XDA EXEC i problemy z digitizerem

• 3 Odpowiedzi
  • 1053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pock

• 17
« dnia: Grudzień 29, 2005, 07:30:43 »
Witam!
Mam taki dziwny problem. Wyłacza mi się digitizer np po godzińce leżenia. Wszystko inne działa elegancko wszystkie przyciski programy ale rysik nic. Próbowałem pomacać czy gdzieś nie ma może przerwy może gdzieś przerywa ale też nic. Nigdy jeszcze nie wyłączył mi sie wtrakcie używania tylko w momencie gdy nic z nim nie robie. Do niedawna digitizer włączał mi się ni z tego ni z owego. Po tym jak w akcie desperacji przywróciłem mu ustawienia fabryczne zaczałą mi o dziwo  synchronizować przez activsinc (wcześniej nic ale temat znany na forum) i tu właśnie następuje niespodzianka. Za każdym razem gdy się połączy uaktywnia sie digitizer, chdzi dopuki go macam i po zamknięcu po paru minutach wyłącza się. Dla mnie wygląda to dziwnie jeżeli było by to uszkodzenie sprzetowe to jakim cudem właczał by się po konekcie z PC i czemu nigdy nie przestał działąc w trakcie użytkowania. I tu moje pytanie czy są jakieś ustawienia z tym związane moze gdzieś coś przestawiłem, czy raczej digitizer do wymiany ??
Pozdrawiam.

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2005, 15:47:29 »
przeistaluj actice synca.. hard reset ppc zrob..nie instaluj zadnych programow, potestuj ze dwa dni.. dalej ten sam problem ?? wgraj nowy rom do Exec .. Dalej ten sam problem ?? tzn ze digitizer jest walniety

*

Offline pock

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2005, 16:51:55 »
Dodam jeszcze że zaraz po h-reset czekałem dwa dni abym mógł se tap'nąć w ekran celem wejścia w setup tak sobie od czasu do czasu naciskałem aż po prawie dwóch dniach nagle mi się udało.

*

Offline pock

• 17
Problemów ciag dalszy!
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 01, 2006, 09:34:41 »
Mam nowe spostrzeżenia, jak to mówią robi się coraz ciekawiej. Jakiś czas wszystko było ok nawet nie wiedziałem, kiedy się naprawiło, więc zgodnie z zasadą jak coś działa to nie psuć spokojnie sobie użytkowałem pełen szczęścia, że wszystko chodzi. Aż tu nagle znowu bach i pomacaniu ryśkiem. I teraz moje spostrzeżenie wtedy tego nie skojarzyłem, ale tym razem, juz jestem pewny - digitizer przestaje działać jeżeli mój xda nie jest synchronizowany co najmniej raz na dwa dni. To nie żart. Wtedy było identycznie tzn wyjechałem na parę dni na wieś do znajomych i tam nie mają zainstalowanego activsinc'a więc tylko ładowałem bateryjkę z portu usb. I tak jak wtedy po dwóch dniach digitizer się wyłącza, oczywiście wszystko inne działa normalnie. Po czym jak wracam do siebie podłączam do activsinc ładuje się plus synchronizacja i po ok 24 godzinach (pozostając podłączony non stop pod activsinca) digitizer się włącza. Może to jest jakieś zabezpieczenie czy co no poddaje się. Będę musiał chyba roma przewalić. Tak przy okazji czy ktoś ma jakiś nowy sprawdzony i może cos polecić!