QTEK 9000, ORANGE I SLYNNE 3G - CZYLI POTROJNE G .....

• 57 Odpowiedzi
  • 7444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 22, 2006, 19:22:25 »
Ponieważ widzę, ze nie tylko pisać nie potrafisz to napiszę wprost.

Pisz wolniej, a staranniej, bo twoje błędy są nie dość, że przykre to wręcz żenujące. I żadne, naprawdę żadne tłumaczenie tego nie usprawiedliwia.

Cytat:
Duzo leprza no i podeszłem do niej powarzniej i "profesjonalniej"  

Ani to poważne, ani profesjonalne.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Unrar

• *
  • 60
  • Tak wyglądam jak zdejmie mi się skórę.
  • Sprzęt: Qtek 9100+1GB
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 22, 2006, 19:46:57 »
Mów do reki bo twarz cię nie słucha :D...
czytaj: “Wrzuć na luzzz” bo robi się żałośnie i nieprzyjemnie z reszta jakbyś przeczytał temat to byś wiedział że tematem nie jest jęczenie nad moim pismem.
Kapujesz?
Nie palcie za sobą mostów zbudowanych ze złudzeń.
My tego nie robimy. ]:-)

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 22, 2006, 20:06:22 »
Nie dość, że pisać nie umiesz, czytać nie umiesz, zrozumienie też ci nie wychodzi to jeszcze i ogłady ci braknie.

Zmień forum. Tu obowiązują pewne zasady, których ty jak widać pojąć nie jesteś w stanie.

Po prostu uwolnij nas od siebie i swojego "stylu".
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Unrar

• *
  • 60
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 22, 2006, 20:10:19 »
No i piszesz o sobie może napisał byś coś na temat?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 22, 2006, 21:26:41 »
Unrar , nie jest Ci "wstyd pisać"... ?. I nie mam na myśli Twojego sprzętu.
Wchodzisz w społeczność kilku tys. czytelników którzy starają się pomagać innym z zachowaniem pewnych zasad.
Nie zauważyłeś,  że Twoj bełkot jest odrzucany ?
Zmień się albo forum , a nie rozrabiaj.

« Odpowiedź #35 dnia: Maj 23, 2006, 08:55:11 »
Cze!

Przyznac musze racje ludziom wskazujacym na dobra jakosc uslug
w Plusie. Taryfy dla firm sa tansze niz u konkurencji i z przesylaniem
danych nigdy nie bylo problemu. Sam korzystam z EDGE, zauwazam
odczuwalna roznice w porownaniu do GPRS, zasieg jest przyzwoity,
polaczen nie rwie.

A orange nie kupie nigdy chocby dlatego ze TPSA tam palce maczala.
Uparlem sie i bojkotuje ;)

Pozdro!

*

Offline Unrar

• *
  • 60
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 23, 2006, 15:05:07 »
Robi-Wan widze, że jesteś kolejnym zadowolonym klientem PLUSA jak ja. Ciekawe tylko czy Psowinski zrozumiał ze orange to jak TPSA tylko bezprzewodowa. :D

PS. Do Fatso ja czekam na Newsy jak tam z tym pluginem. (Mile widziana odp nawet jeśli jeszcze nie zaczeliście :D )

Pozdrawiam

*

Offline kummer

• *
  • 73
  • Sprzęt: MDA III WM5
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 25, 2006, 04:04:03 »
Znalazłem odtwarzacz obsługujący protokół RTSP.PVPlayer.Działa.Wszystkie pliki z Orange World video odtwarza.Oto link:ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/BlueAngel/Extended_ROM_Kitchen_1_22/Cabs/Application/PVPlayer_Eng_AAC.2577.CAB

*

Offline Unrar

• *
  • 60
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 26, 2006, 12:19:33 »
No powiem, że ciekawy ten link FTP z tym “:” i tą małpką “@” w środku. :)
Komuś działa? Bo mi jakoś nie chce.
Jak szukałem tego pliku po necie też wszystkie linki nie działały.
Kummer jeśli masz ten plik to wrzuć go na ftp np. Do republiki albo czegoś takiego żebyśmy mogli sobie go pościągać. Bo nigdzie go nie ma może w DC++ bo na eMule, www i ftp go nie ma :(
Pozdrawiam

« Odpowiedź #39 dnia: Maj 26, 2006, 12:40:40 »
Cytat: "Unrar"
No powiem, że ciekawy ten link FTP z tym “:” i tą małpką “@” w środku. :)
Komuś działa? Bo mi jakoś nie chce.
Jak szukałem tego pliku po necie też wszystkie linki nie działały.
Kummer jeśli masz ten plik to wrzuć go na ftp np. Do republiki albo czegoś takiego żebyśmy mogli sobie go pościągać. Bo nigdzie go nie ma może w DC++ bo na eMule, www i ftp go nie ma :(
Pozdrawiam

chłopie mam Cie powoli dość i chyba podobnie inni forumowicze, rżniesz experta a d*pa wołowa z ciebie i tyle.
co dziwnego jest w tym linku? To, że jest prawidłowy?
Być może  Twoje edukacja  internetowa zatrzymała się na etapie zakładania  poczty i uważasz ze @ jest dla niej zarezerwowany...
Odpuśc sobie poprostu.  To nie jest news goupa gdzie mozna kogoś splonkować i wrzucić do KF.. tu niestety  trzeba czytać  takie wypociny
SDTV team

*

reboot

« Odpowiedź #40 dnia: Maj 26, 2006, 17:40:36 »
Oj zgodze sie z Toba bartula - nie mowie, ze jestem ekspertem, nie napisalem wcale tak wiele postow na forum, ale naprawde da sie zauwazyc, ze poziom wypowiedzi Unrara jest momentami naprawde zenujacy...

hurrra !!!
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 14, 2006, 19:08:19 »
Witam po dlugiej nieobecnosci.
na wstepie chcialbym zlozyc ogromne podziekowania koledze kummer za ogromny wklad w postep uslug 3G :) dawno juz tak sie nie cieszylem na widok mordy Giertycha ktora zobaczylem po raz pierwszy w tvn24 na moim qteku :) to byla wiekopomna chwila ... to nie wazne ze ekran sie obraca o 180 stopni i ten program nie do konca jest kompatybilny z moim ekranem jest to niezaprzeczalnie milowy krok na miare cudu :)

sprawa druga - wideorozmowy

kolego ares_krk bede ci bardzo wdzieczny jezeli podzielisz sie pelniejsza wiedza w zakresie tego ktore konkretnie pliki przegralas i z ktorego konkretnie romu oraz ktory rom miales u siebie w momencie instalacji. poza tym to ze w plusgsm wideorozmowa dziala to juz wiem od jakiegos czasu i to podobno bez zadnych modyfikacji na standardowym romie qteka problem jest tylko i wylacznie z siecia orange. jezeli jestes w posiadaniu tych plikow to prosze o podeslanie na adres psowinski@o2.pl. Czekam tez na info od innych uzytkownikow moze ktos juz zobaczyl chocby na chwile kogos innego na swoim qteku 9000 :) korzystajac z orangutana.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 14, 2006, 19:51:59 »
jesli chodzi o videorozmowe.. jedyne co zrobilem to dogralem pliki z extended romu. jeden do rtps, drugiego nie pamietam.. ale to juz malo sitotne. wgralem najnowszy rom quteka z xda dev. i teraz videorozmowy chodza  bez zadnych problemow. jesli masz ochote i mozliwosci to wpadnij na spotkanie w piatek do krakowa, to powalczymy z Twoim universalem  :)

« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 14, 2006, 19:54:42 »
a co do orange.. nie mam z kim testowac.. mam jednego kumpla ktory bawi sie umtsem. a on ma plusa..

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 15, 2006, 03:02:20 »
Ostatnio skorzystalem z promocji Orange i wymienilem swoja karte sim na usim, wymiana gratis wiec czemu nie. Polecialem predko do salonu aby zdazyc przed zamknieciem, poniewaz chcialem sprawdzic z kumplem ktory tak samo jak ja ma MDA Pro jak tam wypadaja te wideo rozmowy... Co sie okazalo, karte oczywiscie mi szybciutko i gratisowo wymienili. Chwile pozniej jednak mocno sie rozczarowalem kiedy dowiedzialem sie, ze Orangutowy umts dostepny jest tylko w Warszawie a wideokonferencje mozna prowadzic tylko w obrebie sieci... Porazka. Tym bardziej, ze w Orange nikt nic nie wie na temat wprowadzenia umts w innych miastach. Konsultanci w salonie powiedzieli mi, ze "to sa tylko plany - ale odlegle" :D Te reklamy w tv to sa naprawde baardzo na wyrost.

« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 15, 2006, 03:37:14 »
Cytat: "ell"
Ostatnio skorzystalem z promocji Orange i wymienilem swoja karte sim na usim, wymiana gratis wiec czemu nie. Polecialem predko do salonu aby zdazyc przed zamknieciem, poniewaz chcialem sprawdzic z kumplem ktory tak samo jak ja ma MDA Pro jak tam wypadaja te wideo rozmowy... Co sie okazalo, karte oczywiscie mi szybciutko i gratisowo wymienili. Chwile pozniej jednak mocno sie rozczarowalem kiedy dowiedzialem sie, ze Orangutowy umts dostepny jest tylko w Warszawie a wideokonferencje mozna prowadzic tylko w obrebie sieci... Porazka. Tym bardziej, ze w Orange nikt nic nie wie na temat wprowadzenia umts w innych miastach. Konsultanci w salonie powiedzieli mi, ze "to sa tylko plany - ale odlegle" :D Te reklamy w tv to sa naprawde baardzo na wyrost.

hmm.. kto Ci takich bzdur nawciskal?? umts orange jest nie tylko w wawie. a videorozmowy kazda polska siec umozliwia tylko miedzy wlasnymi abonentami. nie tylko orange. obudziles sie po roku hibernacji czy co..?

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 16, 2006, 15:26:10 »
kolego ares_krk z checia bym wpadl do kraka ale mieszkam w wawie i troche mi to niepodrodze :) co do software'u to mam juz od dawna rom
1.30.77 wwe (02/20/06) i nie wiedzialem nic o nowszym, radio 1.09.00, ext rom 1.30.176,   z extended mam wgrane wszystko, przegladalem tez caby na xda dev ale nie widze tam nic co mialoby zwiazek z rtsp czy video rozmowa, streaming.cab mam wgrany ... z tego co wiem to wlasnie w plusie wideo rozmowa na nawet na starszych romach chodzila z marszu bez zadnego dodatkowego softu tylko z tym debilnym orangem jest problem.

do kolegi ell:

z tego co wiem to orange zgodnie ze swoja mapka zreszta ma w glownych polskich metropoliach zasieg umts w katowicach i kraku osobiscie sprawdzalem i byl.
jezeli zas chodzi o videorozmowy to chodza na razie miedzy: plus-plus, plus-era, era-era, orange-orange i niestety niezbyt szybko nastapi mozliwosc polaczen era-orange i plus-orange ...

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 16, 2006, 15:32:32 »
z tym ze jak sprawdzilem niestety masz pecha i w szczecinie nie ma jeszcze zasiegu UMTS ...pociesze cie ze i tak pewnie by ci wideorozmowa nie poszla wiec nic nie straciles :) conajwyzej po wgraniu softu bys mial szanse zobaczyc prawie live tvn24 za bajonskie pieniadze :)

« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 16, 2006, 19:06:48 »
a ja nie moge tego tvnu zobaczyc.. da sie to jakos zrobic po profilu internet, nie wap? jesli tak to... jak? :)

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 17, 2006, 13:55:54 »
da sie zakladajac ze masz orange bo w zadnej innej sieci to nie dziala.
musisz miec stworzony w "select networks" w connections profil do wapu wybrac go, odpalic wap.orange.pl, wybrac tvn24 i powinno dzialac, nawet przy zasiegu gprs/edge chodzi ale wtedy to sie tnie.
niestety orangutan tak zablokowal ten serwer ze zadna kombinacja z wklejanie adresow ip czy udawaniem przez pc komorki nie wychodzi.  fizycznie telefon musi podac nr msisdn i musi miec ip z wewnetrznej sieci orange. jedyna mozliwosc ogladania tvn24 w necie to korzystanie z uslug onet konekt lub jakis zagranicznych portali dla amerykanskiej polonii oczywiscie platnych.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 17, 2006, 14:56:09 »
no tak.. tylko ze ja mam ryczalt.. nawet na umts.. tyle ze tylko na profil internet, nie na wap. wiec profil wap odpada...

*

Offline Wolfi

• **
  • 106
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 22, 2006, 17:49:47 »
Ok, dzis przetestwalem placzenie Video w sieci Era.
Wszystko dziala po prostu pieknie, nawet przy slabiutkim zasiegu UMTS.
Test odbyl sie na Mda Pro i sonyericssonie z800i oraz k608i.
Bardzo ladny, plynny dzwiek, obraz w okolicach 10fps, tak ze jestem bardzo zadowolony...

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 25, 2006, 01:18:51 »
Ta, jaaaasne, EDGE najlepszy w PLUSie. Szkoda że tylko 35% kraju ma pokrycie EDGE a reszta to GPRS i to nędzny. Ostatnio w Zielonej Górze instalowałem jednej osobie sofcik do laptopa (transmisja danych PLUSa). Oczywiście z softem iPLUS działać modem nie chciał bo jak to konsultant BOK- laptop jest NIEDPOWIEDNI (modem GC79). Skończyło się na tym, że zainstalowałem soft Orange i patrz pan, zadziałało. Szkoda tylko że GPRS pływał od 44kb/s do 5kb/s oscylując najczęściej w okolicach 20kb/s. Miałem tam swojego laptopka z GlobeTrotterem. EDGE w Idei jest praktycznie wszędzie i działa odwrotnie niż w PLUSie czy ERZE. I tyle. Natomiast jezeli chodzi o mobilną telewizję- HTC jest ograniczone i tyle. A jeżeli chodzi o UMTS- cóż, każdy z opów się chwali ale tak naprawdę to wypełniają zobowiązania koncesyjne a nie zajmują się rzeczywistymi potrzebami klientów. Może P4 coś zmieni w tym temacie, ale to też nie szybko...

« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 25, 2006, 12:40:54 »
i jeszcze jedna uwaga. od jakiegos czasu mam w domu zasieg umtsu. wiec internet na xda exec zyskal troche sensu. ostatnio po wielu bojach udalo mi sie z niego zrobic modem dla laptopa po kablu usb. wiec jade i na laptopie i na xda. mam licencje gprs (bez limitu danych!) ale system w idei jest tak zrobiony ze jak duzo ciagniesz to przycina wrednie transfer. i tu dochodzimy do sedna sprawy. oferty opow typu limit danych 0,5 gb sa SMIESZNE I KRETYNSKIE !! mi transfer blokuje srednio co tydzien. i przechodzi do radosnej opcji 1 kbajt/sekunde. i z takim pingiem ze zanim polaczy sie z jakims serwerem to czesto zdazy wywalic blad ze przekroczony czas ble ble.. wiec dzwonie do orange i z morda jakim prawem mi transfer blokuja. wiec mi blokade zdejmuja i ladnie przepraszaja ze system tak ma i ze jest tak ustawiony na wszystkie taryfy ryczaltowe. wiec jak mi zablokuje to mam dzwonic i mi odblokuja. tak wiec wniosek jest jest tylko jeden. OFERTA Z LIMITEM 0,5 GB TO CZYSTE NIEPOROZUMIENIE. i niech nikt nie wierzy kretynom z salonow sprzedazy ze ten limit to w zasadzie tak tylko jest ale siec wcale nie blokuje. wczoraj zrobilem test w przerwie w zajeciach. poszedlem do galerii kazimierz (sa tam salony wszystkich opow) i przekoledowalem wszystkich. z jednym pytaniem. jak to jest z tym limitem. I WSZYSCY JAK JEDEN KLAMALI ZE SKAD, WCALE, NIGDY, NO MOZE TEORETYCZNIE, W PRAKTYCE NIGDY... ITP ITD. Wiec wniosek prosty. klienta nasze sieci maja gleboko w du..e i sa w stanie go oklamac zeby tylko cyro podpisal. powinno sie ich karac. tyle.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 25, 2006, 22:44:49 »
Mam BlueConnect w E..... Zakupiony ponad rok temu z limitem 2GB
( nie ma innej opcji) - przez blisko rok nie było obcinania pobierania  , a od kwietnia zaczęło się cięcie .Obiecanki złożone rok temu iż nie będą cieli pasma  bo nie mają możliwości technicznych sprawdzania już się skończyły , tną.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 03, 2006, 02:24:42 »
Na wstępie dziękuję koledze kummer za link do programu z obsługą rtsp :]
TVN24 śmiga na EDGE w moim XDA aż miło.
I właśnie co do EDGE w Orange:
Korzystałem z tego typu łącza jeszcze w plusie i muszę powiedzieć, że w orange chodzi zdecydowanie lepiej. To chyba przez to że + w Zgorzelcu ma słabe pokrycie. Często na obszarze miasta pojawiała się ikonka G w palmtopie, co w orange sie nie zdarza. Szczerze mówiąc to już zapomniałem o istnieniu tekiej ikonki  ]:>.
Jak już wspomniałem TVN24 można oglądać bez przycinania. Spokojnie można posłuchać radia internetowego 54 kb/s. Pare miesięcy temu poza miastem nawet udało mi się posłuchać radia 96 kb/s  :D.
Skype również działa, ale rozmowa jest dość uciążliwa... słychać wyraźnie, ale jest duże opóźnienie, 2-3, nawet do 5 sekund.
Więc ogólnie jestem naprawde zadowolony z działania EDGE w Orange. Zobaczymy jak to będzie za jakiś czas, bo coraz więcej osób korzysta z mobilnego internetu w notebookach, przez co transfery są słabsze.
Najlepiej dla mnie będzie powiedzieć że w orange to nie działa, bierzcie neta z ery albo plusa :p
P.S. mam nadzieje że napisałem wszystko w miare czytelnie. Jest już "troche" późno i jestem po paru piwach...  :P
Pozdrawiam!

« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 28, 2006, 12:45:48 »
Cytat: "kummer"
Znalazłem odtwarzacz obsługujący protokół RTSP.PVPlayer.Działa.Wszystkie pliki z Orange World video odtwarza.Oto link:ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/BlueAngel/Extended_ROM_Kitchen_1_22/Cabs/Application/PVPlayer_Eng_AAC.2577.CAB

witam

oto poprawny link do PVPlayer_Eng_AAC.2577.CAB

ftp://ftp.xda-developers.com/BlueAngel/Extended_Roms/Extended_ROM_Kitchen_1_22/Cabs/Application/PVPlayer_Eng_AAC.2577.CAB

faktycznie po zainstalowaniu PVPlayer'a Orange World dziala na Wizardzie.

Ciekawe jest to, ze jak wczoraj zadzwonilem do BOK Orange z zapytaniem jak ustawic streaming video w SPV M3000 konsultant po kontakcie z dzialem technicznym poradzil mi zebym wszedl na google lub jakies forum i znalazl odpowiedz  :-)  - SUPER BOK - prawie jak na forum PDAclub.pl

pozdrawiam
swatch99

*

Offline Wit^

• 326
  • Ten co pakuje linux'a wszedzie
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: QTEK 9000, ORANGE I SLYNNE 3G - CZYLI POTROJNE G .....
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 12, 2008, 20:26:15 »
Apropo wideorozmow mam taki klopot....
Niedawno kupilem sobie Uni(dokladnie mowiac 3 dni temu :D), jest z orange i wm5 orginalny(nic jeszcze nie wgrywalem). Ja sam mam (ści)Ere,  uaktywniona usluge umts (nawet wykonywalem video polaczenie z noki 6680) i teraz mam pytanie kiedy nacisne na dodatkowa sluchawke odpowiedzialna za wywolanie dialera z videorozmowami wlacza mi sie normalny standardowy dialer ten taki do wykonywanie zwyklych rozmow mozecie mi powiedziec o co biega bo juz przejrzalem cale oprogramowanie od deski do deski i niec nie znalazlem
We're off to see the Wizzard
The Wonderful Wizard of Htc
We hear he is a Whizz of a Wiz...