, 21:51:33 »
OGROMNE dziękuję jas_pik mam jeszcze tylko małe pytanie, w linku który podałeś do w/w ROM-u z T-Mobile jest to plik .exe - przepraszam jeśli pytanie wyda sie nie profesjonalne. Jak mam nie instalować extended_rom-u? Mam rozpakować plik .exe i usunąć stamtąd jakiś plik?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz...
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

• 7793
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 30, 2007, 23:47:50 »
Ten plik exe rozpakowujesz za pomoca np. winzipa , otrzymasz 3 pliki (OS,Extended_Rom i Radio) Musisz poszukać odpowiedniego RUU ( który ominie CID) i wrzucić do katalogu rzeczy do wgrywania ten OS i Radio ). Linków nie podam bo jestem w podrózy i właśnie podjadam coś w McD - pisze z PDA) sam musisz poszukać.
potrzebna zgoda