Konektor Antenowy

• 4 Odpowiedzi
  • 1038 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Konektor Antenowy
« dnia: Maj 22, 2010, 16:28:55 »
Witam
Potrzebuje informacji (sprawdzonej i potwierdzonej) jak nazywa się złącze antenowe w Unim i ewentualnie gdzie w kraju mogę konektor na takie złącze kupić (za rozsądną cenę). Potrzebuję wiedzieć gdyż chce mojego uszkodzonego Universala (stłuczony LCD) wykorzystać jako modem Play. W miejscu gdzie jestem antena wewnętrzna nie daje rady - po prostu nie znajduje sieci, spróbowałem podpiąć antenę dookólną prze kawałki kabla przylutowane do złącza i udało mi się uzyskać 1-2 kreski zasięgu, niestety chcąc zainwestować w porządną antenę kierunkową takie rozwiązanie niema sensu bo traci się znacznie przez te dolutowane kable.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Odp: Konektor Antenowy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2010, 13:49:51 »
Nie lubię sam odpowiadać samemu na swoje pytania, ale skoro nikt nie pomógł...
Konnektor antenowy do universala to identyczny konnektor jak do modemów Huawei (ja użyłem takiego który ma pasować do E620) może komuś będzie ta informacja potrzebna

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2010, 03:40:28 »
No widzisz, super, że dodałeś odpowiedź, na pewno się przyda - mam Uni, ale nie miałem okazji potrzebować, ani testować tych złącz. Ważne jeszcze, żeby pamiętać które jest które :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2010, 07:56:06 »
@jakubd

Taka odpowiedz juz dawno temu padla w dziale BA, wszystkie modele HTC jakie mialem/mam, jakie wyszly do Uni maja to samo zlacze.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2010, 09:14:38 »
Liczyłem że ktoś mi pomoże skoro nie znalazłem odpowiedzi w dziale Universala zapytałem. Ponieważ Uni to moj jedyny HTC nie miałem nawet z czym porównać. Podpięcie konektora antenowego może powodować pewne problemy, ale to już w innym http://pdaclub.pl/forum/universal/uszkodzone-3g-pomocy/ wątku, chyba ze któryś z moderatorów połączy te wątki.