Przejściówka Mini USB - USB

• 17 Odpowiedzi
  • 2018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przejściówka Mini USB - USB
« dnia: Marzec 11, 2009, 16:43:00 »
Ostatnio na allegro znalazłem normalną przejściówkę z mini usb na usb  w ten sposób że mogę podłączyć do niej pendriva. Chciałbym wiedzieć czy to zadziała...

*

Offline łahciM

• 24
  • Sprzęt: HTC Universal
Odp: Przejściówka Mini USB - USB
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2009, 16:44:27 »
Chodzi Ci o hosta usb? chcesz podłączyć pendrajwa do Uni?
Nie da się...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2009, 17:04:49 »
nie ma żadnego sposobu żeby to zrobić ? chodzi mi o tą przejściówkę http://allegro.pl/item574571554_przejsciowka_usb_gniazdo_a_usb_wtyk_mini_5p.html

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2009, 21:05:18 »
Nie,  nie ma zadnej mozliwosci. Universal nie ma host usb jak np. toshiba g900.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2009, 22:03:31 »
nie ma żadnego sposobu żeby to zrobić ?

jest. procesor universala ma host USB. zeby go odblokowac, musialbys zaingerowac w hardware na poczatek. nikt tego jeszcze nie dokonal, lub dokonal ale nie pochwalil sie tym jeszcze. watpie abys byl pierwszy :)

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 12, 2009, 14:36:48 »
Popieram re_
pobaw się z procesorem, będzie fajnie, najwyżej zjarasz i będzie jednego debilnego użytkownika Universala mniej.
Wszystko jest na FORUM

Ludzie od czego jest wyszukiwarka i FAQ?

sorry za flame, ale nie wytrzymałem.

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 12, 2009, 14:52:28 »
sorry za flame

nie ma za co przepraszać - nawet do tematu: wygląda tak samo i nawet "flame" tylko, że XDA http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=107417.0
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 12, 2009, 22:29:14 »
Jak zwykle odzywają się ci którzy nie mają nic do powiedzenia...

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 12, 2009, 22:33:30 »
Bo temat jest wyczerpany!
Wszystko co mogło zostać powiedziane już zostało.

Nie ma, teoretycznie da się zrobić żeby był, chociażby jak w przypadku Treo 680.

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 13, 2009, 15:00:48 »

Masz podane słowa klucze - sam zadajesz bezsensowne pytanie "czy jesteś pewny, że się nie da? a może jednak?" Jak nie wierzysz to kup taką przejściówkę i się przekonaj. Wcześniej jednak możesz przeczytać dziesiątki wątków na ten temat na forum pdaclubu i xda-dev.
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline damist

• 328
    • PDAsite.pl
  • Sprzęt: HTC Mozart, HTC Universal, x10mp, i masa innych
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 13, 2009, 15:08:31 »
nie ma żadnego sposobu żeby to zrobić ? chodzi mi o tą przejściówkę http://allegro.pl/item574571554_przejsciowka_usb_gniazdo_a_usb_wtyk_mini_5p.html
Od siebie dodam jeszcze tylko że ta przejściówka nawet gdyby Universal miał Host USB to i tak by nie działała bez ingerencji w jej układ.  :wink:
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 15:10:33 wysłana przez Damian Statkiewicz »

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 13, 2009, 15:20:34 »
Od siebie dodam jeszcze tylko że ta przejściówka nawet gdyby Universal miał Host USB to i tak by nie działała bez ingerencji w jej układ.  :wink:
uwazaj, kolega zaraz zapyta jak zaingerowac w jej uklad bo "moze jednak zadziala jesli zrobimy z niej kabelek hosta" :P

*

Offline damist

• 328
    • PDAsite.pl
  • Sprzęt: HTC Mozart, HTC Universal, x10mp, i masa innych
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 13, 2009, 15:22:13 »
uwazaj, kolega zaraz zapyta jak zaingerowac w jej uklad bo "moze jednak zadziala jesli zrobimy z niej kabelek hosta" :P
A potem to będzie tak :
  :E

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 13, 2009, 15:51:10 »
Ale podnieta... banda świrów cieszących się z tego że wymyślili sobie tekst BRAWO ! Jedna sensowna odp by wystarczyła i zakmnięcie tematu ale niektórzy tego nie rozumieją...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 13, 2009, 15:55:12 »
Ale podnieta... banda świrów cieszących się z tego że wymyślili sobie tekst BRAWO ! Jedna sensowna odp by wystarczyła i zakmnięcie tematu ale niektórzy tego nie rozumieją...
to przeciez dostales ale wpierw wierzyc nie chciales a po kilku takich samych zaczales sie burzyc. nie dziwi mnie to, zbyt wiele nie oczekiwalem po 15 latku a na pewno nie tego, ze bedzie potrafil zapanowac nad soba.

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 13, 2009, 16:08:08 »
To może mi wytłumacz co was tak cieszy w rozdrażnianiu innych ? Bo nikt wam nie kazał wogóle coś dawać do tego wątku i rozpoczynać tą bezsensowna kłótnie.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 13, 2009, 16:25:29 »
To może mi wytłumacz co was tak cieszy w rozdrażnianiu innych ? Bo nikt wam nie kazał wogóle coś dawać do tego wątku i rozpoczynać tą bezsensowna kłótnie.
znaczy, ze napisales pytanie, na ktore nie chciales uzyskac odpowiedzi? czy po prostu uzyskana odpowiedz cie nie zadowolila? w nastepnym przypadku zaznacz, ze nie zyczysz sobie zadnych odpowiedzi, badz napisz jakiej oczekujesz, unikniesz w ten sposob sytuacji, ktore podnosza ci cisnienie.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 13, 2009, 20:28:08 »
zbyt wiele nie oczekiwalem po 15 latku a na pewno nie tego, ze bedzie potrafil zapanowac nad soba.
Ejj! Ja jestem od niego o 3 lata mlodszy i uwazam ze zachowuje sie lepiej :E
I mam prosbe do moderatorow o zamkniecie watku, bo dalsza dyskusja nie ma zadnego sensu.
A tak w sumie, do czego moze sie przydac taka przejsciowka, jesli zeby uzyc jej jako kabla host usb trzeba ja przerabiac ???
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 17:35:03 wysłana przez Bacao »
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone